Groepswandelvakantie Mullerthal in Luxemburg

Geheel verzorgde 5-daagse Groepswandelvakantie door het Mullerthal en Naturpark DeLux in de Eifel. Met bezoek aan historische stad Trier.

Vanaf €459,-

Foto: ORT MPSL, Th. Bichler.de

 • Luxemburg
 • 2-6 oktober 2020
 • Wandelvakantie
 • Groepsreis
 • 4 nachten
 • Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geheel verzorgde 5-daagse Groepswandelvakantie door het Mullerthal en Naturpark DeLux in de Eifel. Met bezoek aan historische stad Trier.

DEZE REIS ZAL DIT JAAR HELAAS NIET PLAATSVINDEN IVM COVID19

Wat is Mullerthal toch een paradijs voor wandelaars. Stoer en sprookjesachtig tegelijkertijd als je door de groene kloven en langs bizarre rotsformaties loopt. Dit jaar organiseren we een eerste groepswandelreis volgens het gewaardeerde concept van onze populaire Hunsrück groepsreis. Dat betekent dat we de mooiste delen van Mullerthal en het Naturpark DeLux hebben uitgezocht, er deskundige begeleiding mee gaat, we slapen in een gemoedelijk authentiek hotel en alle maaltijden zijn inbegrepen. We voegen daar graag nog hier en daar een verrassing aan toe.

5-Daagse volledig verzorgde Groepswandelvakantie Mullerthal

Prijs | € 459,-

 • € 459,- per persoon op basis van volpension in een 2-persoonskamer
 • Meerprijs bij 1 persoon per kamer € 90,-
 • Aankomstdatum: 2 oktober 2020
 • Boekingskosten € 19,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-

Inclusief:

 • 4x overnachting in een 3-sterren hotel dat door Ecktiv is uitgezocht en is ingesteld op wandelaars
 • Alle kamers hebben goede bedden en eigen douche en toilet
 • 4x een stevig wandelontbijt
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • 3x uitgebreid diner met een ‘lokale touch’ en 1x een verrassingsdiner (tijdens de wandelreis zijn de dranken voor eigen rekening)
 • Deskundige Nederlandstalige reisleiding gedurende het programma
 • Welkomstdrankje
 • 2 Wandeltochten langs de hoogtepunten van de Mullerthal Trail + 2 wandelingen in het grensgebied van Duitsland en Luxemburg
 • Stadswandeling (facultatief) in de historische Romeinse stad Trier
 • Openbaar vervoer (bus) naar de wandelroutes
 • Zorgvuldige beschrijving van de wandelroutes en reis- en omgevingsinformatie
 • Fotoservice, de gemaakte wandelfoto’s zijn voor jou beschikbaar
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen zijn:

 • Heen- en terugreis Nederland – Mullerthal v.v. (ca. 4u vanaf Utrecht)
 • Tussentijds vervoer tussen start en/of eindpunt van de wandelingen zoals in programma. De bedoeling is dat we de korte afstanden in overleg met eigen auto’s regelen en/of de bus nemen.
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Alle dranken tijdens het verblijf
 • Verzekeringen; we adviseren een reisverzekering af te sluiten. Dekt jouw verzekering wandelvakanties op ruiger terrein?
 • Bij de groepsreis is het niet mogelijk honden mee te nemen

DIT IS JE REISBEGELEIDER | De wandelreis wordt begeleid door wandelcoach, reisleider en redacteur Miez Peek. Het liefst trekt hij er dagelijks op uit om een nieuw stukje Nederland of de rest van de wereld te ontdekken. Veel van zijn wandelervaringen legt hij vast in foto’s en inspirerende artikelen op Ecktiv.

Foto: ORT MPSL, Th. Bichler.de

Omschrijving 5-daagse Groepswandelvakantie Mullerthal en Naturpark DeLux

We wandelen dagelijks over wandelroutes van verschillende lengtes en zwaartes. Alle wandelingen zijn onderdeel van het wandelnetwerk van de Mullerthal Trail (Luxemburg) of Naturpark DeLux zoals het grensgebied genoemd wordt. We lopen daarbij over avontuurlijke middelzware paden die goed zijn onderhouden (zwaarte: 2 sterren). Een enkele keer lopen we over een breed grindpad maar doorgaans over smalle oneffen paden en rotstrappen die een zekere stapzekerheid vragen. We klimmen en dalen eigenlijk continue, maar nooit lange stukken achter elkaar. Soms is het steil met een aantal korte spannende passages. Enige conditie en ervaring met dit soort avontuurlijke wandeltochten is gewenst mede daar er amper vlakke stukken zijn.

