Wandelvakantie Alpe Adria Trail door Slovenië en Italië

8-daagse wandelvakantie met bagagevervoer over de Alpe Adria Trail van Slovenië naar Italië, door adembenemende berglandschappen.

Vanaf €959,-

Foto: Rivier Soca, Marcus Obal, Wikimedia

 • Slovenië en Italië
 • 20 mei - 5 oktober
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 7 nachten
 • Logies/Ontbijt
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse wandelvakantie met bagagevervoer over de Alpe Adria Trail van Slovenië naar Italië, door adembenemende berglandschappen.

Het 750 kilometer-langeafstandspad, de Alpe Adria Trail, verbindt Oostenrijk met Slovenië en Italië in 43 etappes. Vanaf de voet van de Grossglockner in Oostenrijk, door de mooiste berg- en meerlandschappen, voert de wandeling via het drielandenpunt naar Muggia aan de Adriatische Zee. Elke dag kom je langs nieuwe hoogtepunten, watervallen, meren, bossen en steeds weer volg je de smaragdgroene rivier de Soča. Niet voor niets is ‘Wandelen in het Paradijs’ het thema van de Alpe Adria Trail. Ecktiv selecteerde zes van de mooiste etappes in Slovenië en Italië voor deze 8-daagse wandelvakantie.

Prijs | v.a. € 959,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag eenpersoonskamer € 355
 • Seizoentoeslag tussen 3 juni en 27 september € 30
 • Optioneel: transfers van eindpunt naar startpunt of vliegveld etc, op aanvraag
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 20 mei tot 5 oktober
 • LET OP: Bij boekingen minder dan 3 weken voor vertrek wordt er een toeslag van 10% op de reissom berekend

Inclusief: 

 • 7x  overnachting op basis van logies en ontbijt in driesterrenhotels of Gasthofen
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg)
 • Transfers op dag 2 en 3
 • GPS-routes
 • Digitale routebeschrijving (Engelstalig)
 • Toeristenbelasting
 • Backup service (hotline)

Niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis Nederland
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
ALPES-ADRIA-1

Dagrugzak voldoet want je loopt zonder bagage

Omschrijving 8-daagse wandelvakantie Alpe Adria Trail door Slovenië en Italië

Oostenrijk, Slovenië en Italië, drie landen, drie culturen en drie verschillende landschappen – verbonden met elkaar door de Alpe Adria Trail. Deze wandeltocht valt in de categorie middelzwaar. Je wandelt gemiddeld 6 tot 8 uur per dag. De tocht is ontworpen voor mensen die van wandelen houden. De etappes die Ecktiv selecteerde gaan door Alpine gebieden, veelal langs rivieren, door bosrijke gebieden en grazige weiden. De routes zijn goed bewegwijzerd en onderweg kom je minstens één gelegenheid tegen om te eten en te rusten.

Service, vervoer & tips 
Je reist op eigen gelegenheid naar Kranjska Gora dat op 1134 km van Utrecht ligt. Je kunt je auto parkeren bij het hotel; vooraf reserveren is niet noodzakelijk. Per internationale trein is Kranjska Gora ook bereikbaar. Het dichtstbijzijnde station is Jesenice. Daar kun je een bus nemen, die je in een half uur naar Kranjska Gora brengt. Of je reist vanaf Nederland per trein naar Tarviso (Italië) of Villach (Oostenrijk) en vandaar neem je voor de resterende ca. 20 km een taxi naar Kranjska Gora. Kijk voor meer informatie op NS Internationaal.

Wat heb je nodig tijdens deze wandeltocht? Zorg voor stevige bergschoenen met goed profiel. Ook twee telescoopstokken kunnen van pas komen, maar zijn niet noodzakelijk. Je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel, maar het is handig om in een kleine rugzak voldoende water en proviand mee te nemen voor onderweg. Laat je vooraf informeren over het weer en pas je kleding hierop aan.

Verder is het verstandig om je te beschermen tegen de felle UV-straling in de bergen. Dus goed smeren met een beschermende zonnebrandcrème en draag altijd een pet of een ander hoofddeksel.

