Waar vind je de ‘Weerribben’ in het groot?

Foto Ian Dinmore

Waar is dit? Ergens in de Weerribben of de Biesbosch? Met onderstaand huisje langs het water zou het kunnen maar die vuurtoren? Friese wateren of een Zeeuwse polder? Of toch verder weg? Een ding is zeker, je kunt er oneindig fietsen, wandelen en varen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fairlight13, Flickr

Niet ver bij ons vandaan bestaat een Nationaal Park dat uniek is voor het land maar voor ons heel normaal lijkt. Gemaakt door mensenhanden die eerst de bossen weg kapten en later de turf nodig hadden. Net als bij ons had dit een heel stelsel van kanalen en meren tot gevolg. Nu dus een beschermd natuurgebied, maar waar?

Dawn over the river Bure at Wroxham.jpg

Foto: Ian Dinmore

Het is een enorm vogelparadijs en leefgebied voor de otter. Veruit het grootste ‘wetland’ van het land en naast een echte wildlife bestemming ideaal om varen, fietsen en wandelen te combineren. En dat op hemelsbreed 200km van onze hoofdstad…

Gerry Balding Brograve Mill en Martin Sercombe (1024x432)

Foto’s: Gerry Balding en Martin Sercombe

Je moet de Noordzee over voor The Boards. Dit National Park huisvest de meeste diersoorten van Engeland, zo voedzaam is het drassige land. Naast otters voelt de grijze zeehond zich er thuis (nabij de kust) en vind je er een populatie Chinese waterreeën. Ooit ontsnapt in de 19e eeuw maar nu inheems te noemen en bijzonder door de duidelijk zichtbare slagtanden. Naast watervogels vind je er ook veel roofvogels, de ijsvogel en stikt het er van de vlinders.

Don Sutherland

Chinese waterree, foto: Don Sutjerland

The Norfolk Boards is het bekendste veengebied grofweg gelegen tussen de stad Norwich en de kust langs de Noordzee. Je vindt er een groot netwerk aan wandel- en fietspaden die je alle kanten van de wetlands laten zien. Langs rivieren en kanalen, door bossen of langs de kust. De Weerribben in het groot zeg maar met een net zo boeiende culturele historie want de mens is hier al sinds de 13e eeuw actief.
Meer informatie over The Broads vind je op de overzichtelijk website waar je ook de fiets- en wandelroutes tegenkomt (even scrollen).

Colin Board walk at Barton broad (1024x683)

Foto: Colin

Meer informatie over The Broads vind je op de overzichtelijk website waar je ook de fiets- en wandelroutes tegenkomt (even scrollen).

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?