Wandelen van Kasba naar Kasba door het Atlasgebergte

Vallée des Gorges du Dadès, foto: Christophe Guilloux, Wikimedia

Het Atlasgebergte in het noorden van Marokko is bij uitstek geschikt voor een anders dan andere  wandelvakantie. Door de ligging dichtbij de Atlantische oceaan heeft de regio een heerlijk klimaat om actief te zijn. De temperaturen overdag liggen in het voor- en najaar rond de 20º. En hoewel je in de winter op de hoogste toppen kunt skiën, blijft het in de dalen nog steeds rond de 17º. Het bijzondere van het gebied zijn de prachtige groene en vruchtbare valleien die zo mooi afsteken tegen de roodbruine bergen en karakteristieke kasba’s.

Speciaal voor mensen die het Atlasgebergte wel eens zouden willen proberen gingen we op zoek naar een niet te lange en niet te zware wandelvakantie. Die je al of niet onder begeleiding van een lokale gids kunt doen. De 8-daagse route voert je door de prachtige Dadès-vallei, die als een groen lint door de ruige en woestijnachtige uitlopers van de Hoge Atlas slingert. De vallei wordt ook wel de ‘Vallei van de duizend Kasba’s’ genoemd. Dus je maakt onderweg uitgebreid kennis met de Noord-Afrikaanse cultuur. En je overnacht in een comfortabele hotel of een sfeervolle chambre d’hôte.

KLIK HIER VOOR EEN 8-DAAGSE WANDELVAKANTIE DOOR ‘DE VALLEI VAN DE DUIZEND KASBA’S’

Deze reis is te boeken van half april tot half juni en van begin september tot half november

Heel bijzonder dat contrast van fris groen in de vallei tegen de roodbruine huizen van de kasba’s. Foto: Willemien Jongman, Ecktiv Community

Je zult versteld staan van de rijke interieurs en binnenplaatsen in de Kasba’s. Foto: Jetty van der Graaf, Ecktiv Community

En dan kom je soms zomaar een tegenligger tegen… Foto: Lione Kolsteren, Ectiv Community

Ook het licht en die strakblauwe hemel spelen een rol… Foto: Miez Peek, Ecktiv Community

De rotsen, waar je langs komt, die ook wel de Apenhanden worden genoemd. Foto: Roy Stout, Ecktiv Community

Mooi om een echte thee-ceremonie mee te maken… Foto: Anna ten Bruggencate, Ecktiv Community

De foto’s in dit bericht zijn gebaseerd op reiservaringen van de leden van de Ecktiv Community die eerder reizen hebben gemaakt naar het Atlasgebergte.

 

KLIK HIER VOOR EEN 8-DAAGSE WANDELVAKANTIE DOOR ‘DE VALLEI VAN DE DUIZEND KASBA’S’

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?