Busreis fietsvakantie langs de meren van Karinthië

12-daagse fietsvakantie met comfortabel busvervoer van hotel naar hotel. Door het berg- en merenlandschap en de natuurparken van Karinthië.

Vanaf €1195,-

Foto: Naturpuur, Wikimedia

  • Oostenrijk
  • mei - september
  • Fietsvakantie
  • Semi-Groepsreis
  • Halfpension plus
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

12-daagse fietsvakantie met comfortabel busvervoer van hotel naar hotel. Door het berg- en merenlandschap en de natuurparken van Karinthië.

Het is heerlijk fietsen in het zonnige Karinthië, de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Tijdens deze fietsvakantie bezoek je oude steden en romantische bergdorpen, kun je zwemmen in een van de heldere bergmeren of bekijk je het landschap vanaf een rondvaartboot. Omgeven door indrukwekkende bergen fiets je langs meren, riviertjes en groene alpenweiden. De route is overwegend vlak en licht dalend, met af en toe een pittige klim. Laat de auto thuis en ga zorgeloos op reis met een luxe touringcar. Je eigen fiets gaat gratis mee. De bus, de chauffeur en de reisbegeleider staan je gedurende de gehele reis ter beschikking. Een comfortabel gevoel.

Prijs vanaf | € 1195

  • Prijs per persoon op basis van halfpension in een 2-persoonskamer, inclusief busreis
  • Meerprijs 1-persoonskamer € 250,-
  • Optioneel: fietshuur E-Bike vanaf € 25 per vakantiedag
  • Maandag 27 mei , 3 juni, 9 september
  • Boekingskosten € 29,50 per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

  • Retourbusreis TopClass fietsbus vanuit 4 opstapplaatsen in Nederland (Bus blijft de gehele fietsreis tot je beschikking)
  • Bagagevervoer door eigen bus
  • 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
  • Halfpension van diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (welkomstdrankje, ontbijtbuffet, 3/4 gangen keuzediner, saladebuffet, 1 x grillavond (afhankelijk van het weer), 1 x Karinthisch buffet
  • Fietsroutes
  • Fietsbegeleiding
  • Eigen fiets gratis mee

Niet inbegrepen zijn:

  • Uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden anders dan vermeld bij inbegrepen
  • Reis en Annuleringsverzekering
  • Entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
  • Overige niet genoemde zaken

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Een fietsvakantie met relaxte tussenstops aan het water

Omschrijving 12-daagse Busreis-fietsvakantie naar Karinthië

LAAT DE AUTO LEKKER THUIS | Deze reis begint op een maandag op een van de vier opstapplaatsen in Nederland, waar je met eigen vervoer naartoe komt. De opstapplaatsen zijn Alblasserdam, Utrecht, Nuland en Asten. Als iedereen en alle fietsen aan boord zijn, kun je ontspannen genieten in de luxe touringcar voorzien van comfortabele stoelen met royale beenruimte, airco, toilet, minibar en koffie/thee/frisdrank. We zetten koers naar het hotel in de buurt van Ingolstadt voor het avondeten en een overnachting. Onderweg stopt de bus iedere twee uur voor een korte pauze.

OVER DE FIETSROUTE | De etappes zijn voornamelijk dalend. Soms zitten er wat klimmetjes in, maar je kunt ervoor kiezen om deze met de bus af te leggen. In totaal staan er 299/ 423 kilometers op het programma. De bus met chauffeur blijft de hele fietsvakantie bij het reisgezelschap. Er worden iedere dag afspraken gemaakt waar de bus je opwacht zodat je geheel zelfstandig en op je eigen tempo de route kunt afleggen. Behalve de chauffeur gaat ook een reisleider mee, die onder meer uitleg geeft over de route, de moeilijkheden en de bezienswaardigheden.

