Wandelen en lekker eten in Garda Trentino, in de voetsporen van Goethe

Foto's: Gardatrentino.it

Kunstenaars hebben een neus voor de mooiste plekken om zich terug te trekken en nieuwe inspiratie op te doen. Zo kwam Goethe tijdens zijn Italian Tour van 1786-1788 aan de noordkant van het Gardameer om er vanuit het dal via het toen nog enige pad af te dalen naar het meer. De wandelroute valt onder een van de vele  verborgen schatten in de regio. Vandaag wordt deze rustige kant van het Gardameer ontdekt door wandelaars van elk niveau. Van heerlijke routes langs het meer tot meerdaagse trails hoger in de bergen. Wat hen bindt is het Mediterrane klimaat, het behaaglijke zwemwater en de heerlijke Noord-Italiaanse keuken.

DAGWANDELINGEN NIET TE ZWAAR| Zoek je voor deze zomer nog een verrassende wandelbestemming, waar je tevens volop kan genieten van zon en lange avonden op een terras, dan geven we je hier graag ter inspiratie een paar voorbeelden, zoals de wandeling in de voetsporen van Goethe.

Op de site van Garda-Trentino vind je een selectie van dagwandelingen aan de noordkant van het grootste meer van Italië. Je vindt alle routes op de kaart, met daarbij het stijgingsniveau, waardoor je onderweg niet verrast wordt.

Een literaire wandeling in de voetsporen van de grote Duitse dichter Goethe van Nago naar Torbole. Hij deed deze wandeleing tijdens zijn beroemde Italiaanse tour (1786-1788). Tijdens de wandeling kom je citaten van Goethe tegen en word je verrast door de mooiste uitzichten.

De Busatte – Tempesta Trail is één van de meest bekende en populaire wandelingen in het gebied, grotendeels dankzij de spectaculaire metalen ladders die je naar verborgen plekken uit de geschiedenis voeren. Tijdens het oude Oostenrijks-Hongaarse rijk werd de Italiaanse grens gemarkeerd bij Tempesta.

De Ponale Trail is de bekendste en meest populaire in Garda Trentino: eenvoudig maar tegelijkertijd spectaculair. De trail is een icoon van Garda Trentino en geliefd bij zowel bezoekers als locals die nooit genoeg krijgen van de spectaculaire uitzichten over het meer na elke bocht.

Een korte wandeling door de natuur die in slechts een paar kilometer je een fascinerend inzicht geven in de historische gebeurtenissen die hun stempel op de regio Garda Trentino hebben gedrukt. Hij leidt je door steengroeven en langs de verwoeste huizen van de mijnwerkers die de steen moesten winnen voor de loopgraven.

 

In Garda Trentino heb je wandelroutes op alle niveaus en speciale experience-routes die je boekt met gids, foto: gardatrentino.it

AVONTUURLIJKER WANDELINGEN MET GIDS | Naast de individuele dagwandelingen is er een speciaal aanbod van zgn. experience-routes, die wat avontuurlijker zijn. Deze kun je boeken met begeleiding van een ervaren gids.

Ga voor informatie over experience-routes met gids naar: now.gardatrentino.it/en

 

Op de terrassen is het volop genieten van de authentieke Noord-Italiaanse keuken met zijn regionale producten.

 

Ga voor meer informatie naar de routeplanner op: gardatrentino.it/en

Ga voor informatie over belevingsroutes met gids naar: now.gardatrentino.it/en

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?