Fietsvakantie Spanje over de Via Verde naar Valencia

7-daagse fietsvakantie met bagagevervoer over de Via Verde. Je volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee

Vanaf €989,-

 • Spanje
 • 7 april - 3 november
 • Fietsvakantie
 • Individuele reis
 • 6 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7-daagse fietsvakantie met bagagevervoer over de Via Verde. Je volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee

Deze 7-daagse fietsvakantie begint en eindigt in de fietsvriendelijke stad Valencia. De route ‘Via Verde’ die je volgt in de 5 fietsdagen voert je vanuit Peracense in het binnenland terug naar de Middellandse zee. Vanuit Valencia word je de eerste fietsdag, met fietsen en bagage, naar het beginpunt van de fietsroute gebracht (± 200km). De Via Verde fietsroute over de voormalige spoorbaan is overwegend vlak en licht dalend terug naar de kust en komt door verschillende landschappen. Van overweldigende natuur en citrusboomgaarden tot historische plaatsen waar je niet uitgekeken raakt. Overnachten doe je in comfortabele accommodaties van 4-sterrenhotel tot B&B.

Prijs | vanaf € 989,-

 • Prijzen zijn per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer *
 • Seizoenstoeslag van toepassing, zie boekingsformulier
 • Korting bij boeking met 4 personen of meer € 140,-
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 400,-
 • Optioneel: upgrade naar e-bike à € 150,- per persoon
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst op zondag tussen 7 april – 3 november 2024

Inclusief:

 • 6x overnachting op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B’s
 • Gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal gedurende 5 dagen
 • Transfer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
 • Bagagevervoer
 • GPS-routes
 • Nederlandse briefing en NL routeboek
 • Persoonlijke Nederlandse uitleg over de route
 • Telefonische hulplijn / ondersteuning in het Nederlands
 • Vervangende fiets bij ernstige mechanische problemen

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis naar Valencia
 • € 50 borg voor huurfiets, €150 borg voor e-bike (ter plaatse te betalen)
 • Transfer luchthaven naar hotel v.v.
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering

De Via Verde bij het bezienswaardige dorpje Navajas

Je transfer inclusief bagage- en fietsvervoer naar beginpunt en de fietsroute over de Via Verde terug naar de kust op de kaart

Beschrijving 7-daagse Fietsvakantie over Via Verde naar Valencia

Je vliegt op eigen gelegenheid naar Valencia waar je de eerste nacht ook doorbrengt. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengen we je op dag 2 in ca. 2,5 uur naar Peracense het startpunt van de fietsroute. Vanaf daar fiets je in 5 dagen terug naar Valencia. Je route van totaal 270 km volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes. Aan de hand van onze routebeschrijving (of optionele GPS) rijd je zelf van het ene naar het andere hotel of B&B.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Valencia – Silken Puerta Valencia | Teruel – Hotel Elmudayyan | Sarrión – Casa de la Estacion | Navajas – Hotel Boutique 1893 | Segorbe – Hotel Maria de Luna | Sagunto – Hotel Els Arenals

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Valencia stad, foto: Brian Adamson, Flickr

Programma 7-daagse Fietsvakantie over Via Verde naar Valencia

Dag 1: Aankomst in Valencia 
Op eigen gelegenheid reis je naar het eerste hotel in Valencia.

Dag 2: Peracense – Teruel (afstand ca. 55 km)
Na het ontbijt brengen we je naar het startpunt van de fietstocht: niet ver van de mijn waar vroeger ijzererts uit de grond werd gehaald. Hier vertrok vroeger de trein richting de Middellandse Zee. De komende dagen volg je dit ‘spoorfietspad’ over de Via Verde Ojos Negros. De bergen in deze omgeving zijn rood van kleur en hebben -door erosie- de meest bizarre vormen gekregen. Je start bij het kasteel van Peracense, dat naadloos overgaat in de berg waarop het is gebouwd. Vanaf deze berg heeft u een schitterend uitzicht over de vallei waar u later gaat fietsen. Je fietst eerst parallel aan de oude spoorlijn, over kleine weggetjes met nauwelijks verkeer, langs verlaten dorpjes die hoog uittorenen boven de omgeving. Na een lange afdaling met enorme vergezichten komt u op de hoogvlakte bij Santa Eulalia. Daar begint het autovrije deel van de route, over het huidige spoorfietspad. Bij Teruel gaat het pad geleidelijk bergop. Teruel heeft een aantal schitterende Moorse en modernistische (Jugendstil) bouwwerken.

