Fietsvakanties Nederland

ECKTIV fietsvakanties in Nederland zijn van hotel naar hotel inclusief bagagevervoer. Na een dag fietsen staat je bagage voor je klaar in het volgende hotel.

Fietsvakantie Rondje over de Zeeuwse Eilanden+

Fietsvakantie Nederland

 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • 29 maart - 23 september
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €639,-
Fietsvakantie Groninger Hogeland + Schiermonnikoog+

Fietsvakantie Nederland

 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • 1 april - 25 september
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €579,-
Fiets-vaarvakantie Hanzesteden langs Rijn en IJssel+

Fietsvakantie Nederland

 • Semi-Groepsreis
 • 7 nachten
 • april - oktober
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
 • Eigen vervoer
vanaf €699,-
Fiets-zeilvakantie over IJsselmeer en Waddenzee+

Fietsvakantie Nederland

 • Semi-Groepsreis
 • 7 nachten
 • april - september
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
 • Eigen vervoer
vanaf €1199,-
Fietsvakantie Kop van Noord-Holland inclusief Texel+

Fietsvakantie Nederland

 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • 29 maart - 24 september
 • Logies/Ontbijt
 • Eigen vervoer
vanaf €765,-

Terug naar overzicht fietsvakanties

Meer inspiratie voor een fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie Nederland over de Gelderse Postiljonroute
Deze fietsvakantie over de Postiljonroute leidt je door de mooiste landschappen van Nederland. Zo kom je door Nationaal Park de Veluwezoom met de Posbank en het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer aan de voet van de Grebbeberg, waar aan het begin van WWII strijd geleverd is tegen de Duitsers. Verder fiets je langs de voormalige Hanzestadjes en -steden als Hattem, Zwolle, Deventer, Zutphen, Harderwijk en Elburg. Tijdens deze fietsvakantie in Nederland heb je onder meer gelegenheid om het Kröller-Müller Museum te bezoeken. Met zijn alom bekende beeldentuin en de op een na grootste van Gogh-collectie van Nederland en ter wereld.

Fietsvakantie Nederland over Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom
Deze rondgaande 6-daagse fietsvakantie voert je door twee van de vermaardste Natuurparken van Nederland. De Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park Veluwezoom. Je start en eindigt deze fietsroute bij Strand Nulde bij Putten aan het Veluwemeer en komt tussen de beide Nationale Parken door de mooiste landelijke rivierlandschappen van Nederrijn en IJssel. Daar kom je door historische Hanzesteden als Deventer, Zutphen en Bronkhorst en langs verschillende molens en kastelen. Het spreekt voor zich dat de route op de Utrechtse Heuvelrug en in het Nationaal Park Veluwezoom je door de meest afwisselende natuurlandschappen leidt.

Fietsvakantie Nederland Weerribben Wiedentocht
Een rondgaande fietsvakantie door een van de grootste en mooiste laagveen-moerasgebieden van Nederland en Europa; Nationaal Park Weerribben Wieden. Een uniek natuurgebied met uitgestrekte rietvelden die doorsneden worden door smalle fiets- en wandelpaden en vaarten waar slechts gevaren wordt met punters of fluisterboten. Overnachten doe je in gezellige havenstadjes als Vollenhove, Blokzijl en Lemmer. Een hoogtepunt op deze fietsroute is natuurlijk Giethoorn, waar je op dag twee doorheen komt als je de Weerribben Wieden verlaat. Een mooie manier om dit bijzondere landschap van Noord Overijssel te ontdekken.

Fietsvakantie Nederland rondje over de Zeeuwse Eilanden
Een 8-daagse rondgaande Fietsvakantie over de Zeeuwse Eilanden die je begint en eindigt in Rotterdam met overnachtingen op de ss Rotterdam, het schip dat ligt in het fraaie centrum van de stad. De zes fietsdagen voeren je door het frisse open Zeeuwse landschap met zijn talloze pittoreske havenstadjes zoals Zierikzee, Veere en Bruinisse. Landinwaarts fiets je over fietspaden en landelijke wegen door weidse Nederlandse landschappen terwijl de zee met zijn brede goudgele stranden nooit ver weg is voor een frisse duik. Imposant zijn de wereldberoemde Deltawerken die je hier een keer met eigen ogen kunt bewonderen. Ook de lange bruggen die de eilanden met elkaar verbinden maken dit Rondje Zeeuwse Eilanden tot een bijzondere belevenis.

Fietsvakantie Nederland van Maastricht naar Nijmegen over de Maasroute
Op deze 6-daagse fietsvakantie volg je de loop van de Maas vanaf Maastricht tot aan Nijmegen. Alleen deze twee historische steden zijn al een bezoek meer dan waard. Het eerste deel van de fietsroute, door het Zuid-Limburgse Heuvelland, levert je een waar buitenlandgevoel op. Daarna ga je genieten van de Maasplassen, het karakteristieke Noord-Limburgse Maasheggenlandschap, de Maasduinen en de bossen rondom Nijmegen. Tussentijds zul je met pontjes de Maas oversteken. Een fietsvakantie in Nederland vol afwisseling van natuur en historische plaatsen.