We lopen afwisselend langs beken in het dal en klauteren omhoog voor prachtige uitzichtpunten. Onderweg houden we pauze om te genieten van al het moois. Reken op een wandeltempo van ca. 3km/u daar je op veel plekken je pas wilt vertragen en rond wilt kijken. We bezoeken het voormalig Romeinse bolwerk Trier, dat de oudste stad van Duitsland is. Voor de wandelingen heb je stevige schoenen nodig, wandelstokken geven extra ondersteuning maar zijn niet noodzakelijk. Bij heel slecht weer zijn een aantal paden niet begaanbaar en zoeken we een alternatief. Het kan druk zijn in Mullerthal, daar houden we in het programma rekening mee. Een enkele wandeling start bij het hotel, bij de overige wandeldagen rijden we met eigen auto naar het begin- en eindpunt en/of maken we gebruik van de bus. Zie het programma voor meer details.

Foto’s: Armin S Kowalski, Flickr

Profiel van een Ecktiv Groepswandelreis
Als je ergens gaat wandelen wil je ook echt opgenomen worden in de omgeving en die maximaal ervaren. Zo kijken we bij Ecktiv tegen een wandelreis aan. Dit betekent dat we zorgvuldig de wandelroutes uitkiezen en gebruik maken van kleinschalige hotels die zijn gericht op wandelaars. Ook bij deze groepsreis wordt het hotel met liefde gerund door de eigenaars zelf die er voor zorgen dat je vanuit hun regionale keuken verwend zult worden. We bieden een programma met de ruimte en vrijheid om in je eigen tempo en vanuit je eigen belevenis de omgeving te leren kennen. We voegen graag wat extra’s toe aan het programma en hebben tips voor wie meer wil wandelen of de omgeving nader wil verkennen.

De Burcht van Beaufort, foto: Kaukor, Wikimedia

Programma Groepswandelvakantie Mullerthal en Naturpark DeLux

Dag 1: Aankomstdag (wandeling ca. 1,5 u)
In de middag aankomst bij het hotel met eigen vervoer. Na een wandelworkshop waarbij we kennis maken met de omgeving én met elkaar schuiven we aan voor het 3-gangen diner. Aan de bar of op het gezellige terras met uitzicht op de rivier kunnen we verder acclimatiseren en ons voorbereiden op de wandeldag van morgen.

Dag 2: Eerste wandeling Mullerthal (ca. 16km/5,5u)
We gaan vandaag vroeg op pad. Na het ontbijt vertrekken we met de auto en daarna bus richting het startpunt van onze wandeling. Al snel duiken we de beroemde dalen van Mullerthal in met markante rotsformaties en avontuurlijke passages. Halverwege komen we langs een kleine waterval waar je zo nodig kunt afkoelen. Een prachtige kasteelruïne markeert het einde van onze wandeling. Je hebt dan al veel moois gezien en snapt waarom Mullerthal een paradijs voor wandelaars wordt genoemd. Wie wil kan nog een van de leuke plaatsen verkennen. ‘s Avonds staat het diner klaar bij ons hotel.

De beroemde Romeinse stadspoort in Trier, foto: Connie sf, Pixabay

Dag 3: Wandeling Naturpark DeLux (ca. 10 km/3,5u) en bezoek aan Trier
Na het ontbijt gaan we vandaag in Duitsland aan de wandel. Deze wandeling heeft deels een ander karakter dan de wandelingen door Mullerthal, al komen we ook hier nog gave rotsformaties tegen. Naast een deel door het bos kun je  genieten van de weidse uitzichten bovenop de heuvels. Onderweg passeren we een indrukwekkende kloof en schilderachtige bergbeek. Na een korte pauze bij het hotel vertrekken we halverwege de middag met eigen auto voor een bezoek aan historische stad Trier een half uur rijden van ons hotel. Hier heb je de mogelijkheid tot het maken van een gezamenlijke stadswandeling of om zelf de stad te verkennen. Tevens zullen we dineren in Trier. De avond is al een eind op gang als we terug keren bij het hotel.

Dag 4: Tweede wandeling Mullerthal (ca. 12,5km/5u)
We ontbijten iets later waarna we opnieuw met eigen auto en bus Mullerthal intrekken richting ons startpunt. Met nog meer avontuur dan de eerste wandeling pers je jezelf door spleten, beklim je een verborgen trap, wordt je eventjes holbewoner en vormt de spectaculaire Wolfsschlucht de finale van deze wandelreis. Met een heerlijk ‘wauw-gevoel’ ploffen we ‘s avonds neer bij het hotel voor een verrassingsdiner. We sluiten gezamenlijk af met een ludieke activiteit.

Route 1 between Echternach & Rosport, ORT MPSL–RM-JC

Dag 5: Einde programma, optioneel bezoek Noord-Luxemburg
Na het ontbijt eindigt de wandelreis maar wie wil kan zelf nog een mooie wandeling maken waarover we je graag adviseren. Bijvoorbeeld in Noord-Luxemburg met leuke plaatsjes als Vianden en Clervaux waar je via een mooie autoroute langs de grensrivieren Sûre en Our kunt komen.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €459,-
Land Luxemburg
Regio Mullerthal
Reisperiode 2-6 oktober 2020
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Groepsreis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Halfpension plus Lunchpakket – Volpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?