Busreis-Fietsvakantie over de Alpe Adria Radweg

10-daagse fietsvakantie met comfortabel busvervoer van hotel naar hotel. Van het Oostenrijkse Draudal naar de Adriatische kust in Italië

Vanaf €1095,-

Foto: Stefano Merli, Flickr

 • Oostenrijk-Italië
 • mei - september
 • Fietsvakantie
 • Semi-Groepsreis
 • 9 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

10-daagse fietsvakantie met comfortabel busvervoer van hotel naar hotel. Van het Oostenrijkse Draudal naar de Adriatische kust in Italië

Met deze busreis-fietsvakantie over de Alpe Adria Radweg fiets je van het Oostenrijkse Draudal naar de Adriatische kust in Italië, waarbij je al vrij snel de zuidelijke temperaturen zult ervaren. Zoals in het idyllische Villach waar je de grens naar Italië oversteekt. Vanaf hier verlaat de Alpe Adria Radweg geleidelijk de Alpen  richting Venzone, Udine en het Romeinse Aguileia. Het laatste stuk fiets je langs de oude Romeinse route ‘Via Julia Augusta’ naar Grado. Hier is een vrije dag gepland om te relaxen aan het strand of de stad Aguileia, ook wel het tweede Rome genoemd, te bezoeken. De bus met zijn bemanning staan je gedurende de gehele reis ter beschikking. Dat is een comfortabel gevoel.

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Prijs | vanaf € 1095,-

 • Prijs per persoon op basis van half pension* in een 2-persoonskamer inclusief busreis
 • Toeslag € 235,- voor een 1-persoonskamer
 • Optioneel: fietshuur e-bike vanaf € 29,50 per vakantiedag
 • Startdata: maandag 6 mei, 27 mei, 19 augustus, 9 september 2024
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

 • Retour busreis vanuit 3 opstapplaatsen in Nederland (bus blijft de gehele fietsreis tot je beschikking)
 • 2-persoonskamer met douche/bad en toilet
 • 2x logies ontbijtbuffet (1x Udine, 1x Grado)
 • 7x halfpension (3 gangen diner)
 • Bagagevervoer door eigen bus
 • Fietsroutekaarten en beschrijving
 • Fietsbegeleiding
 • Eigen fiets gratis mee

Niet inbegrepen zijn:

 • Geen diner in Udine en Grado
 • Heen- en terugreis naar opstaplocatie in Nederland
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
 • Overige niet genoemde zaken

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Uitzicht over het Draudal bij Spittal, foto: Hedwig Storch, Wikimedia

Omschrijving 10-daagse Busreis-fietsvakantie over de Alpe Adria Radweg

LAAT DE AUTO LEKKER THUIS | In Nederland vertrek je vanuit Alblasserdam, Nuland of Asten met fiets en bagage in een luxe touringcar voorzien van comfortabele fauteuils met royale beenruimte, airco, toilet, minibar, koffie/thee. Hij brengt je niet alleen naar het vertrekpunt vanwaar je gaat fietsen, maar blijft gedurende de hele fietsvakantie bij je in de buurt. Dus hij vervoert de bagage van hotel naar hotel en kan ondersteuning geven waar nodig. De meereizende fietsbegeleider kan je dagelijks alle ins en outs over de komende route vertellen. Al met al een comfortabele actieve fietsvakantie, waarbij je individueel je dagprogramma naar keus kunt invullen en je auto voor de heen en terugreis lekker thuis kunt laten.

OVER DE FIETSROUTE | Op de fietsdagen rijd je 40-60km per dag van hotel naar hotel. De route is over het algemeen dalend met de eerste dagen een enkele pittige klim. Na je vrije dag gaat het nog een fietsdag van Grado naar Triëst door het Karstlandschap langs de Adriatische kust. Totaal fiets je rond de 300km. Voldoende tijd dus voor een Italiaanse lunch of voor het bekijken van een historische plaats onderweg.

