Busreis Fietsvakantie door het landschap van Toscane

11-daagse fietsvakantie met comfortabel busvervoer van hotel naar hotel. Door het Toscaanse landschap met de steden Pisa, Lucca en Florence

Vanaf €1095,-

Foto Lione Kolsteren

 • Italië
 • mei, september
 • Fietsvakantie
 • Semi-Groepsreis
 • 10 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

11-daagse fietsvakantie met comfortabel busvervoer van hotel naar hotel. Door het Toscaanse landschap met de steden Pisa, Lucca en Florence

Een fietsvakantie door het glooiende droomlandschap van Toscane met zijn zonovergoten wijngaarden over de heuvels, met zijn cipressen en steden als musea. Eenmaal aangekomen met de bus in het eerste hotel Forte dei Marmi maak je de eerste fietsdag een relaxte route langs de Toscaanse kust. De dagen daarna doe je beroemde steden aan als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Later tijdens de reis door het Toscaanse landschap doe je de stad Vinci aan, de stad waar Leonardo da Vinci meer dan 500 jaar geleden is geboren en getogen. Verder kom je o.a. in Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden van Europa. Vandaar gaat de route naar Florence, de bakermat van de Renaissance. De bus met zijn bemanning staan je gedurende de gehele reis ter beschikking. Dat is een comfortabel gevoel.

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Prijs | vanaf € 1095,-

 • Prijs per persoon op basis van half pension in een 2-persoonskamer inclusief busreis
 • Toeslag € 245,- voor een 1-persoonskamer
 • Startdata: Maandag 20 mei, 16 september, 30 september 2024
 • Optioneel: fietshuur E-bike € 29,50 per dag
 • Boekingskosten € 25,00 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

 • Retour busreis vanuit 2 opstapplaatsen in Nederland
 • 10x overnachting in een 2-persoonskamer met douche/bad en toilet
 • Half pension (m.u.v. zondag)
 • Bagagevervoer door eigen bus
 • Fietsroutes op GPS
 • Fietsbegeleiding
 • Eigen fiets gratis mee

Niet inbegrepen zijn:

 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
 • Overige niet genoemde zaken

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Landschap Toscane, foto: Lione Kolsteren, Ecktiv Community

Omschrijving 11-daagse Busreis-fietsvakantie door Toscane

LAAT DE AUTO LEKKER THUIS | In Nederland vertrek je vanuit Alblasserdam of Nuland  met fiets en bagage in een luxe touringcar voorzien van comfortabele fauteuils met royale beenruimte, airco, toilet, minibar, koffie/thee. Hij brengt je niet alleen naar het vertrekpunt vanwaar je gaat fietsen, maar blijft gedurende de hele fietsvakantie bij je in de buurt. Dus hij vervoert de bagage van hotel naar hotel en kan ondersteuning geven waar nodig. De meereizende fietsbegeleider kan je dagelijks alle ins en outs over de komende route vertellen. Al met al een comfortabele actieve fietsvakantie, waarbij je individueel je dagprogramma naar keus kunt invullen en je auto voor de heen en terugreis lekker thuis kunt laten.

OVER DE FIETSROUTE | Op de fietsdagen rijd je 40-60km per dag van hotel naar hotel. De route is glooiend met af en toe een stevige klim. Halverwege de reis is er een rustdag ingelast, die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Dat kan b.v. door Florence een dag uitgebreider te bekijken. De dag daarna kun je kiezen voor een rondrit op de fiets door Montecatini of in die stad te kiezen voor een dagje in de beroemde thermen.

EIGEN FIETS OF HUURFIETS | Je kunt zelf je fiets meenemen of een (elektrische) fiets huren. Kijk bij het overzicht voor de prijzen en de mogelijkheden. Als je zelf een fiets meeneemt, gaat deze gratis mee in de speciale fietstrailer.

TWEE OPSTAPPLAATSEN MET PARKEERGELEGENHEID*
• Alblasserdam: opstappen en parkeren bij SnelleVliet, gratis op afgesloten terrein / instaptijd 6.30 uur uitstaptijd 20.30 uur.
• Nuland : opstappen en parkeren bij Hotel van der Valk, met camerabewaking € 5,- p/d ( bij overnachten € 2,50 p/d ) / instaptijd 7.30 uur uitstaptijd 19.30 uur.

*De opstapplaatsen zijn moeilijk bereikbaar met OV. / Parkeren is voor eigen risico / De definitieve tijden ontvang je bij de  reisbescheiden.

