Wandelvakantie Andalusië met Caminito del Rey

8-daagse wandelvakantie in het prachtige Andalusië van Ronda naar Antequera, inclusief de Caminito del Rey, een tocht om nooit te vergeten

Vanaf €689,-

Foto: Max Pixel

  • Spanje
  • Gehele jaar
  • Wandelvakantie
  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse wandelvakantie in het prachtige Andalusië van Ronda naar Antequera, inclusief de Caminito del Rey, een tocht om nooit te vergeten

Een heerlijke wandelvakantie door de heuvels van Malaga. Van het levendige Ronda wandel je door olijfboomgaarden, via mooie stadjes, naar El Chorro, de kloof met het wereldberoemde en ooit levensgevaarlijke Koningspad, El Caminito del Rey. In 2015 werd het pad opnieuw geopend, helemaal gerenoveerd, zodat je er nu veilig een indrukwekkende wandeling kunt maken. Ook het natuurpark El Torcal met de karstformaties, roofvogels en bijzondere flora maakt onderdeel uit van deze afwisselende reis. 

Prijs | € 689,-

  • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
  • Deze reis is te boeken vanaf minimaal 2 personen
  • Seizoen toeslag april, mei, september, oktober € 90,-
  • Optioneel: lunchpakket tijdens wandeldagen à € 110,-
  • Optioneel: wandeling door natuurpark El Torcal met gids op dag 8 à € 75,-
  • Optioneel: transfer Malaga – Ronda € 200 (tot max 4 personen)
  • Optioneel: transfer Antequera – Malaga € 120 (tot max 4 personen)
  • Optioneel: Extra nacht in Ronda à € 55 of Antequera à € 55
  • Boekingskosten € 25,- per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
  • Aankomst vrijdag t/m dinsdag – gehele jaar (beste tijd: voor- en najaar)

Inclusief:

  • 7x overnachting in sfeervolle comfortabele accommodaties
  • 7x ontbijt(buffet)
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg)
  • GPS-routes
  • Uitgebreid reisbescheidenpakket met routebeschrijving (tekstueel en digitaal te downloaden GPS-kaart)
  • Toegangskaarten voor de Caminito del Rey op dag 5 (afhankelijk van dag en drukte al dan niet met gids)
  • Service hulplijn

Niet inbegrepen zijn:

  • Heen- en terugreis vanuit Nederland
  • Transfer van/naar vliegveld
  • Overige maaltijden
  • Verzekeringen
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Toeristenbelasting (indien van toepassing, ter plaatse te voldoen)

Tip: ivm het beperkte aantal tickets voor de Caminito raden we aan deze reis tijdig te boeken.

Andalusie, Uitzicht vanaf Ronda, Andbog, Wikimedia

Andalusië, Uitzicht vanaf Ronda, Andbog, Wikimedia

Omschrijving 8-daagse wandelvakantie Andalusië met Caminito del Rey

Tijdens deze reis overnacht je in verschillende sfeervolle hotels, appartementen en B&B’s waar je bagage al voor je klaarstaat. Zo kun je ontspannen genieten. Optioneel is een wandeling met een gids door het natuurpark El Torcal, die je bijzondere en onontdekte plekken laat zien. De natuur, die misschien wel op zijn mooist is in het voorjaar, is afwisselend, kleurrijk en indrukwekkend.

Service, vervoer & tips tijdens de wandelvakantie
Je wandelt zo’n 4 tot 6 uur per dag door heuvelachtig gebied over natuurlijke wandelpaden. Het grootste deel van de paden is onverhard. Soms liggen er losse keien waardoor stevige wandelschoenen met steun en goed profiel worden aanbevolen. Je overbrugt hoogten van maximaal 750 m. Voor de wandelingen is een goede basisconditie nodig. Deze reis is ingedeeld in categorie 2. Lees hier meer over de categorieën.
We raden je aan een kleine dagrugzak mee te nemen. Telescoopstokken geven je extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet noodzakelijk.

