Wandelvakantie van de Alpen naar de Côte d’Azur

7-daagse wandelvakantie door het achterland van Nice door geurende dennenbossen, langs diepe kloven, uitgestrekte olijfgaarden en de mooiste bergdorpjes

Vanaf €939,-

Mento, foto: Cindy Joigny

 • Frankrijk
 • 21 maart - 25 oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse wandelvakantie door het achterland van Nice door geurende dennenbossen, langs diepe kloven, uitgestrekte olijfgaarden en de mooiste bergdorpjes

Een heerlijke wandelvakantie in het achterland van Nice voert je door de mooiste bergdorpjes van de Côte d’Azur, door geurende dennenbossen, over balkonpaden, langs diepe kloven en uitgestrekte olijfgaarden. Je daalt af van de bergen naar zee over een vergeten pad dat ooit een belangrijke zoutroute was. Tijdens de wandeling ontdek je de geschiedenis van de streek, de kunst, de kerken en de barokke bouwwerken. De aangename temperaturen en de beperkte hoogte van de route maken het mogelijk om deze wandeling in de herfst of zelfs in de winter te maken. 

Prijs | vanaf € 939,-    

 • Prijs per persoon op basis van halfpension in een 2-persoonskamer
 • Te boeken vanaf 2 personen 
 • Toeslag eenpersoonskamer € 300
 • Optioneel: extra nacht achter in Menton € 80
 • Optioneel: lunchpakketten € 85
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Aankomst dagelijks 21 maart tot 25 oktober 2024


Inclusief

 • 6x overnachting in charmante hotels en auberges met eigen douche/wc 
 • 6x ontbijt(buffet)
 • 6x diner(avondmaaltijd)
 • Bagagevervoer (1 tas pp van max. 12 kg)
 • 3 x korte bus/trein transfer 
 • Digitale routeinformatie / reisbeschrijving


Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Bus/treinkaartjes 
 • Lunchpakketten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

Door het ongerepte gebieden tussen de Alpen en de Middellandse zee, foto: Alain Hanel, Côte d’Azur-Tourisme

Omschrijving 7-daagse Wandelvakantie van de Alpen naar de Côte d’Azur

Deze wandelvakantie door het achterland van Nice begint ’s avonds in Saint Dalmas de Tende. We raden je aan om de ochtend door te brengen in Nice en deze stad te verkennen. Vanaf Nice reis je door per trein of met eigen vervoer naar Saint Dalmas. Je kunt deze reis elke dag van de week starten, maar wij raden aan om op zondag te beginnen omdat dit de enige dag is dat je de barokke kerken van Nice kunt bezoeken. Uitzonderingen: het is niet mogelijk om te eindigen in Menton tijdens de F1 Grand Prix van Monaco 22-26 mei 2024 en Monaco Grand Prix Historique van 8-12 mei 2024. 

De mooiste tijd voor deze reis is de late herfst, vanwege de prachtige kleuren, of het vroege voorjaar vanwege de bloesems, de kleuren en de geuren, maar het kan dan wel vaker regenen. In de wintermaanden is het droger en zonnig. Het kan dan ook licht sneeuwen, maar dat blijft nooit lang liggen. 

Service, vervoer & tips
Vanuit Nederland reis je op eigen gelegenheid naar Saint-Dalmas de Tende. Met het vliegtuig ben in je 1 uur en 55 minuten in Nice. Vanaf hier neem je de bus/trein naar Saint Dalmas de Tende. Met de auto is het ongeveer 1.427 km rijden vanaf Utrecht. Parkeren? Over het spoor reis je comfortabel met de TGV naar Nice in circa 10 uur. Kijk voor meer informatie op NSinternational.nl.  

Je bagage wordt vervoerd. Je hebt daarom slechts een kleine comfortabele rugzak nodig voor je persoonlijke bezittingen, water en een lunchpakket. 

OVERNACHTEN ONDERWEG* | 

Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Fit genoeg voor deze wandelvakantie?
Deze wandelvakantie valt in de categorie 2. Bekijk de categoriebeschrijving. Een basisconditie met wandelervaring is genoeg. Per dag wandel je gemiddeld 5 uur over gemarkeerde bergpaden met hoogteverschillen van ca 500 meter. Dit gebied is bergachtig met een alpien karakter. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.