EIGEN FIETS OF HUURFIETS | Je kunt zelf je fiets meenemen of een (elektrische) fiets huren. Kijk bij het overzicht voor de prijzen en de mogelijkheden. Als je zelf een fiets meeneemt, gaat deze gratis mee in de speciale fietstrailer.

VIER OPSTAPPLAATSEN MET PARKEERGELEGENHEID*
• Alblasserdam: opstappen en parkeren bij SnelleVliet, gratis op afgesloten terrein / instaptijd 6.30 uur uitstaptijd 20.00 uur.
• Utrecht: opstappen en parkeren P+R Westraven in parkeergarage € 8,- p/d / instaptijd 7.30 uur uitstaptijd 19.00 uur.
• Nuland : opstappen en parkeren bij Hotel van der Valk, met camerabewaking € 5,- p/d ( bij overnachten € 2,50 p/d ) / instaptijd 8.45 uur uitstaptijd 18.00 uur.
• Asten: opstappen en parkeren bij Hotel Nobis, op afgesloten terrein € 25,- gedurende de reis / instaptijd 10.15 uur uitstaptijd 16.30 uur.

*De opstapplaatsen zijn moeilijk bereikbaar met OV / Parkeren is voor eigen risico / Definitieve tijden ontvang je in de reisbescheiden

OVERNACHTEN ONDERWEG | Möllbrücke – Landhotel Kreinerhof | Mühldorf – Gasthof Hotel Winkler | Keutschach – Hotel Gabriel | Latschach – Hotel Pachernighof

Je eerste fietsdag gaat langs de Drau, hier bij Villach, foto: Kaernten Werbung, Gert-Steinthaler, Flickr

Programma busreis fietsvakantie Karinthië

Dag 1: Van opstapplaats naar Ingolstadt, Duitsland
Op eigen gelegenheid reis je naar een van de vier opstapplaatsen in Nederland. Met de fietsbus reis je dan ontspannen naar het overnachtingshotel in Ingolstadt.

Dag 2: Busreis naar Greifenburg, fietsen Greifenburg – Möllbrucke, 27 km
Na het ontbijt rijden we met de fietsbus door naar Karinthië. In Greifenburg word je afgezet voor de eerste fietskilometers – een ontspannen rit van 27 kilometer naar het hotel in Möllbrücke. Je fietst grotendeels langs de rivier de Drau door het glooiende landschap over asfalt en gravelpaden.

In Spittal kun je Schloss Porcia bezoeken, foto: Greymouser, Wikimedia

Dag 3: Mollbrucke – Gummern, 47 km
Voor de deur van het hotel stap je vandaag op de pedalen richting Gummern (in de tekst staat Spittal). Door het fraaie berglandschap fiets je naar Spittal, waar je zeker een kijkje moet nemen in het Schloss Porcia waar ook het museum van volkenkunde is gevestigd. De fietsbus brengt iedereen aan het eind van de middag weer terug naar het hotel in Möllbrucke.

Dag 4: Neu Toblach – Lienz – Oberdrauburg, 50 of 70 km
De bus brengt je vanochtend naar Neu Toblach aan de voet van de Italiaanse Dolomieten. Vanaf hier daal je 30 km rustig af naar Lienz, de stad met de meeste zonuren van Oostenrijk! Ontdek de fraaie binnenstad, de eeuwenoude parochiekerk Liebburg, het kasteel Bruck en nog veel meer. Dan fiets je door het Draudal naar Oberdrauburg, of je kiest voor een kortere fietsdag en neemt de bus terug naar het hotel.

Foto: Nationalpark Hohe Tauern, Wikimedia

Dag 5: Winklern – Obervellach, 35 of 60 km (de Glocknerroute)
Bij het nationaalpark Hohe Tauern en het Grossglocknermassief ligt Winkler waar de route van vandaag begint. Door een lieflijk landschap met oude boerderijen in de bergweiden waar de koeien rustig staan te grazen, daal je af langs het riviertje de Möll naar Obervellach, een dorp midden in de Hohe Tauern.  Hier kun je kiezen of je nog een paar toppen wilt bedwingen of dat je liever comfortabel met de bus terugkeert naar het hotel.

