Wandelroute rond en door de Griekse Vikoskloof de diepste kloof ter wereld

Foto: Dimitris Karagiorgos, Flickr

De waarschijnlijk diepste kloof van de wereld, de Vikoskloof ligt in het Pindosgebergte in het noorden van Griekenland, midden in het nationale park van het Pindosgebergte in Zagori. Het is een absoluut hoogtepunt van deze regio. De diepte varieert van 450 tot 1600 meter. Op het smalste gedeelte is de Vikoskloof maar enkele meters breed. De kloof in totaal 20 km lang en is gedurende miljoenen jaren ontstaan door het water van de rivier de Voidomatis. De kloof is vernoemd naar het dorpje Vikos, waar deze eindigt. Het beginpunt ligt tussen de bergdorpen Monodendri en Koukouli in.

Het is een waar avontuur om in het ongerepte berglandschap rond te trekken. In 5 wandeldagen ga je rond en door de Vikoskloof, kom je door kleine authentieke bergdorpjes en steek je dagelijks verschillende loopbruggen over om van de ene naar de andere kant van de kloof te komen. Het is wel elke dag ± 10km stijgen en dalen en soms langs steile afgronden. Maar beloond word je door de fabelachtige uitzichten onderweg, vooral als je recht de lange en diepe kloof inkijkt. Overnachten doe je in eenvoudige maar sfeervolle hotels.

Ben je geïnteresseerd in een wandelarrangement rond en door de Griekse Vikoskloof, dan houden we je graag op de hoogte via het interesseformulier onderaan deze pagina

Uitzicht over de Vikoskloof, foto: Dimitris Karagiorgos, Flickr

De diepte varieert van 450 tot 1600 meter, foto: Panegyrics of Granovetter, Flickr

Elke dag kom je over verschillende loopbruggen om de kloof over te steken, foto: TijsB, Flickr

Verfris je onderweg in het kraakheldere en koele water, foto: Dimitris Karagiorgos, Flickr.

Ben je geïnteresseerd in een wandelarrangement rond en door de Griekse Vikoskloof, dan houden we je graag op de hoogte via onderstaand formulier.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Wandelarrangement over de Griekse Vikoskloof

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?