OVERNACHTEN ONDERWEG | Forte dei Marmi – Hotel Nautilus*** | Marina di Pietrasanta – Crystal Hotel*** | Montecatini Terme – Hotel Giglio***

Donderdag begint de fietsroute vanuit Pisa waar de scheve toren kunt gekijken, foto: G0DeX, Flickr

Programma Busreis-fietsvakantie door Toscane

Maandag: Heenreis vanaf 2 opstapplaatsen in Nederland
Met eigen vervoer reis je naar één van de opstapplaatsen in Nederland. Als je je eigen fiets meeneemt gaat die gratis mee in de speciale fietstrailer. Als je, na een koffiestop in Zuid-Nederland, hebt plaatsgenomen in je luxe fauteuil zetten we koers via een snelle route richting het eerste overnachtingshotel in Frankrijk. Onderweg wordt er om de twee uur gestopt om de benen te strekken. Verder heb je alle tijd om van het langzaam veranderende landschap te genieten.

Dinsdag: Aankomst in Forte dei Marmi aan de Toscaanse kust
Na het ontbijt rijden we verder via Zwitserland naar de Toscaanse kust in Italië, waar je de eerste drie nachten verblijft in het hotel in Forte dei Marmi. Tijdens het diner kun je alvast de eerste fietsroute van morgen doornemen.

Je hotel voor de eerste drie nachten staat in Forte dei Marmi, foto: Lorenzo Blangiardi, Flickr

Woensdag: Marina di Massa – Viareggio – Pietrasanta v.v. ca. 40 km
Vandaag is je eerste fietsdag en die gaat hoofdzakelijk langs de kust. Je volgt de kustweg die je van Marina di Massa naar de mondaine badplaats Viareggio leidt. Onderweg ruik je de zee en zijn er talrijke plekken om even af te stappen om van het strand of een fijne Italiaanse lunch te genieten. Na een bezoek aan de stad Viareggio rijd je terug naar Forte dei Marmi via het beroemde kunststadje Pietrasanta, waar ook weer genoeg te zien is.

Donderdag: Pisa – Lucca ca. 30/48 km
Na het ontbijt laat je je door de bus naar Pisa brengen, vanwaar de tweede fietsroute vertrekt. Na het bezoek aan de bekende  scheve toren en de binnenstad verlaat je de stad om koers te zetten richting de bezienswaardige stad Lucca. Je fietst door het romantische Toscaanse landschap langs de rivier de Serchio. Wil je wat extra kilometers maken dan kun je eerst nog een rondrit inlassen rond het Meer van Massaciuoccoli. Neem royaal de tijd voor Lucca met zijn rechthoekige stratenpatroon dat nog herinnert aan de voormalige Romeinse nederzetting Lucca. Het is een ideale fietsstad doordat het middeleeuwse centrum nagenoeg autovrij is en je over de oude brede stadsmuren het hele centrum kunt rondrijden. Maar ook door de oude smalle straten slenteren is heerlijk of neerstrijken op een van de vele terrassen op de pleinen voor een cappuccino of lunch. Ook niet vergeten een bezoek te brengen aan het beroemde Palazzo Pfanner uit 1667, met zijn mooie barokbeelden tuin. Vandaag laat je je vanuit Lucca weer met de bus terugbrengen naar het hotel aan de kust.

Piazza dell’Anfiteatro in Lucca, foto: Thilo-Hilberer, Flickr

Vrijdag: Lucca – Montecatini ca. 50 km
De bus brengt je vandaag weer terug naar Lucca om nog wat meer van de stad te zien. Vanaf hier fiets je via een panoramische route met mooie villa’s langs de stadjes Collodi en Pescia. In Collodi, de geboorteplaats van Pinoccio, kun je het beroemde Pinoccio park en de Villa Garzoni bezoeken. In Pescia kun je via een een prachtige stadswandeling de vele bezienswaardigheden bezoeken, zoals de vele kerken, paleizen, Renaissance gevels en de bloemenmarkt. Vanaf Pescia fiets je naar het hotel in Montecatini, waar je de komende vijf dagen verblijft. De bus heeft de bagage alweer naar het hotel gebracht.

Zaterdag: Pistoia – Florence ca. 55 km
Vandaag ga je eerst weer een stukje met de bus naar Pistoia, een oude Romaanse stad met prachtige Renaissance gevels. Hier  vind je een van de mooiste pleinen van Italië, het Piazza del Duomo. De fietsroute gaat verder door de Toscaanse vlakte naar Florence. Daar is natuurlijk zoveel te zien, dat er morgen een vrije dag is ingelast om opnieuw de stad te bezoeken.