Karakteristiek beeld in de uitlopers van de zuidelijke Alpen

Programma Wandelvakantie van de Alpen naar de Côte d’Azur 

Dag 1: Aankomst in Saint Dalmas de Tende
Je reist op eigen gelegenheid naar Saint Dalmas de Tende in de prachtige Roya Vallei. Als je reis begint in Nice, kun je hier een dag doorbrengen om de beroemde plaatsen te bezichtigen. De kerk van St Pons en de Miséricordekapel zijn beide indrukwekkende barokbouwwerken. Maar ook de kiezelstranden en de Promendade des Anglais, de beroemde boulevard waar de jetset flaneert, is een bezoek waard. Dan reis je door naar Saint Dalmas de Tende (ca 80 km rijden) of met de trein van 12:30 of 17:24. 

Uitzicht op bergdorp Saorge

Dag 2: Van Saint Dalmas de Tende via Fontan naar Saorge, duur ca 4,5 uur, ↑ 400 m, ↓ 400 m
Je begint vandaag meteen met een van de mooiste wandelingen van deze reis. Een dag die in het teken staat van de ontdekking van de natuur. Je loopt over de balkonpaden boven de uitgesleten kloven van de Roya door de gehuchten Granile en Berghe naar Fontan, een van de mooiste gehuchten in het Roya-gebergte. Vanaf Fontan is het nog ongeveer 45 minuten wandelen naar Saorge. (of trein?).

Dag 3: Van Saorge naar Breil sur Roya, duur ca 5,5 uur, ↑ 850 m, ↓ 1100 m
Een verkenning van Saorge, dat hoog tussen de bergen ligt geklemd is de moeite waard: van het barokke Franciscanenklooster tot aan de kapel Notre Dame del Poggio. Over het pad richting Collet de Mont Aigu verlaat je Saorge richting Breil met mooie uitzichten over de Roya-vallei.  Breil-sur-Roya is een dorp vol geschiedenis. De bruggen over de Roya, de huizen met de poortachtige deuren en de barokke kerk met het 18e-eeuwse orgel geven het dorp een eigen charme. 

Interieur van de kerk in Breil sur Roy, fotos; Georges Veran, Côte dAzur Tourisme

Dag 4: Van Breil sur Roya via Piène Haute naar Sospel, duur ca 6 uur, ↑ 450 m, ↓ 450 m
Na het ontbijt verlaat je Breil-sur-Roya en wandel je via balkonpaden met schitterende vergezichten en olijfgaarden naar het dorpje Piène Haute op 613 m. Voordat je verder loopt naar Sospel is Piène Haute een ontdekking waard, vooral de kerk en de oude tolbrug over de rivier de Sospel. 

Uitzicht over bergdorp Sospel, foto: Georges Veran, Côte dAzur Tourisme

Dag 5: Van Sospel naar St Agnes, duur ca 4 uur, ↑ 550 m, ↓ 500 m
In de ochtend kun je een bezoek brengen aan de Saint-Michelkathedraal van Sospel met zijn barokke decor en primitieve altaarbeelden en de tolbrug. Sospel maakte in de elfde eeuw deel uit van een belangrijke zoutroute tussen Italië en Frankrijk. Door tol te heffen op de brug over de Bévera vergaarde het dorp rijkdom. Vanaf Sospel neem je de bus in de richting van Menton naar Castillon (€1,50). Doordeweeks rijdt de bus om 10:30 en op zondag om 10:05. Vanaf de Col de Castillon wandel je over de top van de Mont Ours (1239 m) naar St Agnès (650 m), het hoogstgelegen bergdorpje aan de Côte d’Azur. 

Zicht op de oude haven van Menton, foto: Menton Tourist Office

Dag 6: Van St Agnès naar Menton via Castellar, duur ca 4,5 uur, ↑ 200 m, ↓ 500 m
Vanaf nu is het eigenlijk bijna alleen nog maar bergafwaarts wandelen tot aan de zee, te beginnen met een heerlijke wandeling over het pad ‘Balcons de la Côte d’Azur’ door de dennenbossen naar Castellar. Hier kun je een bezoek brengen aan de kapel van St Sébastien. Vanaf Castellar wandel je via le Baoussset rechtstreeks naar de oude binnenstad van Menton. Een rondwandeling door de stad en een bezoek aan het museum Jean Cocteau bij de haven is zeer de moeite waard. 

Dag 7: Vertrek uit Menton
Na het ontbijt eindigt deze vakantie. Er gaat een direct bus vanaf Menton naar het vliegveld van Nice.

 

Overzicht reis

Prijs Vanaf €939,-
Land Frankrijk
Regio Cote d'Azur
Reisperiode 21 maart - 25 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?