Wandelen door het fascinerende kustlandschap van Corsica

Foto: Véronique Mergaux, Flickr

De blauwe Middellandse Zee glinstert onder je tijdens je wandelingen op Corsica. Achter je de hoge bergen die met hun uitlopers richting de kust voor een van de boeiendste kustlandschappen van Europa zorgen. Rondom de baai van Golfe de Porto wisselen indrukwekkende klippen, dromerige dorpen en heerlijke stranden de wandelroutes af.

dawed bonz (1024x326)

Golfe de Porto (foto Dawed Bonz, flickr)

Vergeet het binnenland niet
Ook het stille, landelijke binnenland laat haar charmes zien. Oude, nog weinig begaande, paden brengen je door bosrijke gedeeltes en door spannende kloven. En dan elke keer weer die fascinerende panorama’s als je de volgende klif bereikt. Wandelen op Corsica is een feest voor ieder die houdt van avontuurlijk wandelen. De wandelroutes rond de Golfe de Porto lopen veelal over rotspaden die bij nat weer glad kunnen zijn. Het zijn bergwandelingen met soms flinke hoogteverschillen. Maar dan loop je wel langs de mooiste kusten van Corsica.

De handigste uitvalsbases zijn het dorpje Ota vanwaar je naar de kaap van San Petru kunt lopen en Potro Ota waar je kunt kiezen voor een tocht het binnenland in naar het gehucht Osani of omhoog door de dennenbossen van Piani (dorp en hoogvlakte).

Ga voor meer informatie over wandelroutes op Corsica naar: nl.france.fr

Dany Tolenga (1024x678)

Het dorpje Ota (foto Dany Tolenga, flickr)

qfwfq78 (1024x683)

Rotskastelen langs de route (foto Qfwfq78, flickr)

Meer wandel- en fietsinspiratie over eilanden op ECKTIV

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?