Wandelvakantie hoog over de Hermannsweg

7-daagse wandelvakantie over de bergkammen van het Teutoburgerwoud, langs gezellige herbergen, het Hermannsdenkmal en de Externsteine

Vanaf €629,-

TM GmbH, F. Grawe

 • Duitsland
 • april - oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse wandelvakantie over de bergkammen van het Teutoburgerwoud, langs gezellige herbergen, het Hermannsdenkmal en de Externsteine

De Hermannsweg is een van de mooiste hoogteroutes van Duitsland over de kam van het Teutoburgerwoud. Tijdens deze wandelvakantie kom je langs sfeervolle stadjes zoals Bieleveld, het luchtkuuroord Lage-Hörste en Detmold Berlebeck. Onderweg nodigen de gezellige herbergen, monumenten en uitkijkpunten uit tot een pauze. Zo kom je langs Kasteel de Sparrenburg, het Hermannsmonument, de vreemd gevormde Externstenen ​en het romantische Silberbachtal. Door bossen, langs uitgestrekte weilanden, rotsformaties en kabbelende beken met prachtige uitzichten is het een afwisselende bergwandelvakantie niet ver van huis.

Prijs | v.a. € 629     

 • Prijs per persoon op basis van halfpension, logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 220
 • Toeslag bagagevervoer bij 1-persoons boeking € 100
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van april tot oktober 2024 

Inclusief

 • 6x overnachting 
 • 6x ontbijt(buffet)
 • 4x lunchpakket
 • 4x bagagevervoer
 • 1x wandelkaart en routebeschrijving en praktische informatie (1 per boeking)
 • 1x hikeline Wandelgids Hermannshöhen

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

De bijzondere rotspartijen van de Externsteine, foto: Wittekind, Wikimedia

Omschrijving 7-daagse Wandelvakantie hoog over de Hermannsweg 

Je wandelt tijdens deze vakantie vier etappes van de Hermannsweg door het Teutoburgerwald door een prachtig landschap van bloemrijke weiden, sprankelende vijvers en kabbelende beken, langs bizarre rotsformaties, leuke stadjes, monumenten en uitkijktorens. Je overnacht in goede middenklasse hotels en familiepensions. 

Service, vervoer & tips
Vanuit Nederland reis je op eigen gelegenheid naar Halle. Met de auto is het ongeveer 255 km rijden vanaf Utrecht. Parkeren?  Met de trein reis je in ca 2,5 uur van Amsterdam naar Halle, waarbij je een keer moet overstappen. Kijk voor meer informatie op NSinternational.nl. Je bagage wordt vervoerd. Je hebt voor de wandelingen slechts een kleine comfortabele rugzak nodig voor je persoonlijke bezittingen, water en een lunchpakket. 

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Goede middenklasse hotels en pensions met een familiair karakter

Fit genoeg voor deze wandelvakantie?
Deze wandelvakantie valt in de categorie 2. Bekijk de categoriebeschrijving. Een goede fysieke conditie is vereist. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.

Uitzicht over Teutoburgerwoud, foto: TM-GmbH-G.Weigel.

Programma Wandelvakantie Teutoburgerwoud hoog over de Hermannsweg

Dag 1: Aankomst in Halle
Je reist op eigen gelegenheid naar Halle, een mooi klein stadje in Westfalen. Als je tijd hebt kun je een bezoek brengen aan de Alte Lederfabrik, een broedplaats voor artiesten en ambachtslieden. Je kunt er kiezen uit exposities, workshops en rondleidingen voor een inspirerende middag. Of je maakt een wandeling door het centrum om de levendige winkelstraten, de kerk, smalle straatjes en het vredige plein omringd door linden en vakwerkhuizen te ontdekken.  

Wasserschloss in Halle, Stephanie Kroos, Wikimedia

Dag 2: Van Halle naar Bielefeld, afstand ca 18 km
Vanaf het hotel wandel je naar het begin van de Hermannsweg. Na enkele kilometers bereik je een mooie plek om even te pauzeren met een uitzicht op de stad Werther. De volgende stad is Steinhagen, die bekend staat om de ‘Steinhäger’ jeneverbessenbrandewijn in de aardewerken flessen. Niet zo vreemd, want de jeneverbessen groeien hier overal. Het pad voert verder naar een klein fort uit de 17e eeuw met uitzicht op het Ravensberger Land. Vanaf de 302-meterhoge Hünenburg daal je af door de dierentuin van Olderdissen, langs het boerderijmuseum naar Johannisberg. In de universiteitsstad Bieleveld is het de moeite waard om naar het kasteel op de Sparrenburg te lopen dat hoog boven de stad uittorent en een fantastisch uitzicht biedt over het Teutoburgerwoud. 

