Wandelvakantie Kustpad van Schoorl naar Haarlem

5-daagse wandelvakantie door de mooiste duingebieden van Nederland langs Noord-Hollandse kustplaatsen eindigend in historisch Haarlem.

Vanaf €379,-

 • Nederland
 • 1 april en 1 november
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse wandelvakantie door de mooiste duingebieden van Nederland langs Noord-Hollandse kustplaatsen eindigend in historisch Haarlem.

HET IS NOG NIET DUIDELIJK OF DEZE REIS IN SEIZOEN 2024 WEER TE BOEKEN ZAL ZIJN

Een prachtige wandelvakantie door de mooiste duingebieden van Nederland. Je start in het mooie Schoorl direct onder het duin en eindigt in het gezellige Haarlem. Grote delen van de route gaan over het kustpad. Je loopt door bos- en duingebied, langs het strand, duinmeertjes en uitkijkpunten. De zee is nooit ver weg. Via de badplaatsen Egmond en Wijk aan Zee bereik je uiteindelijk Haarlem waar je nog een dag kunt nagenieten met een stadswandeling langs de hofjes of een bezoek aan het Teylers museum. Een ideale vakantie voor wie wil genieten van het beste wat de Nederlandse kust wandelaars te bieden heeft. 

Prijs | € 379,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 70
 • Seizoentoeslag april, mei, juni, oktober € 60
 • Optioneel: extra nacht vooraf in Schoorl v.a. € 55
 • Optioneel: extra nacht achteraf in Haarlem v.a. € 75
 • Optioneel: 2 avonden een 3-gangen diner (Schoorl en Wijk aan Zee) € 70
 • Optioneel: upgrade (Wijk aan Zee luxere kamer met zeezicht) plus (Egmond hotel/kamer upgrade) € 50
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Boekingskosten € 25
 • Aankomst op zondag of maandag tussen 1 april en 1 november

Inclusief:

 • 4x overnachting in middenklasse hotels
 • 4x ontbijt(buffet)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Uitgebreide beschrijving van de wandelroute
 • GPS-routes en wandelkaart
 • Dag/toegangskaarten tot het Noord-Hollands Duinreservaat

Niet inbegrepen zijn:

 • Vervoer naar startplaats (we adviseren met het openbaar vervoer te komen)
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Dit Kustpad wandelarrangement is te boeken van oktober t/m juni. Dat is de rustige periode in de uitgebreide duingebieden. Met name de wintermaanden zijn verrassend in de duinen, zoals je ziet op de foto waar de rijp aan de bomen langzaam verdwijnt.

Omschrijving 5-daagse wandelvakantie Kustpad van Schoorl naar Haarlem

Bij dit 5-daagse wandelarrangement door het Noordhollands Duinreservaat en de Kennemerduinen loop je middelzware etappes van gemiddeld 20 kilometer. Je wandelt in het duingebied over goed onderhouden paden, soms verhard, voor het overgrote deel onverhard, over het strand en sommige stukken over smalle zanderige duinpaadjes. Hier en daar met klimmen en dalen over de duinen. De bewegwijzering van het Kustpad kan worden gevolgd. Daarnaast ontvang je van ons de routes als GPX en kaartmateriaal. Met gebruik van de kaart kun je gemakkelijk naar wens afwijken van de route. Deze reis is ingedeeld in categorie 2.  Bekijk hier de categoriebeschrijving

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bagage wordt vervoerd. Zo hoef je zelf alleen je dag bagage mee te nemen. Schoorl is het startpunt van deze meerdaagse wandeltocht. Bij de reisbescheiden ontvang je informatie over parkeermogelijkheden. Schoorl is ook bereikbaar per openbaar vervoer, met de trein naar Alkmaar en vanaf het station in ca 15 minuten met de bus naar Schoorl en dan nog ca 8 minuten lopen naar het Hotel. Of maak gebruik van een taxi en laat je voor de deur van het hotel afzetten. Kosten ca € 25. Informatie over de taxi ontvang je van ons bij de reisbescheiden.

De reis eindigt in het historische centrum van Haarlem op loopafstand van het station. Na een laatste fijne nacht in het hotel en misschien nog een wandeling langs een van de beroemde hofjes (je kunt je bagage zolang in het hotel laten liggen) neem je de trein naar huis of naar Schoorl om je auto op te halen. De treinrit van Haarlem naar Alkmaar duurt ca 45 minuten.

Je ontvangt voor vertrek per Email de digitale routebeschrijving, GPX routes, en duin toegangskaarten. Ter plaatse in het eerste hotel ligt tevens een informatiepakket voor je klaar met de routebeschrijving en wandelkaart.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Schoorl – Hotel Jan van Scorel  | Egmond aan Zee – Hotel de Boei of Hotel de Vassy | Wijk aan Zee – Hotel Het Hoge Duin | Haarlem – Hotel Lion d’Or

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Onderweg zul je geregeld vanaf een duintop verrast worden door de vele vergezichten. het ruizen van de zee is nooit ver weg

Programma wandelvakantie Kustpad van Schoorl naar Haarlem

Dag 1: Aankomst in Schoorl
Op zondag of maandag kom je aan in het mooi gelegen Schoorl. Vanuit het hotel loop je zo het prachtige Schoorlse duingebied in. Ben je op tijd dan kun je vandaag een mooie duin- of strandwandeling maken. Of breng een bezoek aan het naastgelegen Bergen, van oorsprong een kunstenaars dorp met een gezellig centrum. Ook vanuit Bergen kun je mooie wandelingen maken in bos en duingebied.

