Wandelen en overnachten hoog boven het grootste meer van Italië

Foto: Giampaolo Calzà

Aan de noordkant van het Gardameer tref je een ideaal wandelgebied. Door het Mediterrane klimaat aan het meer en de hoge bergen er omheen kun je hier genieten van het beste van twee werelden. Actief de bergen in en relaxen aan het meer. Je hebt er keus uit talloze wandelroutes, zoals oude militaire routes uit de eerste wereldoorlog, hoger of lager gelegen routes en natuurlijk de ultieme meerdaagse GardaTrek.

Geweldig om hier ook een keer te overnachten in één van de goed verzorgde berghutten, met Italiaanse regionale keuken. Ter inspiratie geven we je hieronder de vier belangrijkste hutten die aan verschillende routes liggen. Sommige zijn al geopend vanaf eind april. Tip: gun jezelf ook eens een lokale wandelgids, die kan de geheimen van het gebied met je delen.

Ga voor alle wandelmogelijkheden naar (Engelstalig): gardatrentino.it/en

Rifugio Stivo – Net onder de top van de berg Stivo ligt de Rifugio Stivo op 2000m hoogte met een fantastisch uitzicht over het Gardameer. De hut is geheel gerenoveerd in 2017 en beschikt over 23 comfortabele bedden in diverse slaapruimtes van 3 of meer bedden. Warme douches tegen betaling. Open van 1 juni tot 30 september elke dag. De rest van het jaar, afhankelijk van het weer alleen in de weekenden.

 

Rifugio Pernici ligt tussen het Gardameer en de Ledro vallei op een hoogte van 1600m. Gemakkelijk bereikbaar vanaf verschillende routes. De hut ligt in het ‘Reserve of Man and the Biosphere Programme Unesco’ waarin je nog ruïnes en onderaardse gangen uit de Eerste Wereldoorlog vindt. De Pernici Hut beschikt over 30 bedden in 4- en 6-persoons kamers. Open van half april tot half oktober.

 

Rifugio Altissimo Damiano Chiesa – Vlak onder de top van de Monte Altissimo di Nago vind je de Rifugio Altissimo Damiano Chiesa (2060 m) die via verschillende routes goed bereikbaar is. Vanaf de hut heb je het mooiste uitzicht over de regio Garda trentino, tot aan de Brenta Dolomieten. De hut heeft vijf kamers voor zes personen en een bivak voor 10 personen. Geopend van half mei tot eind oktober. De rest van het jaar, afhankelijk van het weer alleen in de weekenden.

 

Malga Zanga – Dichtbij het plaatsje Arco, op een open plek in het bos, staat de berghut Malga Zanga (op 1100 m hoogte). Vanaf deze hut kun je met een ezel de omgeving verkennen. De malga heeft zeven comfortabele 2- tot 4-persoonskamers met eigen douche/toilet.

 

De verschillende routes op de kaart

RECHTSTREEKS TE BOEKEN BIJ GARDA TRENTINO:

6-DAAGSE HUTTENTOCHT MET GIDS OVER DE GARDATREK

4-DAAGSE HUTTENTOCHT MET GIDS OVER DE GARDATREK

3-DAAGSE WANDELVAKANTIE TREKKING & TASTING OVER DE MOOISTE ROUTES VAN DE REGIO

 

Ga voor alle wandelmogelijkheden naar (Engelstalig): gardatrentino.it/en

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?