Wandelvakantie Moezel over de Moselsteig van Leiwen naar Bernkastel-Kues

5-daagse wandelvakantie over 3 etappes van de Moselsteig eindigend in de historische stad Bernkastel Kues aan de Moezel

Vanaf €439,-

 • 1 april - 27 oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daagse wandelvakantie over 3 etappes van de Moselsteig eindigend in de historische stad Bernkastel Kues aan de Moezel

Bernkastel-Kues is met haar oude vakwerkhuizen en historische centrum een van de pareltjes langs de Moezel. Een ideaal uitgangspunt voor die andere topper langs de wijnrivier: de vermaarde Moselsteig, al jaren een van de mooiste lange afstand wandelroutes van Duitsland. Tijdens deze wandelvakantie kun je al het moois van de Midden-Moezel ervaren door 3 etappes van de Moselsteig eindigend in het charmate Bernkastel-Kues. Vooral in de herfst, als de wijngaarden van de beroemde Moezelwijnen goud kleuren, kun je ook hier in Duitsland over een idyllische Indian Summer spreken.

Prijs | € 439,-

 • prijs per persoon op basis van logies/ontbijt van een 2-persoonskamer
 • Meerprijs 1-persoonskamer € 120,-
 • Optioneel: retourtransfer van Bernkastel naar Leiwen per taxi € 130
 • Optioneel: extra nacht in Bernkastel Kues obv logies/ontbijt € 65 (€ 85 in eenpersoonskamer)
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Boekbaar vanaf 2 personen
 • Aankomst dagelijks tussen 1 april – 27 oktober 2024

Inclusief:

 • 4x overnachting in 3 sterrenhotels of gasthofen o.b.v. logies/ontbijt
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Routebeschrijving etappes Moselsteig
 • Informatiepakket Ferienland Bernkastel/Kues (1 per kamer)

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting of Kurtaxe (ter plaatse te voldoen)

Wandelen door de wijngaarden, foto: Arnoldi

Omschrijving 5-daagse Wandelvakantie Moselsteig van Leiwen naar Bernkastel-Kues

Dit gevarieerde 5-daagse wandelarrangement voert je langs de Moezel waarbij je etappe 8, 9 en 10 van de Moselsteig loopt. Onderweg is het genieten van alle uitzichten en maak je de wijncultuur van de regio volop mee. De Romeinen lieten hun sporen na met oude wegen, villa’s en kastelen. Passages tussen de wijnranken, door bossen en open velden wisselen elkaar af waarbij je de ene keer boven op de heuvels loopt en de andere keer de oevers van de Moezel raakt. Je overnacht in comfortabele 3-sterren hotels of gasthofen in Leiwen, Neumagen-Dhron, Kesten en Bernkastel-Kues.

Service, vervoer & tips tijdens de wandelreis
Op de Moselsteig is het geregeld klimmen en dalen tussen de heuvelkammen en de oevers van de Moezel. Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie en enige wandelervaring nodig, behorende bij categorie 2. In de regel is er voldoende gratis parkeergelegenheid in Leiwen waar je de auto de hele wandelvakantie kunt laten staan. De Moselsteig is een kwaliteitswandelpad die goed is bewegwijzerd. Dit wandelarrangement is inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus alleen een kleine dagrugzak mee te nemen. Doe daarin voldoende water en proviand voor onderweg. Je hebt onderweg gelegenheid om te lunchen in een van de dorpen op de route. Laat je vooraf informeren over het weer en pas kleding hierop aan, tip is om daarbij vooral in lagen te denken. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun, maar zijn niet persé nodig. We raden stevige en ingelopen (hoge) wandelschoenen aan, gezien de soms rotsachtige bodem. Een uitgebreid informatiepakket met wandelkaart ligt bij het eerste hotel voor je klaar.

Er zijn verschillende opties voor je transfer terug van Bernkastel naar Leiwen. Er gaat een bus. De rit duurt ongeveer een uur en kost ca € 7,80 pp met één keer overstappen. Het is ook mogelijk om per schip over de Moezel in 2 uur terug naar Leiwen te varen. Kosten hiervoor bedragen ca. € 25 pp. Let op: deze vaarten vinden enkel plaats gedurende het hoogseizoen en niet op alle dagen. Check op deze website of de boot vaart op uw gewenste vertrekdag. Als alternatief is het ook mogelijk om met een taxitransfer terug te gaan. Kosten daarvoor € 49 per persoon. Een transfer per taxi kun je optioneel bijboeken.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Leiwen – Gästehaus Alexanderhof | Neumagen-Dhron – Hotel Restaurant Lekker | Osann-Monzel – Hotel Moselsteig | Bernkastel-Kues – Hotel zur Post

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt. 