LAAT DE AUTO LEKKER THUIS | In Nederland vertrek je vanuit Alblasserdam, Nuland of Asten met fiets en bagage in een luxe touringcar voorzien van comfortabele fauteuils met royale beenruimte, airco, toilet, minibar, koffie/thee. Hij brengt je niet alleen naar het vertrekpunt vanwaar je gaat fietsen, maar blijft gedurende de hele fietsvakantie bij je in de buurt. Dus hij vervoert de bagage van hotel naar hotel en kan ondersteuning geven waar nodig. De meereizende fietsbegeleider kan je dagelijks alle ins en outs over de komende route vertellen. Al met al een comfortabele actieve fietsvakantie, waarbij je individueel je dagprogramma naar keus kunt invullen en je auto voor de heen en terugreis lekker thuis kunt laten.

DRIE OPSTAPPLAATSEN MET PARKEERGELEGENHEID*
• Alblasserdam: opstappen en parkeren bij SnelleVliet, gratis op afgesloten terrein / instaptijd 6.30 uur uitstaptijd 20.00 uur.
• Nuland : opstappen en parkeren bij Hotel van der Valk, met camerabewaking € 5,- p/d ( bij overnachten € 2,50 p/d ) / instaptijd 7.30 uur uitstaptijd 19.00 uur.
• Asten: opstappen en parkeren bij Hotel Nobis, op afgesloten terrein € 25,- gedurende de reis / instaptijd 8.45 uur uitstaptijd 17.45 uur.

*De opstapplaatsen zijn moeilijk bereikbaar met OV. / Parkeren is voor eigen risico.

OVERNACHTEN ONDERWEG | Villach – Hotel Globo Plaza**** | Tarvisio – Hotel Il Cervo**** | Tarvisio – Hotel International | Udine – Cristallo Hotel*** | Grado – Hotel Argentino***

Villach aan de Drau, foto: Ewa Olek, iStock

Programma Busreis-fietsvakantie over de Alpe Adria Radweg

Maandag: Heenreis vanaf 3 opstapplaatsen in Nederland
Met eigen vervoer kom je naar een van de drie opstapplaatsen in Nederland. Als je je eigen fiets meeneemt gaat die gratis mee in de speciale fietstrailer. Als je eenmaal in je luxe fauteuil hebt plaatsgenomen zetten we koers via een snelle route richting het eerste overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er om de twee uur gestopt om de benen te strekken. Verder heb je alle tijd om van het langzaam veranderende landschap te genieten.

Dinsdag: Spittal a.d. Drau – Villach 40 km
Deze eerste fietsdag start bij Schloss Porcia in Spittal. Al snel fiets je langs de Drau richting Feistritz met op de achtergrond de hoge soms nog besneeuwde bergtoppen. Vervolgens volg je de fietsroute naar het Villach waar je fietsdag vandaag eindigt en waar je ook overnacht. Op het oude Hauptplatz, het grote middeleeuwse plein, zie aan de talloze statige woonhuizen hoe belangrijk  Villach ooit is geweest als handelscentrum in het grensgebied van Italië, Oostenrijk en Slovenië.

Je fietst de hele route zonder bagage, de bus zorgt ervoor dat die in het hotel staat als je aankomt.

Woensdag: Villach – Tarvisio 38 km
Na een goed ontbijt fiets je vandaag vanuit Villach langs de rivier de Gail richting Italië. In de landendriehoek Italië-Oostenrijk-Slovenië kom je door het kanaaldal naar de Italiaanse grensstad Tarvisio. In deze door de Julier Alpen omringde stad eindigt de tweede fietsdag en kun je het de stad verkennen. De bagage staat inmiddels alweer in het hotel op je te wachten.

Donderdag: Tarvisio – Resiutta 45 km (ca. 400 m dalen)
Tarvisio is een oude stad met veel tradities en ook een bekend skioord in de Friuli Venezi Giulia regio. Omringd door weide dalen en bossen fiets je vanuit hier door het kanaaldal verder over de voormalige spoorlijn. Je geniet van de prachtige Alpenregio met nog veel ongerepte natuur op weg naar Pontebba. In Resiutta staat de bus op je te wachten om je naar Udine te brengen voor het diner en de overnachting.