Afhankelijk van het jaargetijde kunnen windstille, warme dagen afwisselen met bewolkte dagen met een frisse wind. Zorg daarom dat je voor beide weertypes kleding bij je hebt. In het voor- en najaar ligt de gemiddelde temperatuur in Ronda tussen de 16 en 20 graden, ideaal weer om te wandelen.

Je vliegt op eigen gelegenheid naar Malaga. Dat kan bijvoorbeeld met Transavia, maar je kunt ook kijken op Cheaptickets of Vliegwinkel.  Met de trein reis je (€ 1,80) richting het centrum van Malaga. Het voorlaatste station is Malaga Maria Zambrano. Hier stap je over op de trein naar Ronda die je in 1 uur 51 minuten naar Ronda brengt (ongeveer € 15, en een stop in Antequara). Op de terugreis, neem je de trein van het treinstation van Antequera (ca. 20 km ten westen van de stad) naar Malaga Maria Zambrano (ongeveer € 26) waar je overstapt op de trein naar het vliegveld van Malaga (€ 1,80). Op verzoek kunnen wij voor een transfer van en/of naar de luchthaven zorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

LET OP: wacht met het boeken van tickets tot dat wij de reis hebben bevestigd.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Hotel Polo | Setenil de las Bodegas – Villa de Setenil | Ardales – Apartamentos Ardales | El Chorro – Casa el Chorro | Valle de Abdalajis – Casa en Medio | Antequera – Infante Antequera

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Caminito del Rey, foto: MichiNerja, Wikimedia

Het gevaarlijkste wandelpad van Europa, Caminito del Rey, werd een paar jaar geleden gerenoveerd en heropend voor wandelaars. De tickets voor een wandeling door deze spectaculaire kloof worden voor je gereserveerd en zijn bij de prijs inbegrepen. foto: MichiNerja, Wikimedia

Programma wandelvakantie Andalusië met Caminito del Rey

Dag 1: Aankomst in Ronda
Je reist op eigen gelegenheid naar Ronda. Daarvoor vlieg je eerst naar Malaga waar je de trein neemt naar het centrum van Malaga. Het voorlaatste station is Malaga Maria Zambrano. Hier stap je over op de trein naar Ronda, die je in 1 uur 51 minuten naar Ronda brengt.  Wij raden je aan om een vroege vlucht te nemen zodat je genoeg tijd hebt om deze prachtige stad te bezichtigen. Je verblijft in een hotel in de oude stad, op loopafstand van een van de oudste stierenvechtersarena’s in Spanje en de Puente Novo. Op deze brug die het oude en het nieuwe stadsdeel met elkaar verbindt, sta je soms meer dan 100 meter boven de diepe Tajo-kloof. Een wandeling naar het onderliggende bos is een mooie middagactiviteit, als je tijd hebt. Voor cultuurliefhebbers is Ronda een eeuwenoude stad waar talrijke gebouwen in Moorse stijl te zien zijn. Je vakantie is meteen goed begonnen in deze oude Andalusische stad met haar sfeervolle straatjes.

Dag 2: Ronda – Setenil (ca. 21 km, duur ca. 5,5 uur,  ↑512 m ↓674 m)
Na het ontbijt, verlaat je Ronda via de noordzijde van de stad. Je volgt de GR7 langs finca’s en vele prachtige olijfboomgaarden. Je wandelt langs het Romeinse plaatsje Arriata door een vruchtbare vallei, bekend om zijn rode wijn. Vanaf hier gaat het pad omhoog naar Setenil de las Bodegas. Dit stadje heeft een uniek karakter doordat woningen, winkels en karakteristieke barretjes zijn uitgehakt in grotten. Je loopt onder een natuurlijke brug van rotsen waar je op een van de vele terrasjes kunt neerstrijken om in de schaduw onder de rotsen te genieten van een drankje.