Fietsvakantie Nederland rond het IJsselmeer, historie van de Zuiderzee
Beleef tijdens deze fietsvakantie de buitengewoon rijke Nederlandse geschiedenis van de Zuiderzee. Fietsend en varend langs dorpen en steden vol Hollands glorie. De rust van binnenwegen en smalle dijkjes die uitzicht bieden op de polders, het water en de kerktoren in de verte. Door verschillende natuurgebieden zoals de Weerribben-Wieden en langs de Randmeren. Je fietst langs de zuidkant van het huidige IJsselmeer met historische plaatsen als Huizen, Volendam, Hoorn, Lemmer, Kampen en Harderwijk. Met de boot maak je de oversteek van Enkhuizen naar Stavoren. Veel mooier en intensiever kun je historie van de Zuiderzee niet beleven.

Fietsvakantie Nederland, langs de Friese Elfstedentocht
De Friese steden, met elkaar verbonden door meren, sloten en kanalen, vormen de route voor de spectaculaire schaatsmarathon, de Elfstedentocht. Ook op de fiets, in de lente en de zomer, is deze fietsroute een aanrader. Laat je tijdens deze fietsvakantie verrassen door de vele verschillende kanten van Friesland. Ontdek niet alleen de historische Nederlandse steden, maar ook het Friese landschap; de groene weiden, de meren, sloten en kanalen, de glooiingen van Gaasterland en de kleuren en geuren van het IJsselmeer en de Waddenzee.

Fietsvakantie Nederland langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie
Een rondgaande fietsvakantie langs Nederlandse forten en kastelen, loopgraven en slotgrachten, vestingsteden en rivieren door een historisch Hollands landschap. De fietsroute volgt de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een ingenieus verdedigingssysteem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers dat ons eeuwenlang heeft verdedigd tegen vijanden. Door het land met 40 cm water te laten onderlopen was het onbegaanbaar voor soldaten en niet diep genoeg voor boten. Anno nu leent dit groene waterlinielandschap zich prachtig om met de fiets misschien wel het grootste geheim van Nederland te ontdekken. Het gebied is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed en tevens het grootste rijksmonument van Nederland.

Fietsvakantie over de Nederlandse Rijnroute
Een fietsvakantie over de afwisselende Rijnroute, waarbij je de loop van de Rijn in Nederland volgt. Je komt langs historische plaatsen en wonderschone vestingsteden als Oosterbeek, Wijk bij Duurstede, Buren, Gorinchem en Dordrecht. Van stad naar stad trek je door het mooiste oer-Hollandse rivieren- en polderlandschap. De Rijn fietsroute is volledig bewegwijzerd en loopt merendeels over fietspaden. Als hoogtepunten bekijk je onderweg o.a. het Airborne Museum Hartestein, Kasteel Doorwerth, Slot Loevestijn, Nationaal Park de Biesbosch, de molens van Kinderdijk en onze eigentijdse wereldstad Rotterdam.

Fietsvakantie Nederland Groninger Hogeland + Schiermonnikoog
Een afwisselende fietsvakantie in Nederland door het eeuwenoude Groningse cultuurlandschap, langs het Lauwersmeer en over het natuurrijke Schiermonnikoog. Je start in de bruisende studentenstad Groningen, waar je de tijd neemt om de stad te verkennen en een bezoek te brengen aan het moderne Groninger Museum. Tijdens de afwisselende fietsroute over tal van paden en landweggetjes doe je het bekende Pieterburen aan, kom je langs statige borgen (klassieke Groningse buitenplaatsen) en terpdorpen (Groninger Wierden). In de oude dorpen onderweg vallen de eeuwenoude kerken op die je al van verre ziet verschijnen. Hier ga je in een kleine week begrijpen dat de Groningers zeggen ‘Er gaat niets boven Groningen’.

Fietsvakantie Nederland in de Kop van Noord-Holland inclusief Texel
Een prachtige 7-daagse rondgaande fietsvakantie door de Kop van Noord-Holland en over het Waddeneiland Texel. Je start en eindigt in Alkmaar en rijdt van historische stad naar stad, door het 17e-eeuwse landschap van de polders Beemster en Schermer, langs de kust van het IJsselmeer en rond waddeneiland Texel. De terugweg doe je vanaf Den Helder langs en door de duinen via Bergen en Egmond naar Alkmaar. Als je zorgt dat je donderdag aankomt kun je op vrijdagmorgen de Kaasmarkt hier meemaken. In het voorjaar kun je een alternatieve fietsroute nemen door het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland ter hoogte van Zijpe.

Fietsvakantie Nederland rondom het IJsselmeer met de Afsluitdijk
Het Rondje IJsselmeer is eigenlijk een verplicht nummer voor elke fietsliefhebber. Wat is er ongelooflijk veel te beleven tijdens deze meerdaagse fietstocht vol Hollands Glorie. Via eeuwenoude polderwegen, dijken met uitzicht over het water en dromerige Zuiderzee-stadjes maak je een volledige ronde om het IJsselmeer. Eeuwenlang is hier gevochten tegen water en wind, uiteindelijk bedwongen door de Afsluitdijk. Die ga je nu zelf bedwingen als een van de hoogtepunten tijdens deze fietsvakantie in Nederland. Daarnaast maak je een uitstapje naar de Weerribben-Wieden. En waar vind je het mooiste terras? In Volendam, Medemblik, Hindeloopen, Lemmer of Kampen of toch een van de andere heerlijke plaatsen onderweg.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?