Lage-Högste, foto: Grugerio, Wikimedia

Dag 3: Van Bieleveld naar Lage-Hörste, afstand ca 20 km
Je verlaat Bielefeld en loopt over de Promenade door het stadscentrum de Sparrenberg op. Op de 309-meterhoge Ebberg staat de uitkijktoren ‘Iron Anton’, een geschenk van machinefabrikant Heinrich Fricke uit 1895. Om te genieten van het uitzicht op deze toren van 8 meter hoogte, moet je nog 42 treden omhoogklimmen. Door de bossen bereik je Oerlinghausen waar je een tussenstop kunt maken om het Archeologisch Openluchtmuseum te bezoeken. De etappe eindigt in het lieflijke stadje en luchtkuuroord Lage-Hörst. 

Sparrenburg bij Bielefeld, foto: pixel.fabian, Flickr

Dag 4: Van Lage-Hörste naar Detmold-Berlebeck, afstand ca 16 km
De etappe van vandaag begint door het prachtige natuurpark Donoper Teiche/Hiddeser Bent, met fotogenieke vijvers, rustieke bruggetjes en de kleuren van de seizoenen. Vanaf de parkeerplaats van het Mufflonkamp voert het pad omhoog naar het imposante Hermannsmonument. Dit 53,46-meterhoge beeld, dat je kunt beklimmen, verwijst naar de slag bij het Teutoburgerwoud en het verhaal van de Germaan Hermann die in het jaar 9 na Christus het leger van de Romeinen versloeg. Een hoogtepunt onderweg is het adelaar-reservaat Berlebeck, het grootste en oudste roofvogelobservatorium van Europa. De vliegshows, op vaste tijdstippen, zijn spectaculair. Dan doemen de Externstenen voor je op, de grillige zandsteenrotsen, die zich weerspiegelen in de omliggende vijver en wel 40 meter omhoog rijzen. Via een steile trap klim je omhoog om vanaf het platform te kunnen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. 

Hermann gedenkteken midden in het Teutoburgerwoud, foto: LTM-GmbH, F.-Gra

Dag 5: Detmold-Berlebeck
Vandaag staat er een vrije dag op het programma. Je kunt gaan wandelen vanuit Detmold-Berlebeck, het stadje verkennen of genieten van een welverdiende rustdag. 

Uitzicht op Detmold Berlebeck, foto: Tsungam, Wikimedia

Dag 6: Van Detmold-Berlebeck naar Steinheim-Sandebeck, afstand ca18 km
Een nieuwe romantische wandelwereld ontvouwt zich in het Silberbachtal, een lichte en groene vallei. De kabbelende Silberbach volgend bereik je de Kattenmühle waar je begint aan de beklimming van de Velmerstop met de twee toppen, de Lippe Velmerstot (441 m) en de Pruisische Velmerstot (468 m), een route bezaaid met varens, zand, heide, keien en weides vol bloemen. Met een kleine omweg kun je naar het Altenbekenviaduct lopen, de langste kalkzandsteenbrug van Europa over 24 gewelfde bogen. Over een idyllisch pad wandel je dan naar Steinheim Sandebeck.

Velmerstot, foto: LTM-GmbH, F.-Grawe

Dag 7: Vertrek uit Steinheim-Sandebeck
Na het ontbijt eindigt deze wandelvakantie. Met de trein ben je in ca. 1 uur en 40 minuten terug in startplaats Halle. Of neem de trein naar Osnabrück in ca. 1 uur en 30 minuten vanwaar je de Internationale trein richting Amsterdam kunt pakken. Verlenging van de wandeling met een dag tot aan Bad Driburg mogelijk (inclusief 1 overnachting, lunchpakket en bagagevervoer).

Overzicht reis

Prijs Vanaf €629,-
Land Duitsland
Regio Teutoburgerwoud
Reisperiode april - oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?