Dag 3:Setenil – Ardales (ca. 14 km, duur ca. 4,5 uur,  ↑400 m ↓494 m)
In de ochtend word je opgehaald om 09:00 uur door een taxi om je naar het kleine dorpje Serrato te brengen, vanwaar de route van vandaag begint. De route begint vrij vlak, maar al snel begint een stevige klim. Heel bijzonder is het hier in het voorjaar, als de bloeiende amandelbomen de heuvels roze en wit kleuren. Vanaf de top word je beloond met een heerlijk uitzicht over de groene bossen en de helderblauwe (stuw)meren van Ardales.


Uitzicht over Ardales, foto: José F. Martínez Rivero, Wikimedia

Dag 4: Ardales – El Chorro (ca. 19 km, duur ca. 5,5 uur,  ↑687 m ↓728 m)
Wakker worden in Ardales betekent: wakker worden met het geluid van het Andalusische boerenleven; het kraaien van hanen bij de zonsopgang en het rumoer van boeren op weg naar hun akkers. De wandelroute loopt door het glooiende landschap tot je bij het natuurpark ‘Desfiladero de Gaitanes’ aankomt – een van de meest spectaculaire locaties in de bergen van Malaga. Je weet niet wat je ziet! De Gaitanes Kloof, beter bekend als El Chorro, is 3 kilometer lang en hier en daar niet breder dan 10 meter. Halverwege de 300 meter hoge en steile wanden loopt het wereldberoemde Koningspad, de ‘Caminito del Rey’, tot 2015 een van de gevaarlijkste wandelpaden van Europa. Je overnacht twee nachten in El Chorro in een heerlijke B&B. 

De oversteek over de kloof van de Caminito del Rey

Dag 5: El Chorro – wandeling Caminito del Rey (11 km)
In de ochtend wandel je naar de bushalte om zo naar het begin van het beroemde Koningspad te gaan waar je de dag hiervoor een eerste glimp van gezien hebt. Dit bijna 8 kilometer lange pad werd ooit beschouwd als een van de gevaarlijkste ter wereld. Vandaag de dag is de hele route zorgvuldig gerestaureerd, maar hoewel het nu veel veiliger is, is er één ding niet veranderd – de unieke ervaring van wandelen langs wandelpaden die meer dan 100 meter hoog aan een steile rotswand hangen. Het uitzicht is onvergetelijk. De route van de Caminito del Rey is spectaculair van begin tot eind en loopt door kliffen, ravijnen en een grote vallei. Het doorkruist de landschappen van Desfiladero de los Gaitanes, een kloof uitgesleten door de rivier Guadalhorce, met wanden van 700 meter hoog. Het gebied wordt ook bewoond door een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten; met een beetje geluk kun je vogels uit het hooggebergte zien, zoals aasgieren, vale gieren of steenarenden.
*Mocht deze excursie vanwege slecht weer door de organisatie worden afgelast, dan is je ticket nog een half jaar geldig. Het is helaas niet mogelijk om geld terug te krijgen.

De route neemt je mee op een slingerweg dwars door het rotsachtige gebied

Dag 6: El Chorro – Valle de Abdalajis (ca. 10 km, duur ca. 3 uur, ↑ 442 m, ↓ 394 m)
Uitgerust en vol nieuwe indrukken wandel je vandaag naar Valle de Abdalajis. De route neemt je mee op een slingerweg dwars door het rotsachtige gebied. Je komt langs uitkijkpunten met vergezichten over glooiende heuvels en bergformaties. De kans is groot dat je vandaag roofvogels ziet. Je verblijft in het typische dorpje Valle de Abdalajís, wat de Vallei van Ab dalajís betekend, een bekende Moorse heerser. Het dorpje is dan ook met zijn smalle, kronkelende steegjes nog helemaal met Arabische infrastructuur. 

Dag 7: Valle de Abdalajís – Antequera (ca. 21 km, duur ca. 6 uur, ↑212, ↓ 250 m)
Na je vertrek uit Valle de Abdalajis zie je al snel de eerste uitlopers van het natuurpark ‘El Torcal del Antequera’. Tijdens deze laatste wandeldag loop je langs het karstgebergte, El Torcal. Grillig gevormde kalksteenrotsen geven het gebied een bijzondere sfeer. Je vindt er een ongekende hoeveelheid planten en dieren, waaronder arenden, berggeiten, hagedissen en vossen. Antequera is de stad met de grootste kerkdichtheid van Spanje. Mocht je nog over voldoende energie beschikken, kies dan in de middag voor een wandeling door de historische binnenstad of bezichtig het Moorse paleis. Je overnacht in een sfeervol en authentiek hotel.