Historische wijnstad Bernkastel-Kues ligt direct aan de moezel, omgeven door de wijngaarden.

Programma 5-daagse Wandelvakantie Moselsteig van Leiwen naar Bernkastel-Kues

Dag 1: Aankomst in Leiwen
Je komt op eigen gelegenheid naar wijnstadje Leiwen, idyllische gelegen in een scherpe bocht van de Moezel. Het stadje was al bekend bij de Romeinen, waar keizer Augustus op de heuvel boven het stadje een villa liet bouwen voor zijn geliefde. Neem de tijd om hier alvast de omgeving te verkennen en een eerste glas voorsreffelijke Riesling te drinken. Want daar is de regio beroemd om.

Dag 2: Etappe 8, van Leiwen naar Neumagen-Dhron (14,1km, ca 4u, ↑350m, ↓350m)
Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeldag. Vandaag wordt dat de 8e etappe van de Moselsteig richting Neumagen-Dhron, dat ook direct aan de rivier ligt. Vanuit Leiwen klim je eerst omhoog richting de heuvelrug waarna het een paar keer op en neer gaat. Je wandelt daarbij tussen de wijnranken, langs rotsklippen en stukken bos. Het uitzicht op de Moezel is onophoudelijk om van te genieten. Aan het einde daal je door een bos naar beneden om even later te eindigen bij het hotel in Neumagen-Dhron.

Dag 3: Etappe 9, van Neumagen-Dhron naar Kesten/Osann-Monzel (18,1km, ca 5u, ↑510m, ↓510m)
De 9e etappe van de Moselsteig gaat de eerste kilometers door de uitgestrekte wijngaarden onderbroken door een beukenbos en bloeiende graslanden. Je kunt regelmatig ver het Moezeldal in kijken en wist je dat ze hier ook een Loreley hebben? Benieuwd of je de rotsformatie herkent. In het tweede deel daal je via een kloof richting de Romeinse Sauerbrunnen, een mineraalbron die al eeuwen wordt gebruikt. Het wijndorp Kesten heeft mooi gerestaureerde vakwerkhuizen en een gezellig oud centrum. Ideaal om neer te strijken na deze, op sommige momenten, inspannende wandeldag. Je overnacht hier is Kesten.

Uitzicht op Bernkastel-Kues, vanaf de burcht Landshut.

Dag 4: Etappe 10, van Kesten/Osann-Monzel naar Bernkastel-Kues (15km, ca 4u, ↑410m, ↓410m)
De etappe van vandaag brengt je naar een van de parels van het Moezeldal, het historische Bernkastel-Kues. Je wandelt o.a. langs grote rotsformaties, gelaagd door het leisteen. Eeuwenoude wijngaarden zoals op de Brauneberg liggen wonderlijk stijl tegen de bergwanden aan. Bijzonder is dat je halverwege het hele Moezeldal tussen Kesten en Bernkastel-Kues kunt overzien. Eenmaal weer afgedaald lonken de dorpen voor een pauze. Het laatste deel tot aan Bernkastel-Kues loop je deels door bossen, langs een kasteel en kapel. Er is veel te zien op deze etappe met als hoogtepunt het schilderachtige centrum van Bernkastel-Kues. Een geweldige plek voor een laatste avond in de Moezel.

Dag 5: Einde van de wandelreis
Na het ontbijt eindigt dit wandelarrangement. Er zijn verschillende opties voor je transfer terug naar Leiwen. Er gaat een bus. De rit duurt ongeveer een uur en kost ca € 7,80 pp met één keer overstappen. Het is ook mogelijk om per schip over de Moezel in 2 uur terug naar Leiwen te varen. Kosten hiervoor bedragen € 21 pp. Let op: deze vaarten vinden enkel plaats gedurende het hoogseizoen en niet op alle dagen. Check op deze website of de boot vaart op uw gewenste vertrekdag. Als alternatief is het ook mogelijk om met een taxitransfer terug te gaan. Kosten daarvoor € 45 per rit. Een transfer per schip of taxi kun je optioneel bijboeken.

Centrum Bernkastel-Kues, foto: Frans Berkelaar, Flickr

Reviews

Prima wandelvakantie gehad. Overnachting in leuke, kleinschalige accommodaties met vriendelijke eigenaren. Dagelijkse wandelafstand prima te lopen voor enigszins geoefende wandelaar. Jammer dat er bij de eerste accommodatie veel verwarring was over de reisbescheiden die we nog moesten ontvangen. De overige verblijven waren prima geregeld.

S. Jacobs

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €439,-
Reisperiode 1 april - 27 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?