Wat weten we over hiken op Saba?

Saba was een van de kandidaten om uitgeroepen te worden tot mooiste natuurgebied van ons land. Deze nominatie voor ‘het andere Holland’ maakte ons nieuwsgierig. We gingen op zoek naar de wandelmogelijkheden op het steile vulkaaneiland in de Caribbean.

img_4775-1024x768

Avontuurlijke routes door het regenwoud

We worden meteen gewaarschuwd. Wie eenmaal begint met wandelen over de vele hiking-trail wil niet meer stoppen. Bovendien krijg je de neiging na elke 10 stappen een foto te maken. Bijzonder is dat er liefst 5 klimaat zones zijn op het kleine eiland dat een hoogste top heeft van 877m en daarmee eigenlijk het hoogste punt van ons land is. Van het tropisch regenwoud hoger op tot het woestijnachtig rotslandschap langs delen van de kust. Je komt het op één dag allemaal tegen.

img_4777-1024x508

Wandelmaatje op Saba…

Ook qua klimaat is Saba ideaal voor wandelingen daar het hele jaar door de temperatuur rond de 27 graden blijft en er bijna altijd een zeewind te voelen is. Bovendien biedt het regenwoud volop schaduw en kan het zomaar zijn dat je in de wolken (nevelwoud) komt te lopen. De langste wandeling duur zo’n 2,5 uur. De meeste routes vragen inspanning daar het haast nergens vlak is op het eiland. De ongerepte natuur met het regenwoud en bijbehorende dieren op de vulkanisch ondergrond maakt indruk. Dat doet ook het uitzicht over de omliggende eilanden zodra je een stuk omhoog gaat. Dat je er ook heerlijk kunt snorkelen en duiken zal je niet verbazen of zoek een van de ongerepte baaien op.

Er is een speciale website ‘Saba Trails’ die je de wandelmogelijkheden op het eiland laat zien. Je vindt er een overzichtskaart met wandelroutes en een fotoverslag van elke wandeling.

Foto’s van Saba Trails, Titelfoto door Stefan Krasowski , flickr

00-kaart-kopie-1024x822

Overzicht van wandelroutes op Saba

img_4774-1024x768

De kans op een vlakke route is klein…

img_3267-1024x768

De oude sulfaatmijn vormt een vreemd landschap op het eiland, ook hier kun je naartoe wandelen.

_mg_1981_hanny-823x585

Alle soorten paden…

Er is een speciale website ‘Saba Trails’ die je de wandelmogelijkheden op het eiland laat zien. Je vindt er een overzichtskaart met wandelroutes en een fotoverslag van elke wandeling.

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?