Dag 8: Terugreis van Antequera naar Malaga
Na het ontbijt eindigt deze reis. Met de trein reis je (€ 26,-) in een uur naar Malaga (Maria Zambrano) waar je overstapt op de trein (€ 1,80) naar het vliegveld van Malaga. Indien je vlucht pas laat in de middag gaat, kan je (optioneel) nog een wandeling met gids door het nationale park El Torcal doen. De gids brengt je naar bijzondere en minder betreden delen van het park. Spelonken en grotten, waarvan sommige ooit bewoond werden door Romeinen en Moren. Er groeien vele prachtige bloemen, zoals orchideeën, lelies en pioenrozen. Op de rotsen zal je vaak steenbokken zien  

Andalusie6, El Torcal, Mueffi, Wikimedia

Het bijzondere landschap van het natuurpark El Torcal doet denken aan een buitenaards gebied. Foto: Mueffi, Wikimedia

Reviews

Zeer goed georganiseerd. Alles verliep vlekkeloos zoals onze vorige reizen met Ecktiv. De verblijfplaatsen waren goed. De wandelingen gaan wel meestal over brede paden en het begin-en eindstuk zijn vaak betonbanen gedurende enkele Km. Qua natuur verkiezen we eerder groenere regio’s maar het weer was dan weer heerlijk in Okt.

Lees meer

C. Van Reeth

Mijn cijfer:

8

Mooie afwisselende trektocht vooral ook door de Caminito del Rey en El Torcal (met privegids). Verblijf in Valle Abdalajis te excentrisch en matig.

P. Kalsbeek

Mijn cijfer:

8

We hadden geen wandelvakantie naar de Pyreneeën zoals hierboven vermeld maar Andalusie met Caminito del Rey. Sommige dagen waren best lang vooral omdat wij met 36/37 graden liepen, dus vroeg beginnen wat niet altijd mogelijk was ivm hotel om 9:00 pas ontbijt en dan ook pas lunch mee. We hebben genoten van het mooie landschap, kwamen vaak niemand tegen. Niet een cafeetje voor bak koffie of kraampje voor ijsje. De overnachting hotels waren super mooi en goed verzorgd. Het was geen probleem om een keer met de bagage mee te gaan naar het volgende hotel. Caminito del Rey is echt prachtig uitstappen bij de 3e halte dan heb je nog een wandeling daarnaar toe van 3 kilometer maar mooi.

Lees meer

J. Groot

Mijn cijfer:

7

Een prachtige goed georganiseerde reis!

H. Mertz

Mijn cijfer:

9

De reis en alle accomodaties waren fantastisch. Routes zowel op papier als de app zeer duidelijk aangegeven.

A. Okma

Mijn cijfer:

8

Niets dan lof voor deze organisatie. Een heerlijke wandelvakantie. Goed geregeld en mooie slaapplaatsen. Een echte aanrader.

R. Laarhoven

Mijn cijfer:

8

Top reis met top lokaties voor overnachtingen! Wel gps nodig:-)

M. Bicknell

Mijn cijfer:

9

Duidelijke routeomschrijving. Mooie route. In de kleine dorpen is het soms zoeken naar supermarkt voor lunch. Vooral op zondag. Ook zijn lokaties soms 1-2 km buiten het dorp. Dat is niet handig als je niet beseft dat je dan voor diner langs autoweg in donker moet lopen. Gelukkig kun je op lokatie eten maar dat moet je wel tevoren weten en aangeven.

Lees meer

G. Pasterkamp

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €689,-
Land Spanje
Regio Andalusië
Reisperiode Gehele jaar
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Extra's

Toegangskaarten voor de Caminito del Rey op dag 5

Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=61]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?