Goed geregeld op avontuur over de mooiste wandelroutes

De mooiste georganiseerde wandelvakanties in Europa

Wij bieden je de mooiste georganiseerde wandelvakanties. Van een korte individuele  wandelvakantie in Nederland tot begeleide wandelreizen in de mooiste wandelregio’s verder weg van huis. Van een comfortabele wandelreis met bagagevervoer tot avontuurlijke huttentochten in de Alpen. We werken hiervoor samen met de allerbeste lokale partners. Zo ga je altijd goed geregeld op avontuur over de mooiste wandelroutes in Europa.

wandelvakanties Nederland
Ons aanbod wandelvakanties in Nederland varieert van langere routes van hotel naar hotel inclusief bagagevervoer. Zoals bijvoorbeeld de 5-daagse tocht door de mooiste duingebieden van Nederland langs Noord-Hollandse kustplaatsen eindigend in historisch Haarlem. Tot kortere culinaire arrangementen vanuit een comfortabel hotel met goede keuken. En van een avontuurlijke Zeilwandelreis over de Waddeneilanden tot het nieuwe concept “hiking apart together’, waarbij je vanuit één hotel meerdere etappes van het Pieterpad kunt lopen.

wandelvakanties Spanje
Spanje is ook op het gebied van wandelen één van de topbestemmingen in Europa. We bieden een aantal van de mooiste routes aan in aansprekende wandelgebieden. Natuurlijk mag in ons Spanje aanbod Andalusië niet ontbreken waarbij je tijdens je o.a. een bezoek brengt aan de beroemde Caminito del Rey. Daarnaast bieden we wandelreizen langs de Spaanse kust waarbij je langs gezellige kustplaatsen wandelt. En voor wie de bergen in wil hebben we een prachtige meerdaagse wandelvakantie door de Spaanse Pyreneeën waarbij je naast hotels ook overnacht in een berghut.   

wandelvakantie Oostenrijk
Wandelvakanties in Oostenrijk zijn er te kust en te keur. Van wandelingen over relatief eenvoudige routes met vervoer van bagage tot avontuurlijke tochten met topbeklimmingen. Wij bieden je een gevarieerd wandelaanbod in Oostenrijk; zoals een meerdaagse route langs de meren in Salzburgerland, een wandeltrektocht hoog in de bergen van Dachstein of een wandelvakantie in Beieren. Wil je nog meer avontuur? Bekijk dan eens onze selectie van huttentochten in Oostenrijk.

wandelvakanties Duitsland
Dicht bij huis en toch helemaal weg. Dat is wandelen in Duitsland. Wij stelden een gevarieerd aanbod samen van individuele wandelvakanties samen in de mooiste gebieden zoals het Zwarte Woud, op of rond het eiland Rügen of in de bergen van Beieren. Van tochten over heuvelruggen zoals de Eifelsteig, tot wandelroutes langs rivieren als de Rheinsteig en de Moselsteig. Duitsland telt met maar liefst 200.000 km gemarkeerde wandelroutes op alle niveaus het grootste aantal goed onderhouden routes in Europa. Van korte en eenvoudige wandelingen over vlak terrein tot langere en zwaardere wandelingen waarbij je soms flink moet klimmen en dalen. Bekijk ook wandelvakanties in Duitsland per regio.

wandelvakanties Italië
Ben je op zoek naar een goed georganiseerde wandelreis in Italië? ECKTIV stelde een gevarieerd aanbod samen. van een wandelvakantie in het Zuid-Tirol langs boomgaarden en burchten, in Piemonte met overnachtingen in Agriturismi, of over de beroemde Alpe Adria trail. Voor gezinnen met kinderen die samen willen wandelen is er de tocht in Val di Fassa inclusief overnachtingen in berghutten. En ben je op zoek naar de groepsreis, bekijk dan de groepswandelreis in de Dolomieten. Wil je nog meer avontuur? Bekijk dan onze  huttentochten in Italië, of de huttentochten in de Dolomieten.

Andere populaire wandellanden in Europa: wandelvakanties Ierland , wandelvakanties Frankrijk , wandelvakanties Portugal

Wandelvakanties met hond
Wat doe je met de hond deze vakantie? Je neemt ‘m gewoon mee. Hij hoeft niet naar vrienden of naar een hondenopvang; bij ECKTIV vind je diverse tochten waar de hond mee mag. Op het boekingsformulier kun je aangeven dat je een hond mee wilt nemen. We vragen je om het ras en de grootte te vermelden, zodat wij dit kunnen aanmelden bij de hoteleigenaren. Meestal zijn er geen extra boekingskosten verbonden aan een wandelvakantie met een hond. Wel vragen hoteleigenaren vaak een vergoeding die je ter plekke kunt betalen. Houd rekening met de regels, die kunnen per land verschillen.

Korte wandelvakanties
Voor een korte wandelvakantie hoef je niet ver weg. In ons aanbod wandelvakanties Nederland vind je verschillende kortere tochten. Maar ook vlak over de grens in Duitsland hebben we een paar tochten in het wandelaanbod tot van 4 nachten. Vaak met drie wandeldagen een aanreisdag en vertrekdag. Populaire wandelbestemmingen over de grens voor een korte trip zijn bijvoorbeeld de Eifel en Hunsruck. In ca vier uur rijden vanaf Utrecht ben je in een heel andere wereld. Wil je verder weg en avontuurlijker, denk dan eens aan een korte huttentocht. Ook leuk als onderdeel van een langere vakantie in Zuid Europa.

Begeleide wandelvakanties
Een begeleide wandelvakantie heeft twee belangrijke voordelen voor veel mensen. Allereerst is het heel ontspannen en comfortabel om een gids te volgen die de beste routes kent en zaken goed heeft voorbereid. Daarnaast heeft een groepsreis natuurlijk  een sociaal aspect. Je leert nieuwe mensen kennen en het is leuk om aan het eind van de dag je ervaringen te delen. De samenstelling van onze groepen is zeer divers. Begeleide wandelreizen worden geboekt door zowel stellen, vrienden, als singels. De gedeelde passie is het wandelen en het avontuur. Iedereen is welkom.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?