Dag 6: Rondje Ossiachersee, 35 km
Na het ontbijt vertrekken we vandaag naar het volgende hotel in Keutschach (Bij vertrek op 27 mei en 28 augustus verblijf je in een hotel in Latschach). De fietsroute is een rondje om het Ossiachermeer met weinig hoogteverschillen. Ook als je besluit om door te fietsen naar Feldkirch, komt de teller vandaag niet boven de 45 km.

Uitzicht op de Keutschacher See, foto: Johann Jaritz, Wikimedia

Dag 7: Rustdag
Deze dag mag je helemaal invullen zoals jezelf wilt. Je kunt zelf een tocht fietsen of een wandeling maken, een kerk bezoeken of een duik nemen in het Keutschacher meer.

Dag 8: Wörthersee, 10 / 55 km
De Wörthersee, vandaag op het programma, is een van de mooiste en tevens het grootste meer van Karinthië. Je bepaalt zelf hoeveel kilometers je fietst. Of bekijk je het landschap vandaag vanaf een van de rondvaartboten. Maak een stop in Maria Wörth, Velden, Pörtschach of Klagenfurt en geniet van de Karinthische sferen.

Uitzicht op de Woerthersee, foto: hpgruesen, Pixabay

Dag 9: Gummern – Feistritz, 30 / 53 km
De bus brengt je naar Gummern waar je op de fiets stapt voor de 30 kilometer naar Rosegg. Eerst fiets je langs de Drau naar Villach. Onderweg geniet je van het fraaie uitzicht en langs de route zijn volop heerlijke stekjes voor een picknick. Een bezoekje aan de gezellige stad Villach aan de Drau is zeker de moeite waard. Wandel wat door het oude centrum met haar mooie winkels of strijk neer op een terrasje. In het Dobratsch natuurpark kun je de Villacher Alpengarten bezoeken en meer te weten komen over wat er bloeit en groeit in de Alpen. Na Villach fiets je door naar Rosegg waar je op de bus kunt stappen naar het hotel. Of – als je nog energie overhebt – kun je er nog 23 kilometers aan vastplakken en doorfietsen naar Feistritz im Rosenthal, een bloemrijk bergdorp in een decor van indrukwekkende bergen. Houd wel rekening met een paar stevige klimmetjes op dit laatste stuk!

Dag 10: De Möchlinger Au, 40 – 55 km
De fietstocht van vandaag voert je door een van de mooiste natuurgebieden van Karinthië, de Möchlinger Au. Dit natuurpark van zo’n 63 hectare groot herbergt een schat aan bedreigde dier- en plantensoorten. Je kunt nog even wat extra kilometers maken als je op de pedalen gaat voor een klimmetje naar de Klopeiner See – het uitzicht is zeker de moeite waard – of dat je na 40 kilometer op de bus stapt.

Onze busreizen zijn individueel, maar dat wil niet zeggen dat je niet met elkaar mag optrekken…

Dag 11: Langs de Salzach, 25 km
Na het ontbijt, verlaten we het hotel en zetten we koers naar Salzburg. Bij Hallein stap je weer op de fiets om de laatste 25 fietskilometers van deze vakantie af te leggen. Langs de Salzach fiets je naar Salzburg waar de fietsen weer in de trailer worden geladen. De bus brengt je naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland waar we tegen de avond aankomen.

Dag 12: Aankomst in Nederland
Vandaag rijdt de bus weer terug naar Nederland. Comfortabel kun je uitrusten, foto’s bekijken of ontspannen nagenieten van een heerlijke vakantie in Karinthië.

Informatie over voorzorgsmaatregelen en schone luchtverversing in touringcars >

Reviews

De reis heeft volledig aan onze verwachting voldaan. Helaas hebben we de reis voortijdig moeten afbreken i.v.m. het overlijden van een familielid. De hulp van reisleidster Nelle Vanlier en chauffeur Peter van der Meer was hartverwarmend. Deze reis is voor ons voor herhaling vatbaar.

