Nazomertip: Wandelfestival in Slovenië

De Sloveense Soča rivier is de schoonste rivier van Europa en stroomt wild door het spierwitte kalksteen van de Sloveense Alpen. Hier wordt jaarlijks het Soča Vally Hiking Festival gehouden waarbij je twee weken lang schitterende Alpen wandelingen kunt maken en met verschillende workshops het gebied nog beter leert kennen. Ben je toe aan nog een paar mooie wandeldagen dan moet je hier zijn.

Smaragden Paradijs
Het turqouise water van de snelstromende Soča rivier heeft het witte kalksteen afgesleten. De Slovenen noemen deze omgeving zelf het ‘smaragden paradijs’. Het is een prachtig gezicht om de witte streep die de Soča in het groene landschap heeft gemaakt te volgen. Het wandelfestival wordt dit jaar van 15 september tot 1 oktober gehouden waarbij ervaren gidsen je meenemen over de mooiste wandelroutes.

neiljs

foto’s Neils en Dolina Soce

Excursies en Workshops
Het festival gaat verder dan alleen wandelingen. Er zijn verschillende tentoonstellingen, excursies en workshops die je leren over het Triglav Nationaal Park, waar de Soča doorheen slingert. Zo kun je zelf lokaal brood bakken, zijn er foto-hike excursies naar historische plekken en ervaar je de geheime routes uit de eerste wereldoorlog. Het Triglav NP is een populaire bestemming voor de Slovenen zelf die er het hele jaar door voor allerlei activiteiten komen.

Informatie
De organisatie van het Soča Hiking Festival heeft een overzichtelijke brochure (pdf) uitgebracht met een beschrijving van alle wandelingen en activiteiten. Je kunt zelf je momenten kiezen binnen de twee dagen van het festival, er zijn bv. 3-daags en 5-daagse arrangementen. Klik hier voor de informatie, je kunt doorlinken naar de brochure.

>> Titelfoto Soča-vallei door Miez Peek

Bjoern von Thuelen

foto door Bjoern von Thuelen, flickr

6018620870_d3f316151a_b

foto door Bjoern von Thuelen, flickr

Klik hier voor de informatie over het hiking festival, je kunt doorlinken naar de brochure.

 

 

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?