Wandelen rond het Venetië van Beieren

Foto: Barockschloss, Flickr

Een lastige keuze. Moet je nou in de stad Bamberg blijven met alle historische bezienswaardigheden of moet je één van de drie natuurparken rondom de stad bezoeken? Onze tip: doe allebei en neem een aantal dagen de tijd om alles te verkennen. Werelderfgoed Bamberg heeft de grootste oorspronkelijke binnenstad van Duitsland, ligt op zeven heuvels en wordt zelfs het Venetië van Beieren genoemd. Een ideale uitvalsbasis om cultuur- en natuurwandelingen te combineren.

Klein Venetië
De oorsprong van de stad is een voormalig vissersdorp op een eiland in de rivier de Regnitz. De middeleeuwse vakwerkhuizen staan er dicht op elkaar en worden tezamen liefkozend ‘Klein Venetië’ genoemd. Je mag het niet overslaan als je te voet de smalle straatjes over de zeven heuvelen verkent. Ronduit schilderachtig als de zon gaat zakken. De lijst aan bezienswaardigheden is te lang om op te noemen maar de Bamberger Dom uit de 13e eeuw, gelegen aan een al even mooi Domplein, en het Oude Raadhuis boven de rivier mag je niet missen.

Wandelen in en rond de stad
Rondom Bamberg vind je een weelde aan wandelmogelijkheden o.a. in de drie natuurparken rond de stad. Kapellen en mysterieuze ruïnes laten bovenop de bergen en tussen de bossen cultuurelementen uit voorbije eeuwen zien. Een ander hoogtepunt is Schloss Weissenstein, een waterburcht zo’n 15km te zuiden van de stad waar je heen kunt wandelen.

Informatie
Bamberg heeft een overzichtelijke website met alle bezienswaardigheden op een rij. Daarbij ook een pagina met meer dan 25 wandelroutes in en om de stad variërend in lengte en met verschillende routes gericht op natuur en/of cultuur.

Klik voor een overzicht van wandelingen in Bamberg. Een overzicht met bezienswaardigheden vind je hier.

Bekijk ook onze wandelvakanties in Beieren

Foto: Pixabay

Klik voor een overzicht van wandelingen in Bamberg. Een overzicht met bezienswaardigheden vind je hier

Bekijk ook onze wandelvakanties in Beieren

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?