Castillo de Peracense, foto: Pedropolis Alfam, Wikimedia

Dag 3: Teruel – Sarrión (afstand ca. 60 km)
Vanuit Teruel voeg je opnieuw in op het spoorfietspad Via Verde en rij je door de vallei van de Alfambra rivier naar ‘Puerto de Escandon’, het hoogste punt op de route, ruim 1200 meter boven zeeniveau. Over een afstand van ca. 15 kilometer gaat het pad geleidelijk bergop, maar het spoor is destijds zo vlak mogelijk aangelegd, omdat een trein niet steil bergop kan rijden. Er liggen talloze bruggen en tunnels om hoogteverschillen te compenseren. Bij Valdecebro verandert het landschap van vorm en kleur, het heeft veel weg van een cowboyfilm. Zelfs de arenden en gieren ontbreken niet, je kunt ze soms zien rondcirkelen. Het spoor is hier uitgesneden in smalle kloven, dwars door duinen van oranje klei, die fel afsteken tegen felgroene pijnboombossen. Onderweg kunt u nog stoppen voor een virtuele rondleiding en proeverij bij een ‘drogerij’ van traditionele Spaanse ham en wijn uit de streek. (15€ p.p.). In de buurt van Sarrión fiets je door boomgaarden waar zwarte truffels worden gekweekt.

Wat is dat heerlijk fietsen over de autovrije Via Verde, hier bij Peracense

Dag 4: Sarrión – Navajas of Segorbe (afstand ca. 65 km)
Na de hoge brug over de Albentosa Canyon kom je op een hoogvlakte. Je fietst hier nog steeds op 1000 meter boven zeeniveau. Vanaf Barracas begint de langste afdaling van de route. Je rolt bijna vanzelf bergafwaarts, door een aantal lange tunnels en passeert talloze verlaten stationnetjes. Bij vlagen ruik je wilde tijm en rozemarijn. Je eindbestemming is het dorpje Navajas. Hier lieten rijke mensen uit Valencia rond 1900 hun buitenhuis bouwen. Er staan schitterende villa’s. Je kunt er de waterval bezoeken en pootje baden. Je overnacht in een van de villa´s dat nu dienst doet als Boutiquehotel, of iets verderop in een hotel in Bisschopsstad Sergorbe, een stadje met een middeleeuws centrum en kasteel.

Vanaf Barracas rol je bijna vanzelf bergafwaarts, door een aantal lange tunnels

Dag 5: Navajas – Sagunto/Canet (afstand ca. 60 km)
Vandaag daal je verder af over het spoorfietspad, tot op de eindeloos groene vlakte bij de Middellandse Zee. Vanaf het einde van het spoorfietspad gaat de tocht via rustige wegen tot in Sagunto. Hier kun je het enorme Romeinse kasteel en amfitheater bezoeken. De etappe eindigt iets verderop, pal aan de Middellandse Zee. Hier ligt de haven van Sagunto, waar vroeger de treinen met ijzererts werden gelost. Canet is een prima oord voor een rustig verblijf aan het strand. Het is er veel minder druk dan in Valencia. Bij de boulevard zijn prima restaurantjes voor het avondeten (voor eigen rekening).

Het Romeinse kasteel bij Sagunto, foto: santiago lopez-pastor, Flickr

Dag 6:  Canet – Valencia (afstand ca. 45 km)
Na het ontbijt fiets je langs de oude hoogoven – een industrieel monument – en sinaasappelboomgaarden richting Valencia. Je kunt hier nog de route verlengen via ‘El Marjal dels Moros’, een beschermd natuurgebied. In het voor- en najaar strijken hier veel trekvogels neer in dit moeras met rietlanden, pal achter de kust. Daarna volgt u de ‘Via Xurra’. Dit voormalig spoorlijntje liep dwars door de akkers en langs oude ‘barracas’ (typische boerderijtjes). Bij sommige boerderijtjes kun je tegenwoordig eten of ‘Horchata’ proeven, een typisch drankje uit de streek. Daarna fiets je zo vlak als in Nederland naar Valencia. Het mooiste fietspad loopt door de bedding van de Turia rivier, een stadspark van maar liefst 9 km lang. Tegen de avond eindigt het fietsarrangement en worden de fietsen opgehaald.

Uitzicht over natuurgebied Marjal dels Moros

Dag 7: Terugreis
Na het ontbijt komt deze reis ten einde. Op eigen gelegenheid reis je terug naar Nederland of je verlengt je reis nog met enkele dagen in Valencia, om deze fietsstad nog verder te ontdekken.

Nagenieten op het terras in Alboraya, foto: Gabriel Villena , Wikimedia

Overzicht reis

Prijs Vanaf €989,-
Land Spanje
Regio Valencia
Reisperiode 7 april - 3 november
Soort reis Fietsvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 6 nachten
Verzorging Logies/Ontbijt
Extra's

Gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal gedurende 5 dagen
Transfer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
Bagagevervoer
GPS-routes
Nederlandse briefing en NL routeboek
Persoonlijke Nederlandse uitleg over de route
Telefonische hulplijn / ondersteuning in het Nederlands
Vervangende fiets bij ernstige mechanische problemen

Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?