Wandelvakantie door de vulkaanlandschappen van Tenerife

8-daagse wandelvakantie van hotel naar hotel door de indrukwekkende vulkaanlandschappen van Tenerife (met bagagevervoer )

Vanaf €939,-

Foto: Miez Peek, Punta de Teno, Los Gigantes

  • Spanje
  • 5 januari - 8 december
  • Wandelvakantie
  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse wandelvakantie van hotel naar hotel door de indrukwekkende vulkaanlandschappen van Tenerife (met bagagevervoer )

Denk je aan Tenerife als vakantie-eiland voor zon- en strandaanbidders, dan heb je maar voor een deel gelijk. Tenerife is ook een eiland waar je onwaarschijnlijk mooi kunt wandelen, een genot voor iedere wandel- en natuurliefhebber. De natuur is zo divers op dit vulkanische eiland: je hebt er de altijd groene dennenbossen, bloemrijke hellingen boven peilloos diepe dalen, de geurige laurierbossen, maar ook subtropische hellingen boven de zee, bizarre basaltwoestijnen, imposante bergweiden, vulkanen en alpine rotsformaties met als absoluut hoogtepunt de machtige vulkaan Teide, die te midden van een groot nationaal park ligt.

Prijs: v.a. € 939,-

  • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
  • Meerprijs 1-persoonskamer € 439,-
  • Seizoentoeslagen van toepassing, zie boekingsformulier
  • Optioneel: extra nacht in Garachico € 89 p.p. (1-pers kamer + € 59)
  • Optioneel: extra nacht in Vilaflor € 89 p.p. (1-pers kamer + € 59)
  • Optioneel: Transfer Airport Tenerife – Garachico € 179 (tot 4 pers., enkele reis)
  • Boekingskosten € 25,- per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
  • Aankomst op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 5 januari en 8 december 2024

Inclusief:

  • 7x overnachting in een 2-persoonskamer in zeer mooie 3-sterren en 4-sterren hotels
  • 7x ontbijt(buffet)
  • 1x diner (Los Gigantes)
  • Bagagevervoer tussen overnachtingsadressen
  • Transfers zoals in programma vermeld
  • Boottrip Playa de Masca – Los Gigantes
  • GPS-routes
  • Goed uitgewerkte reisinformatie en routebeschrijving (Engels- of Duitstalig)
  • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

  • Heen- en terugreis vanuit Nederland
  • Transfers van en naar luchthaven Airport de Tenerife (optioneel bij te boeken)
  • Overige maaltijden
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
Tenerife-3

Soms loop je over oude paardenpaden, vroeger gebruikt voor goederentransport

Omschrijving wandelvakantie Tenerife

Startend aan de onstuimige Atlantische Oceaankust in het noordwesten, brengt deze super gevarieerde wandelweek je via het unieke zwarte rots vulkaanlandschap naar het zonnige zuidwesten van Tenerife.  Vanuit het betoverende kleine kuststadje Garachico is het volop genieten van een adembenemend uitzicht over de Atlantische oceaan en de groene noordkust van het eiland. Je doorloopt verschillende vegetatiegebieden – die elk hun unieke charme uitstralen – en duikt zo de alpine wereld van het Teno-gebergte in. De wandeling door de Masca-kloof met zijn steile rotswanden en unieke flora is een buitengewoon hoogtepunt om naar uit te kijken. In het zuidwesten loop je langs oude handelspaden en bezoek je het hoogste plaatsje van de Canarische Eilanden. De grote finale van de wandelvakantie is een indrukwekkende wandeling door het grootste nationale park van het eiland.

Voor de wandelingen die deels over relatief rotsachtige paden gaan, is een goede basisconditie en tredzekerheid voor tochten tot 5,5 uur vereist. Ontdek de diversiteit van Tenerife op prachtige berg- en kustpaden. Deze wandelvakantie valt in de categorie 3. Bekijk de categoriebeschrijving.

Service, vervoer & tips tijdens de wandelreis
De wandelvakantie start in Garachico. Je vliegt op eigen gelegenheid naar vliegveld Zuid of Noord Tenerife. Boek bijvoorbeeld op Cheaptickets, Vliegwinkel of Vliegtickets. Vanaf het vliegveld Zuid kun je op verschillende manieren naar Garachico reizen. Met de bus is het ongeveer 2,5 uur. Vlieg je op Noord dan duurt het ongeveer 2 uur met de bus.  Meer info over openbaar vervoer op Tenerife.

De wandelvakantie start in het mooie plaatsje Garachico. Alle vervoer gedurende het wandelarrangement is inbegrepen, inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus overdag alleen een kleine rugzak mee te nemen. Doe daarin voldoende water en proviand, er is niet altijd horeca onderweg.

Absoluut noodzakelijk zijn stevige wandelschoenen. Door het vulkanisch gesteente loop je minder goede schoenen stuk en het is onaangenaam voor je voeten. Pas je kleding aan op het weer. Tenerife staat bekent om zijn zachte klimaat. Je kunt er het hele jaar heerlijk wandelen in lenteachtige omstandigheden. Toch kan het in de zomer erg warm worden in de Masca Kloof (kijk uit voor een zonnesteek), draag daarom een hoofddeksel en drink voldoende water. Het kan ook stevig waaien op hoogte en over de vulkanische vlaktes, wees hierop bedacht. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun en kunnen goed van pas komen als je het prettig vindt ermee te wandelen.

