Wandelvakantie door de dieptes van de Gorges du Verdon

5-daagse wandelvakantie door de imposante Gorges du Verdon, een uitdagende tocht vol avontuurlijke routes in het gebergte van de Alpes-Haute-Provence

Vanaf €529,-

 • Frankrijk
 • 26 april - 30 oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse wandelvakantie door de imposante Gorges du Verdon, een uitdagende tocht vol avontuurlijke routes in het gebergte van de Alpes-Haute-Provence

Deze rondwandeling door de imposante Gorges du Verdon is een uitdagende tocht vol steile afdalingen en beklimmingen in het kalkstenen gebergte van de Alpes-Haute-Provence. De schitterende groene en soms blauwe rivier kronkelt diep door het gebergte en vormt de leidraad van deze wandeling. Grote roofvogels zweven op de thermiek boven de kloof, een indrukwekkend gezicht. Na een dag klimmen, langs steile rotsen met kabels en trappen, vind je ’s avonds rust, ruimte, een schitterende zonsondergang op het terras en een goede maaltijd in een gite, een chambre d’hôtes en een chalet.  

Prijs | € 529,-

 • Prijs per persoon obv halfpension in eigen kamer en meerpersoonskamers
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 26 april tot 30 oktober 2024

Inclusief

 • 4x overnachting gite, een chambre d’hôtes en een chalet (1x eigen kamer, 3x meerpersoonskamers)
 • 4x ontbijt(buffet)
 • 4x diner(avondmaaltijd)
 • Transfer van Rougon naar Chasteuil (eerste wandeldag)
 • GPS-data
 • Uitgebreide routebeschrijving en praktische informatie (1 per 4 personen)
 • GPS-app met gedetailleerde reisbeschrijving en begeleiding voor mobiele telefoon
 • 24/7 hotline

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Lunchpakketten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

Soms moet je trappen op of af om naar spectaculaire plekken te komen

Omschrijving 5-daagse Wandelvakantie door de dieptes van de Gorges du Verdon

Je wandelt tijdens deze vakantie in vier dagen door de Gorges du Verdon, een diep uitgeslepen kloof, die ook wel de Grand Canyon van Frankrijk wordt genoemd. De steile rotswanden, het blauwgroene water van de rivier, de vergezichten vanaf de toppen en de plateaus, de stilte en hoog boven je de zwevende gieren vormen het magische decor voor een prachtige tocht. Je verblijft in eenvoudige, comfortabele accommodaties in meerpersoonskamers op unieke locaties.

Service, vervoer & tips
Vanuit Nederland reis je op eigen gelegenheid naar Rougon. Je kunt met het vliegtuig naar Marseille reizen en van daar kun je verder met de bus naar Rougon, met 1 overstap in Pré de Foir. Deze busreis is de goedkoopste optie en duurt ongeveer 4 uur.  Een andere optie is vliegen op Nice en dan met de trein naar Les Arcs. Het laatste stukje moet je dan met een taxi overbruggen. Als u voor de auto kiest is het ongeveer 1.284 km rijden vanaf Utrecht.

Fit genoeg voor deze wandelvakantie?
Deze wandelvakantie valt in de categorie 3/4. Bekijk de categoriebeschrijving. Een goede fysieke conditie is vereist. Je overbrugt hoogteverschillen tot 1200 m en maakt lange wandeldagen.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Gite Le Mur d’Abeilles | Chalet-refuge de Lann Maline | chambre d’ hôtes Le Perroquet Vert

De aquamarijne rivier kronkelt zich tussen de hoge rotsen door, foto Pxher

Programma Wandelvakantie door de dieptes van de Gorges du Verdon

Dag 1: Aankomst in Rougon
Je reist op eigen gelegenheid naar Rougon (op 1000 m hoogte), een prachtig oud dorpje met uitzicht op de Gorges du Verdon. In dit Middeleeuwse stadje dineer en overnacht je in een volledig gerenoveerde gîte met een prachtig uitzicht op de kloof die je morgen gaat verkennen.