Lees meer

N. Velzeboer

Mijn cijfer:

10

De reis is goed verlopen, de fietsroutes waren mooi, de hotels en het eten redelijk.

C. Ultée

Mijn cijfer:

8

Zeer positief ervaren. Goede en plezierige chauffeur en begeleidster ondanks dat het voor beiden de eerste reis was naar deze bestemming. routes afwisselend en en goed begaanbaar. Met name het 4* hotel zeer goed.

H. Nieuwlands

Mijn cijfer:

8

Het was een hele leuke reis met goede hotels en leuke fietsroutes .

J. Nieuwland

Mijn cijfer:

8

Prettige reis , goede begeleiding en hotels. Alleen soms wel erg vroeg op.

G. Kroes

Mijn cijfer:

8

Wij zijn erg tevreden over de route, hotels, reisleiding. Misschien tip voor het tweede hotel om toch de consumpties op de kamernummer te zetten i.p.v. alles elkekeer contant afrekenen. Verder vonden wij het super.

J. stegeman

Mijn cijfer:

9

Mooie reis, voor ons verrassende fietsroutes, prima accommodaties Prachtige fietsreis naar Karinthië gemaakt. Dienstverlening van chauffeur/reisleider Arjan had niet beter gekund. Niets was hem teveel. Was altijd goedgehumeurd, deelde veel informatie, was enthousiast, klantgericht, probleemoplossend. Ook fietsbegeleider Leo voldeed prima.

Lees meer

M. Bijl

Mijn cijfer:

9

Het was voor ons de eerste keer dat we deelnamen aan een georganiseerde fietsreis. Dit is ons goed bevallen. Ontspannen heen- en terugreis. Hotels, m.u.v. eerste overnachtingshotel voldeden aan de verwachting, zeker het hotel in Latschach. De routes waren goed bewegwijzerd en werden van te voren door de reisleidster met de groep doorgenomen. Leuke tips van de reisleiding om tijdens de fietsroute te doen, of om op je vrije dag te ondernemen. Wij hebben genoten van deze reis.

Lees meer

F. Appeldoorn

Mijn cijfer:

8

Op tijd opgehaald, zeer goede chauffeur en zeeeer goede reisleider. Overnachtingshotel op de heenweg was oke , op de terugweg beter en tijdens de vakantie waren beide hotels prima. Deze vakantie is zeker een aanrader.

P. van der Heijden

Mijn cijfer:

8

Mooie hotels. Prachtige route

A. Nijman

Mijn cijfer:

8

Een geweldige reis

A. de Bruin

Mijn cijfer:

9

Heerlijke ontspannen reis. Prima hotels. Ervaren chauffeur, die onderweg en ter plaatse veel wist te vertellen Volgens beschrijving was zwaarte van de vakantie 1 fiets. Dit zou wel 1 1/2 tot 2 mogen zijn voor fietsers zonder ondersteuning. Want er werd wel degelijk af en toe zwaar geklommen.

Lees meer

T. Stevens

Mijn cijfer:

9

wij hebben genoten van de reis, route en overnachtingsadressen waren goed.

J. Joosten

Mijn cijfer:

9

Het was voor ons voor de éérste keer dat we zo'n reis hebben geboekt. We hebben het als fantastisch ervaren!!

G. Teeuwissen

Mijn cijfer:

8

Was een geweldige reis. Ondanks alle Corona maatregelen hebben we volop genoten. Wat een leuke groep.

N. Nederlof

Mijn cijfer:

9

We hebben overal van genoten!

A. Blonk

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €1195,-
Land Oostenrijk
Regio Karinthië
Reisperiode mei - september
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Semi-Groepsreis
Verzorging Halfpension plus
Vervoer Busreis
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?