Even afstappen om zo’n authentieke kerk te bekijken, zoals deze in Udine. Foto: Strolic-Furlan, Flickr

Vrijdag: Carnia – Udine 66 km (ca. 100 m dalen)
Na het ontbijt brengt de fietsbus je naar Carnia waar deze fietsdag begint. Je komt op de fiets door Gemona, een van de mooiste historische plaatsen van de Friuli Venezi Giulia regio. De indrukwekkende Santa Maria Assunta kathedraal is zeker een bezoek waard. Het gaat vandaag verder langs wijngaarden, waar je een tussenstop kunt maken voor een wijnproeverij bij een van de wijnboeren. U fietsdag eindigt bij het hotel in Udine, de stad met veel Venetiaanse invloeden en een prachtig historisch centrum.

Zaterdag: Udine – Grado 56 km
Je start vandaag met een fietsroute langs waterrijke rietlandschappen en kanalen richting Adriatische zee. Als je morgen een heerlijke stranddag in Grado wilt hebben, dan kunt je vandaag al kiezen om de stad Aquileia te bezoeken tijdens je fietstocht. Grado ligt net als Venetië verspreid over een paar eilandjes in de golf van Venetië en is door een dam verbonden met het vasteland. Je fietsdag eindigt bij het hotel in Grado.

Aquilea, ook wel Rome in het klein genoemd. Foto’s: Stefano Merli, Flickr

Zondag: Vrije dag
Vandaag kun je net zo lui maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een heerlijke stranddag, met een lunch aan zee, net als vele Italiaanse families doen op zondag. Of je kunt teruggaan naar Aquileia om deze oude stad uitgebreid te bezoeken. Aquileia wordt ook wel het “tweede” Rome genoemd met zijn ruïnes van oude kerken met mozaïekvloeren. Ook het oude centrum van Grado is de moeite waard om te bezoeken. We hebben het diner vanavond buiten het arrangement gehouden om je de gelegenheid te geven de dag geheel naar eigen plan in te vullen.

Maandag: Grado – Monfalcone 24 km (bezoek Triëst met de bus)
Na het ontbijt op de fiets naar  Monfalcone. Daar kun je ervoor kiezen terug te fietsen naar Grado, of in de bus te stappen voor een bezoek aan Triëst. Triëst is een sfeervolle oude havenstad. Aan de drukke, langgerekte haven staan de mooiste oude gebouwen. Aan het begin van de avond rijden we weer terug naar Grado.

Kasteel Miramare in Triëst, foto: Pxhere

Dinsdag: Start terugreis met pauze in Cortina d’Ampezzo
Na het ontbijt gaan de koffers in de bus. We rijden dwars door de Dolomieten naar Cortina d’Ampezzo. In dit hooggelegen bergdorp houden we een pauze, waarna we doorrijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Vervolg terugreis naar Nederland
Vanuit Zuid–Duitsland vertrekken we na het ontbijt richting huis, waar je aan het eind van de dag weer terug bent op de plaats van vertrek. De ervaring leert dat er voldoende stof is om enthousiast na te praten over deze actieve, maar comfortabele fietsvakantie.

De bus en zijn bemanning staan je de gehele reis ter beschikking, een comfortabel gevoel.

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Reviews

Wij vonden het een prachtige reis, met mooie fietsroutes en goede hotels. Begeleiding van Marcel (chauffeur) en Corrie (fietsbegeleiding) was uitstekend.

I. Meinardi

Mijn cijfer:

9

De fietsroute was fantastisch. De busreis daar in tegen lang voor het aantal dagen dat je fietst

l. Zeehandelaar

Mijn cijfer:

8

Het was een mooie reis, met geweldig mooie fietstochten.

C. Snijders

Mijn cijfer:

8

De reis en de route waren naar verwachting. De overnachtingsadressen waren prima. Kamer hotel in Grado was erg klein terwijl we hier 3 nachten verbleven.

A. Lassche

Mijn cijfer:

7

Heerlijke reis met goede prijs qualiteit verhouding

E. Van der Haas

Mijn cijfer:

9

Prachtige reis met fantastische, goed bewegwijzerde fietspaden. Hotels ook in orde.

C. Bothof

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1095,-
Land Oostenrijk-Italië
Reisperiode mei - september
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Semi-Groepsreis
Reisduur 9 nachten
Verzorging Halfpension
Vervoer Busreis
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?