Wandelvakantie Eggeweg door Teutoburgerwoud

5-daagse wandelvakantie over de Eggeweg door het Teutoburgerwoud langs bijzondere rotsformaties en door romantische bossen

Vanaf €409,-

Foto: Werner Wilmes, Flickr.

 • Duitsland
 • april - oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse wandelvakantie over de Eggeweg door het Teutoburgerwoud langs bijzondere rotsformaties en door romantische bossen

De Eggeweg is een oude handelsroute die zich ruim 70 km uitstrekt over de bergkam van de Egge, het hart van het natuurpark Eggegebergte en het Teutoburgerwoud. Het rustige en afgelegen pad loopt van de Externsteine ​​bij Horn-Bad Meinberg in het noorden tot Marsberg in het zuiden en verbindt het Teutoburgerwoud met het Sauerland. Het maakt deel uit van de Europese langeafstandswandelroute E1 van de Noordzee naar de Middellandse Zee. Prachtige uitkijkpunten zijn de Lippische en de Pruisische Velmerstot. De route voert langs de indrukwekkende en vreemde Externsteine, het wilde en romantische Silberbachtal en hoogste toppen van het Eggegebergte.

Prijs | €  409,-

 • Prijs per persoon op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 80
 • Toeslag bagagevervoer bij 1-persoons boeking € 80
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van april tot oktober 2024

Inclusief

 • 4x overnachting
 • 4x ontbijt(buffet)
 • 3x lunchpakket
 • 3x bagagevervoer
 • 1x Twee wandelkaarten van het Eggegebergte (per boeking)
 • Informatiemateriaal

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

Genieten van de bossen en heuvels en geweldige vergezichten

Omschrijving 5-daagse Wandelvakantie Eggeweg door Teutoburgerwoud

Je wandelt tijdens deze vakantie drie etappes van de Eggeweg door het Eggegebergte en het Teutoburgerwald door een prachtig landschap van bloemrijke weiden, sprankelende vijvers en kabbelende beken, langs bizarre rotsformaties, leuke stadjes, monumenten en uitkijktorens. Je overnacht in goede middenklasse hotels en familiepensions.

Service, vervoer & tips
Vanuit Nederland reis je op eigen gelegenheid naar Horn-Bad Meinberg. Met de auto is het ongeveer 325 km rijden vanaf Utrecht. Parkeren?  Met de trein reis je in ca 5 uur van Amsterdam naar Horn-Bad Meinberg, waarbij je twee keer moet overstappen. Kijk voor meer informatie op NSinternational.nl. Je bagage wordt vervoerd. Je hebt voor de wandelingen slechts een kleine comfortabele rugzak nodig voor je persoonlijke bezittingen, water en een lunchpakket.

Fit genoeg voor deze wandelvakantie?
Deze wandelvakantie valt in de categorie 2. Bekijk de categoriebeschrijving. Een goede fysieke conditie is vereist. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.

Externsteine, foto: peter67, Pixabay

Programma Wandelvakantie Eggeweg door Teutoburgerwoud

Dag 1: Aankomst in Horn-Bad Meinberg, wandeling naar Holzhausen Externsteine
Je reist op eigen gelegenheid naar Horn-Bad Meinberg. Ontdek dit kleine kuuroord of wandel naar de Externsteine en het informatiecentrum.

Dag 2: Van Horn-Bad Meinberg naar Bad Driburg, afstand ca. 20 km
Na het ontbijt begint de eerste wandeling met een heerlijk lunchpakket in de rugzak. Je wandelt eerst naar de Externsteine. Geniet van deze grillige rotsformaties in misschien wel de eerste zonnestralen van de dag. Dan ontvouwt zich een nieuwe romantische wandelwereld in het Silberbachtal, een lichte en groene vallei. De kabbelende Silberbach volgend bereik je de Kattenmühle waar je begint aan de beklimming van de Velmerstot met de dubbele top, de Lippe Velmerstot (441 m) en de Pruisische Velmerstot (468 m), een route bezaaid met varens, zand, heide, keien en weides vol bloemen. De 17-meterhoge houten Eggetoren staat op een open plek en biedt een panoramisch uitzicht.

Op de top van de Lipper Velmerstot, foto: TM GmbH F.Grawe

Dag 3: Van Bad Driburg naar Kleinenberg Lichtenau, afstand 25 km
Je wandelt vanaf Bad Driburg langs de Iburg-ruine, een plek van veel legendes. Het landschap van de Eggekam lijkt steeds ruiger en imponerender te worden met zijn ongerepte bossen en zandstenen kliffen. In de bossen van de Eggekamm tussen Willebadessen en Lichtenau ligt de kloof van de ‘Oude Spoorlijn’. Het is geen kloof maar een verlaten bouwplaats die volgestroomd is met water. Voordat je Lichtenau bereikt, kun je vanaf de uitkijktoren Bierbaums Nagel genieten van een prachtig uitzicht.

Uitkijktoren op de Pr.-Velmerstot, foto: LTM GmbH F. Grawe

Dag 4: Van Kleinenberg Lichtenau naar Marsberg, afstand ca 25 km
Deze laatste dag loop je door een heuvelachtig, landelijk gebied van weilanden en velden, langs het Felsenmeer en de verlaten stad Blankenrode, een plek met een rijke geschiedenis. In het natuurpark Bleikuhle, gevormd door de eeuwenlange mijnindustrie, groeien bijzondere bloemen die het juist goed doen op deze grond vol metalen. Na de dorpen Oesdorf en Essentho wandel je over een oude handelsroute Via Regia omhoog naar Marsberg. Voor een prachtig uitzicht maak je een laatste omweg naar Obermarsberg, een van de oudst bevolkte plaatsen in Hochsauerland.

Dag 5: Vertrek
Na het ontbijt eindigt deze reis.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €409,-
Land Duitsland
Regio Noordrijn-Westfalen
Reisperiode april - oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?