Wandelen, wijnproeven en lekker eten in de Elzas

Foto: Ben Kerckx, Pixabay

De Elzas is een ideaal gebied om een actieve wandelvakantie te combineren met culinaire verwennerijen met daarbij natuurlijk de wijn voorop. De kleinste regio van Frankrijk weet zich omgeven door de Rijn en de Vogezen en mengt een overdosis historie met heerlijke natuur.

Dat laatste maakt dat je niet persé wijnliefhebber hoeft te zijn om mooie wandelingen te maken in de Elzas. De veelvuldige strijd om dit gebied, nog niet eens zo heel lang geleden tussen Duitsland en Frankrijk, geeft de waarde al aan. Het heeft er o.a. voor gezorgd dat het er stikt van de ruïnes en kastelen met de indrukwekkende burcht van Haut-Koenigsbourg als beste voorbeeld. Charmante plaatsen als Colmar en Strassbourg zijn een prettige onderbreking van een wandeldag.

Wijnwandelreis
Vind je het leuk om het wandelen te combineren met de culinaire geneugten van de Elzas dan is de wandelreis van Cazebonne wellicht iets voor je. Je maakt, licht pittige, wandelingen van 12 tot 20km en kunt daarnaast genieten van lekker eten en wijnproeven. In de heuvels van de Elzas vormen de wijnranken een ketting van wijnboer naar wijnboer. Je overnacht in authentieke landelijke hotels. Onderweg bezoek je o.a. een wijnmuseum, maak je een picknick en kom je langs karakteristieke Elzas-dorpjes. ’s Avonds zijn de diners gemaakt van regionale producten. Je proeft en ziet de Elzas op haar best. Cazebonne neemt je bagage mee naar het volgende hotel dus er kan nog iets mee in je wandelrugzak…

Kijk voor meer informatie over deze wijnwandelreis op Cazebonne.nl

Bossen en wijngaarden wisselen elkaar af in de Elzas, foto: netperk, Pixabay.

Uitzicht vanaf kasteel Haut-Koenigsbourg, nononexis, Pixabay

Route_des_Vins_d'Alsace (900x519)

Naast wandelen zijn er ook fiets- en auto-wijnroutes door de Elzas

Kijk voor meer informatie over deze wijnwandelreis op Cazebonne.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?