Tien dagen wandelen en cultuur snuiven rondom het oude Rome

André Mulder

Een culturele wandelreis waarbij je te voet wordt meegenomen door de geschiedenis van het oude Rome. Met als hoofdonderwerpen de start van het Keizerrijk rond het begin van onze jaartelling en de impact van de Flavische dynastie op de ‘Eeuwige Stad’. Het programma is ontwikkeld door Oudheidwetenschapper André Mulder, die de reis ook zal begeleiden en je dagelijks zal verrassen met zijn fascinerende verhalen over de stad waaraan hij zijn hart heeft verpand. De reis heeft een perfecte balans tussen cultuur en wandelen. André neemt je mee naar de meest bijzondere historische plekken. Daarnaast wandel je over de ‘Via Appia Antica’, ook wel de Koningin der Wegen genoemd door de Romeinen. En loop je in de Sabijnse heuvels rondom Tivoli, waar keizers en rijke Romeinen hun zomerverblijven lieten bouwen.

Tijdens de wandeldagen loop je een stuk over de ‘Via Appia Antica’, ook wel de Koningin der Wegen genoemd door de Romeinen. Daarnaast wandel je in het Park van de Aquaducten, langs de indrukwekkende restanten van de acquaducten die een stad van meer dan 1 miljoen inwoners van water voorzagen. Naast deze twee prachtige wandelingen bestaat de reis uit stadswandelingen door Rome en Milaan. We maken hierbij diverse uitstapjes zoals naar het, nu ondergronds gelegen, Forum van Milaan. In Rome zien we tijdens onze stadswandeling vele highlights en bezoeken we het Stadion van Domitianus en het Pantheon. De wandeling met het mooiste uitzicht is die in de Sabijnse heuvels rondom Tivoli. Je bezoekt onder andere het Forum Romanum, de Ara Pacis, het Mausoleum van Augustus, het Colosseum, het Palazzo Massimo en de opgravingen in Ostia Antica – de oude havenstad van Rome.

Bekijk de complete reisbeschrijving van onze 10-daagse Culturele Groepswandelreis rondom het oude Rome

Een van de vele bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens de wandeling over Via Appia is Villa-Quintili, foto: Francesco Tanferna, Flickr

Uitzicht over Rome en het Vaticaan vanaf de laatste etappe van de Via Francigena

Fragment bij de Villa Hadriana in Tivoli, foto: Pom, Flickr

Oud mozaïek in Ostia Antica, foto: Hyspaosines, Flickr

Een must see is natuurlijk ook het Pantheon met zijn open koepel, foto: BoNoNoBo, Flickr

De brug naar de Engelenburcht en het Vaticaan, foto: Timajo, Pixabay

Deze culturele wandelreis zal worden begeleid door Oudheidswetenschapper en Kunsthistoricus André Mulder. Jaren geleden heeft André het roer omgegooid en zich van ondernemer omgeschoold tot cum laude academicus. Op deze reis zal hij, op zijn eigen bevlogen wijze je aansteken met zijn ware liefde voor de geschiedenis, kunst en cultuur van het oude en het moderne Rome.

 

Meer wandel- en fietsinspiratie over Italië op ECKTIV

 

bekijk ook

Wandelvakantie over de Via Francigena naar Rome+

Wandelvakantie Italië

  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • 1 maart - 31 oktober
  • Logies/Ontbijt & Deels Halfpension
  • Eigen vervoer
vanaf €759,-
Busreis-Fietsvakantie van Basel naar Rome+

Fietsvakantie Zwitserland, Italië

  • Semi-Groepsreis
  • 24 nachten
  • 27 september
  • Halfpension
  • Busreis
vanaf €3995,-
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?