Florence, foto: David Wright, Flickr.jpg

Zondag: Vrije dag, tip bezoek Florence of eigen alternatief
Deze rustdag schept ruimte om opnieuw Florence te bezichtigen. Met de trein ben je voor ongeveer 12 euro in 50 minuten heen en weer naar Florence waardoor je er een dag kunt doorbrengen. Uiteraard kun je deze dag ook geheel naar eigen inzicht doorbrengen. Denk b.v. aan een bezoek aan een van de Thermen in Montecatini of met de funiculaire omhoog naar Montecatini Alto.

Maandag: Rondrit Montecatini ca. 60 km of eigen alternatief
De fietsroute voor vandaag wordt gezien als de mooiste, maar tevens de zwaarste wat betreft het heuvelachtige Toscaanse landschap. De fietsroute leidt je door olijf- en wijngaarden met oude statige boerderijen naar Vinci, de stad waar Leonardo da Vinci meer dan 500 jaar gelden is geboren en getogen. Als alternatief kun je vandaag een bezoek brengen aan een van de beroemdste Thermen van Europa en de gezellige binnenstad van Montecatini verkennen.

Uitzicht over de stad Vinci en het Toscaanse landschap, foto: Glorious93, Wikimedia

Dinsdag: Empoli – Uliveto Terme ca. 50 km
Op deze laatste fietsdag gaat het terug richting Pisa, waar de fietsroute min of meer begonnen is. Onderweg kom je door een paar mooie stadjes, waarvan vooral Santa Maria a Monte (klim!) en Vicopisano met haar mooie straatjes en burchten de moeite waard zijn.

Woensdag: Start terugreis
Na het ontbijt stappen we in de bus voor de terugreis via Pisa naar Zwitserland. In de buurt van Straatsburg is het diner en overnachten we.

Donderdag: Terugreis en aankomst in Nederland
De laatste dag van uw vakantie. Met enkele pauzes onderweg rijdt de fietsbus terug naar Nederland, waar u tegen de avond aankomt.

Fietsen over de oude stadsmuur van Lucca, foto: Spacetrash, Flickr

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Reviews

Wij hebben de reis zeer prettig ervaren.Hotels waren prima, het eten in hotel Silvia vonden wij minder goed.

A. van Pinxteren

Mijn cijfer:

9

Mooie reis, goede route, eenvoudige kamers maar alles wat je nodig hebt. Geef in de reispapieren mee dat je voor Italië een andere stekker nodig hebt.

P. Marrewijk van

Mijn cijfer:

8

De reis is wat we verwacht hadden. Route bus prima. Overnachtingsadressen redelijk tot goed, avond eten kan beter. De hotels waar wij verbleven was het King Hotel voortreffelijk mooie kamer en schoon, zeer vriendelijk, ontbijt en avond eten was goed. Deze King is een aanrader om in het programma te houden. Wat betreft hotel Giglio kan en mag het beter, ontbijt matig wat betreft broodjes en beleg, avondeten ook matig. Aangezien er veel jeugd in het hotel was, veel onrust tot laat in de avond/ nacht, absoluut beneden de maat, wellicht iets anders zoeken, wat betreft de fietstochten gpx bestand werkte naar behoren, eerste dag viel tegen, voor de rest waren het mooie tochten, wellicht met iets meer aandacht kan het nog over rustiger wegen. Chauffeur en reisleding Top.

Lees meer

R. van Eldik

Mijn cijfer:

7

Zeer positief, uitstekende reisbegeleiding en uitmuntende chauffeur. Totaal 4 reisdagen is wel bijna te veel, maar het programma verder was helemaal ok. Hotels voldoende; geen overdaad. Bij ontbijt ontbreekt vers fruit en bv een eitje daarbij. Reis vind ik een aanrader voor als je met eigen fiets in Toscane rond wilt rijden.

Lees meer

J. Postmus

Mijn cijfer:

9

Het was de eerste keer dat we een bus/fietsreis hebben gedaan. Onze ervaringen zijn zeer positief. De reistijden waren prima te doen, mede door de regelmatige stops en pauzes. Het reizen werd mede aangenaam door de ervaren chauffeur en reisleider. Zij voorzagen ons regelmatig van nuttige informatie. De fietsroutes waren goed te doen, ook kwa zwaarte. De routebeschrijvingenwaren nogal uitgebreid, waardoor wij tot de conclusie kwamen dat we beter via navigatie konden fietsen. Wellicht vooraf meer info over het installeren en gebruiken van een navigatiesysteem. De hotels waren prima, zowel qua overnachting als ook de maaltijden.

Lees meer

W. Hartlief

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1095,-
Land Italië
Regio Toscane
Reisperiode mei, september
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Semi-Groepsreis
Reisduur 10 nachten
Verzorging Halfpension
Vervoer Busreis
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?