Je begint met de trap omhoog naar het hoogste duin van Nederland, daar wisselen bos en duin zich af, de strandtenten blijven normaal het hele jaar open

Dag 2: Schoorl – Egmond (ca. 19 km, 4 uur, ↑120 ↓120)
Vandaag start je met de eerste etappe van Schoorl naar Egmond aan Zee. De route begint bij ‘het zandspoor’, de belangrijkste toegang tot de Schoorlse Duinen en direct onder het hoogste duin van Nederland. Via een paar uitkijkpunten gaat het richting Bergen, waar je eventueel koffie (met appelgebak) kunt halen bij pauzeplek Duinvermaak. Je loopt verder richting Bergen aan Zee door ‘Noord-Hollands Duinreservaat’ waarvoor je een toegangskaartje nodig hebt (inclusief). Halverwege de dag bereik je Bergen aan Zee en kom je langs het beroemde ‘Zeehuis’. Via een stuk over het strand passeer je verschillende strandpaviljoens waar je goed kunt lunchen. Na de lunch gaat het verder door de duinen, deels over smalle zandpaadjes richting het zuiden. Je hebt hier kans om wilde paarden tegen te komen. Aan het eind van de etappe zie je de bebouwing van Egmond aan Zee opdoemen en je bereikt de boulevard via een uitkijk pad over het hoogste duin.

Dag 3: Egmond aan Zee – Wijk aan Zee (ca. 22 km, 4 uur, ↑90 ↓80)
Misschien begin je de dag met een kopje koffie in het gezellige centrum van Egmond aan Zee of in een van de strandtenten. Je start vervolgens aan de langste wandeling van deze vakantie in zuidelijke richting vanaf de boulevard. Je loopt direct het duingebied in over fijne brede glooiende onverharde paden en passeert meerdere vennen en duinmeertjes. Het is hier opvallend rustig. Ook dit is weer een begrazingsgebied waardoor je grote kans hebt wilde paarden en wisenten tegen te komen. Door een bebost gebied kom je halverwege de etappe langs pauzeplek Johanna’s Hof waar je afhankelijk van de tijd terecht kunt voor koffie of lunch. Je vervolgt de route en wandelt afwisselend door bos, duin, over graspaden en langs open vlakten. Het laatste deel loop je langs een waterwingebied en bereikt uiteindelijk Wijk aan Zee, waar je op het hoogste Duin je overnachtingsplek van vandaag al kunt zien liggen. Strijk neer in het restaurant of op het terras, beide met fenomenaal uitzicht over duinen en zee door de hoge ligging.

Dag 4: Wijk aan Zee – Santpoort – Haarlem (ca. 19,2 km, 4 uur, ↑130 ↓130
Wederom een schitterende wandeling vandaag. Dit keer door de Kennemer duinen. De wandeling start direct vanaf station Santpoort-Noord wat je in ca 40 min bereikt met het OV vanaf het hotel. Het eerste deel van vandaag loop je over de Kustroute. Je komt door een begrazingsgebied, passeert een duinmeer met vogelkijk hut en komt over verschillende duintoppen met uitzichten en bereikt halverwege het strand. Na een stuk van 2 kilometer over het strand kom je bij Strandpaviljoen Parnassia, een ideale pauzeplek voor de lunch. Vanaf daar slinger je over de mooiste paden door de duinen terug richting de bewoonde wereld. Je hebt ook vandaag kans om wisenten en wilde paarden tegen te komen. Aan het eind van de dag wacht het mooie Haarlem op je. Je overnacht in het centrum in een mooi kleinschalig hotel. Geniet van de avond in een van de gezellige restaurants of terrassen en kijk terug op een prachtige tocht.

Dag 5: vertrek uit Haarlem
Je wordt wakker in Haarlem. Het hotel ligt op loopafstand van het station. Na het ontbijt neem je de trein terug naar Schoorl (Alkmaar) of naar huis. Of je plakt er nog een dagje Haarlem aan vast met een wandeling langs de hofjes, bezoek aan het Teylers museum en een fijne lunch. Je bagage mag je vandaag laten liggen in het Hotel. Optioneel kun je een nacht bijboeken.

Reviews

Route is prachtig, wel wat vermoeiend. Hotels goed tot uitstekend ( de Hoge Duin). Navigatie werkt perfect ( in tegenstelling tot onze 8daagse Drenthe wandeling in dec. 2021 )

G. Sliphorst

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €379,-
Land Nederland
Regio Noord-Holland
Reisperiode 1 april en 1 november
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?