Wandelen door Toscane van Siena naar San Quirico d’Orcia

Uitzicht over Toscaans landschap

Wandelen door het Toscaanse landschap van de Val d’Orcia zal je hart sneller laten kloppen. De bekende glooiende heuvels, de statige cipressen en het warme licht is niet het enige dat je zult tegenkomen tijdens de wandelroute van Siena naar San Quirico d’Orcia. Je trekt door het Toscane dat je alleen als wandelaar zult ontdekken. Langs pittoreske boerderijen genesteld tussen olijfbomen, wijngaarden of vijgenbomen, trek je door stille valleien, dichte bossen, rivieren en de legendarische ‘badlands’, geërodeerde kleihellingen. 

En het mooie is dat je onderweg nogal wat culturele hoogtepunten tegenkomt. Je start in het prachtige Siena, je brengt een bezoek aan het warmwaterbrongehucht Bagno Vignoni en de hemelse renaissancestad Pienza. Je bezoekt prachtige paleizen en romaanse kerken. En bijna alle dorpen die je onderweg tegenkomt lijken nog van de middeleeuwen te houden. Geef ze eens ongelijk…

Ben je geïnteresseerd in deze wandelvakantie door Toscane, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

Panorama op Siena, een van de mooiste steden van Italië, foto: Peter Stenzel, Flickr

Schilderachtig landschap van Val Dorcia, foto: Giulio, Bernardi, Flickr

Romaanse kerk in Vignoni-Alto, foto: LigaDue, Wikimedia

De zacht glooiende heuvels van Toscane, foto: Palmik, Pixabay

Botanische tuinen van San Quirico dOrcia, foto: Sailko, Wikimedia

Ben je geïnteresseerd in deze wandelvakantie door Toscane, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Wandelvakantie door Toscane

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?