Wandel in zes dagen door het mooiste merengebied in de Catalaanse Pyreneeën

Wandelen over de Camins Vius in de PYreneeën

Volgens veel wandelaars en natuurliefhebbers vind je het mooiste landschap van de Catalaanse Pyreneeën in het Nationaal Park ‘Aigüestortes’ (voluit Nationaal Park ‘Aigüestortes i Estany de Sant Maurici’). Het is een waar wandelparadijs voor liefhebbers van de bergen. Onder de naam ‘Camins Vius’ is in dit gebied een schitterende rondgaande wandelroute ontwikkeld. Op deze route kun je genieten van de weelderig groene natuur die wordt afgewisseld met ruige rotspartijen. Het spectaculaire gebied, dat op zo’n 1250km van Utrecht ligt, is zowel met de auto als met trein en bus goed bereikbaar.

De Camins Vius is de basis voor onze 8-daagse Wandelvakantie in dit gebied

Zoals je ziet op de kaart wemelt het van de meren en meertjes in Nationaal Park Aigüestortes

De vele meren, beken en watervallen in combinatie met de sparrenbossen geven het Park een heel eigen karakter

HET PARK VAN DE ‘KRONKELENDE WATEREN’ | De naam Aigüestortes betekent in het Catalaans ‘kronkelende wateren’ en dan begrijp je meteen wat het landschap hier zo bijzonder maakt voor wandelaars. In dit karakteristieke berglandschap vind je meer dan 200 kraakheldere meren, gletsjers, watervallen en moerassen. Zij zorgen voor het schitterende contrast onderweg over de Camins Vius routes wanneer je het ene moment door de weelderig groene valleien loopt om het volgende moment verrast te worden door de ruige rotsen met watervallen.

Bijzonder gelegen Refugio aan het water

CAMINS VIUS | De route Camins Vius is een natuurtoerismeproject dat als doel heeft de wandelpaden in het Nationaal Park Aigüestortes in stand te houden, te beheren en waar nodig te herstellen. De wandelroutes lopen door de vier streken Alta Ribagorça, Val d’Aran, Pallars Sobirà en Pallars Jussà. Het is de basis geworden van ons nieuwe 8-daags wandelarrangement met bagagevervoer en overnachtingen in gezellige berghotels.

Het stadje Vielha waar het arrangement start en eindigt, foto: andrewmalone-Flickr

WANDELARRANGEMENT CAMINS VIUS | In zes wandeldagen doe je een rondgaande trekking door het Nationaal Park Aigüestortes met zijn rijke flora en fauna:  van gemzen en alpenmarmotten tot bloeiende rododendrons en witte lelies en niet te vergeten het grootste sparrenbos van Spanje.  Overnachten doe je onderweg in kleine bergdorpen waar de hotels zijn afgestemd op wandelaars en waar je geniet van de Catalaanse keuken. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt tussen de 15 en 20 graden en ‘s nachts kan het flink afkoelen. Een heerlijk wandelklimaat.

Bekijk onze 8-daagse Wandelvakantie over de Camins Vius route in de Catalaamse Pyreneeën

Meer wandel-en fietsinspiratie over Catalonië op ECKTIV

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?