Vlucht
Na ontvangst van onze bevestiging kun je zelf de vlucht boeken.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Garachico – Hotel la Quinta Roja | Santiago del Teide – Hotel La Casona del Patio | Los Gigantes – Hotel TUI Blue Los Gigantes | Vilaflor – Hotel Spa VillAlba

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Teneriffa-Teno-2-2

Hier kom je door het wonderbaarlijke Teno gebergte

Programma 8-daagse wandelvakantie Tenerife

Dag 1: Individuele reis naar Garachico
Vlieg op eigen gelegenheid naar vliegveld Zuid of Noord Tenerife. Boek bijvoorbeeld op Cheaptickets, Vliegwinkel of Vliegtickets.
Vanaf het vliegveld Zuid kun je op verschillende manieren naar Garachico reizen. Met de bus is het ongeveer 2,5 uur. Vlieg je op Noord dan duurt het ongeveer 2 uur met de bus.  Meer info over openbaar vervoer op Tenerife.

Het idyllische stadje Garachico ligt aan de Atlantische kust in het noordwesten van Tenerife. In het oude deel van de stad vind je prachtige herenhuizen, kerken en de ‘Castillo San Miguel’. De vulkanische rotsbaden nodigen uit tot een verfrissende duik.

Dag 2: Rondwandeling Garachico, Ocean view ca. 14 km, 3-5,5 uur, ↑ 990 m  ↓  990 m
Deze eerste wandeldag gaat door het vulkanische gebied van Garachico langs historische paden. De stevige klim naar Ermita de San Francisco wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad, maar ook over de Atlantische Oceaan en de gehele noordelijke kust. Na een korte pauze in San Juan del Reparo, daal je door het vruchtbare landschap langs kleurige bloemen, cactussen en agaves terug naar de zee.

Je komt door karakteristieke Laurierbossen, (foto: Mireille Velthuis)

Dag 3: Garachico – Santiago del Teide, laurierbossen ca. 11 km,  5 uur, ↑ 990 m  ↓  250 m
Een droom van een wandeling brengt je vandaag van de zee naar de bergen. Door afgelegen kloven, karakteristiek gecultiveerd land en laurierbossen, gaat het naar het rustige bergdorp Erjos. Over prachtige bergpaden wandel je door het Teno-gebergte waarna je Santiago del Teide bereikt. Op deze dag zal je meerdere vegetatiezones kruisen, een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna.

Dag 4: Rondwandeling Teno gebergte, groen bergland ca. 11 km,  5 uur, ↑ 900 m  ↓ 800 m
Een korte transfer brengt je naar het Teno-gebergte, omgeven door graslanden, gecultiveerd terrassenland en kuddes grazende geiten.  Eerst brengt de route je naar een bergrug, waar je een panoramisch uitzicht hebt. Wandelend over een bergkam kom je via de Tabaiba-pas op een prachtig hoog bergpad. Vanaf hier heb je een buitengewoon mooi uitzicht op de westkust en de machtige Masca-kloof met zijn zwarte rotsen. Je passeert de twee Gala-pieken en zo keer je terug naar Santiago del Teide.

Landschap van het Ten-gebergte

Dag 5: Santiago del Teide – Los Gigantes,  ca. 9 km,  3 uur ↑ 0 m  ↓ 850 m
Vanuit het hotel daal je over de betoverende Koningsweg af naar het dorp Los Gigantes aan de kust. Daarna heb je de tijd om de lavastranden te ontdekken of om een duik in het zwembad of de Atlantische Oceaan te maken. Je overnacht aan zee. ( De Masca-kloof is momenteel niet toegankelijk.)

Dag 6: Los Gigantes – Vilaflor, paardenpaden  ca. 14 km,  5,5  uur ↑ 750 m  ↓ 300 m
Een rit naar het leuke dorpje Adeje. Vandaar wandel je over de oude ‘paardenpaden’, die vroeger gebruikt werden om goederen over de bergen te vervoeren, naar afgelegen bergachtige gebieden. De route, die prachtige weidse uitzichten over terrassenvelden en bossen biedt, leidt je hoog boven de kloof naar Ifonche. Je vervolgt je weg langs afwisselende paden naar de idyllische bergstreek van Arona, gelegen onder het machtige Teide-massief.

Zicht op zee vanaf Los Gigantes

Dag 7: Rondwandeling Vilaflor, wit maanlandschap   ca. 13 km,  4,5-5 uur ↑ 600 m  ↓ 600 m
Op je wandeling beleef je een ander, uniek landschap van Tenerife. De natuur rondom Vilaflor is overweldigend. Door de hoogte is het er vochtig en dus groen. Je loopt naar een uitzichtpunt op een hoogte van 1800 m, net onder de Teide, waar je het ‘witte maanlandschap’ kunt bewonderen. Weer, wind en water hebben hier bizarre zandsteenformaties gevormd.  Een geweldig contrast met de zwarte lavasteen van de afgelopen dagen.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging
Na het ontbijt is deze reis helaas ten einde en keer je op eigen gelegenheid weer naar huis.

Tenerife,-Garachico,-Wladyslaw,-Wikimedia

Uitzicht op het plaatsje Garachico, je vertrekpunt van de wandelroute. (foto: Wladyslaw,-Wikimedia)

Overzicht reis

Prijs Vanaf €939,-
Land Spanje
Regio Tenerife
Reisperiode 5 januari - 8 december
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Logies/Ontbijt
Extra's

1x diner (Los Gigantes)
Transfers zoals in programma vermeld
Boottrip Playa de Masca – Los Gigantes

Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=27]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?