Optionele wandeling van Chasteuil naar Rougon, afstand 7 of 15 km, 4 of 6 uur, ­↑ 500 m of ↑ 800 m ↓ 500m of ↓ 800 m
Als je ‘s morgens aankomt en deze dag alvast wil wandelen kun je kiezen voor een optionele wandeling. Een transfer brengt je dan naar het kleine herdersdorp Chasteuil (900m) waar je de majestueuze kalkstenen kliffen van Cadières de Brandis kunt bewonderen. Via een Romeinse weg uit de 11 eeuw die Riez met Digne verbindt, bereik je he Suech-plateau. Hier kun je ervoor kiezen, als je conditie dat toestaat, om de Crête de Traversières (1745 m) te beklimmen. Op de top heb je een fenomenaal uitzicht richting het zuiden, met helder weer tot aan de Middellandse Zee. Dan wandel je verder in het uitgestrekte kalkstenen uitgesleten dal (doline) tot je aankomt bij de Catalaanse Klif (1200 m). Deze rotspunt hangt boven het dorpje Rougon op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de kloof.

Indrukwekkende kalkstenen rotsen vormen het decor, foto Pxhere

Dag 2: Van Point Sublime via het Blanc-Martel-pad naar La Maline, afstand 14 km, 7 uur, ↑­ 1100 m 1200 m
De dag begint met een korte afdaling naar het beroemde Point Sublime, een van de mooiste uitzichtpunten op de kloof. Hier zitten veel gierennesten. Als de thermiek goed is zul je deze indrukwekkende roofvogels met een spanwijdte van bijna 3 meter en een gewicht van 8 kilo boven je hoofd zien zweven. Vanaf Point Sublime bereik je de steile ingang naar de Grand Canyon (zie video). Het Blanc-Martel-pad begint met een aantal tunnels, (zak- of hoofdlamp en jas verplicht), loopbruggen en andere trappen om de bodem van de kloof te bereiken. Dan volg je het groenblauwe water van de Verdon naar La Maline. Onderweg kun je drie grotten (baumes) bezoeken. Een lange, maar onvergetelijke etappe. Je overnacht in het Chalet Refuge de La Maline.

Over de witte kalkstenen oevers langs het blauwgroen water

Dag 3: Bastidon-route naar La Palud sur Verdon, afstand 16 km, 6 uur, ­ ↑ 950 m 950 m
Je loopt vandaag eerst de hele Bastidon-route, net zo spectaculair als het Martel-pad maar deze keer neem je het onderste deel van de kloof. Je volgt de ’corniche’ het pad langs de klif, die bijna 700 meter boven de rivier beneden je loopt. Meer dan twee keer zo hoog als de Eifeltoren! Onderweg kom je langs een zestal uitkijkposten waarna je via het Grinhan-ravijn omhoogklimt naar de Bardin (1400m) en weer afdaalt naar het dorpje La Palud op 930 m. Hier overnacht in een gite of een hotel. (keuze aangeven bij boeking). Video 2

De afwisseling van hoog en laag maakt de route bijzonder

Dag 4: Van La Palud Sur Verdon naar Rougon, afstand: 14 km, 5 uur, ­ ↑ 470 m 400 m
Je verlaat La Palud richting Chateauneuf Les Moustiers en de ruïnes van het 12e-eeuswse kasteel. De inwoners verlieten dit dorp toen de waterbronnen opdroogden. Terwijl je je pad vindt over dit uitgestrekte plateau ontdek je dat de eiken, dennen en jeneverbessen van de Haut Verdon het droge en barre klimaat van deze overgangszone tussen de Alpen en de Middelbare Zee goed verdragen. Langs een oude Romeinse weg bereik je Rougon waar deze reis eindigt en overnacht in dezelfde gîte als de eerste nacht.

Dag 5: Vertrek uit Rougon
Na het ontbijt eindigt deze reis.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €529,-
Land Frankrijk
Regio Alpes-Haute-Provence
Reisperiode 26 april - 30 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?