Fit genoeg voor deze Huttentocht?
Deze wandelvakantie valt in categorie 3-4. De etappes zijn relatief lang en gaan door bergachtig gebied. Een goede fysieke conditie, tredzekerheid en geen hoogtevrees zijn absoluut vereist.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Kranjska Gora – Miklic Hotel | Bovec – Sanje Ob Soci | Dreznica – Jelkin Hram Tourist Farm | Tolmin – Dvorec Hotel | Tribil Di Sopra – Casa Cebajova | Cividale del Friuli – Roma Hotel

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

ALPES-ADRIA-8,-Srednji-vrh

Srednji-vrh, Kranjska Gora

Programma wandelvakantie Alpe Adria Trail, door Slovenië en Italië

Dag 1: Aankomst in Kransjka Gora
Je reist op eigen gelegenheid naar Kranjska Gora. Dit gezellige dorpje, net over de Oostenrijkse grens, is ‘s winters een van de grootste skigebieden van Slovenië. Je bent hier omgeven door de schoonheid van de Julische Alpen. Geniet van de rust en de gezellige sfeer, de terrasjes, het marktplein en de vele winkeltjes.

Dag 2: Kransjka Gora – Trenta, afstand 19 km  ↑ 890 m, ↓1080 m, duur, ca. 7 uur
Na het ontbijt begint je eerste wandeldag en dat is meteen een stevige etappe. Via de Jasna-meren en een bospad wandel je naar Erika. Over alpenweides en door bossen langs een bergriviertje, vervolg je de route via een oud ezelspad naar de pas over de Vršič,  de hoogste berg in de Julische Alpen. Terwijl je op adem komt, kun je hier genieten van het uitzicht op een aantal indrukwekkende noordwanden van de hoogste toppen in dit gebied. Aan het eind van de dag transfer per auto(inclusief) naar Bovec waar je overnacht.

Soca rivier, Tiia Monto, Wikimedia

Dag 3: Trenta – Bovec, afstand 21 km,  ↑ 280 m, ↓ 440 m, duur ca. 6 uur
Transfer per auto(inclusief) naar het beginpunt van deze etappe. Vandaag wandel je grotendeels over het goed gemarkeerde en onderhouden Soča-pad langs de blauwgroene rivier de Soča. Volgens sommigen een van de mooiste rivieren op aarde. In deze kraakheldere  rivier met overal witte zandstrandjes kun je – als je niet bang bent voor het koude water – een verfrissende duik nemen. In de buurt van Kršovec, bij de hangbrug over de Soča-rivier, gaat de route verder naar Jablance en Bovec, waar je overnacht. Onderweg moet je zeker  bij een van de boerenbedrijven de lokale specialiteit, de Bovec-kaas, proeven. De Slovenen zijn dol op kaas, het is dan ook bijna in elk gerecht terug te vinden.

Hangbrug bij Kršovec

Dag 4: Bovec – Drežnica, afstand 23 km, ↑ 480 m, ↓ 390 m, duur ca. 7 uur
Vandaag loop je langs de linkeroever van de Soča tot het eind van de etappe waar de rivier afbuigt. De wandeling neemt je mee door het sprookjesachtige landschap met schitterende watervallen, meertjes en rotspartijen; een natuurlijk en cultureel erfgoed dat niet voor niets ooit het toneel vormde voor enkele scenes in de Disneyfilm ‘De Kronieken van Narnia’.  De route brengt je naar het lieflijke Drežnica, hoog boven de Isonzo vallei, een dorpje omringd door alpenweiden met pontificaal in het midden een van de grootste kerken van Slovenië. In de kerk kun je schilderingen bewonderen van modernistische Sloveense kunstenaars, die deze maakten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een klein militair museum met oorlogsmemorabilia is een bezoek waard en herinnert aan de zware gevechten die hier plaatsvonden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Drežnica, Aiva, Flickr

Dag 5: Drežnica – Tolmin, afstand 21 km, ↑ 740 m , ↓ 1090 m, duur ca. 8 uur
De etappe van vandaag gaat over voormalige militaire paden en grazige alpenweides van het Nationale Park Triglav van Drežnica naar Tolmin. Je stijgt gestaag naar het hoogste punt van de dag op 1236 meter. Vlak voor de top kom je langs de militaire kapel van Bes, gebouwd  ter nagedachtenis aan de soldaten die hier sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wat een contrast met het prachtige uitzicht vanaf het terras van de kapel. Het pad leidt naar het dal, waar het zich voor Tolmin weer bij de Soča voegt. Tolmin is de grootste plaats in de Soča-vallei, met een museum, een kerk en een bibliotheek. In het oude centrum van de stad kun je ook kiezen voor een koel drankje op een gezellig terras.

ALPES-ADRIA-5,-Krcnik

Kloof bij Krcnik

Dag 6: Tolmin – Tribil di Sopra, afstand 20 km, ↑ 1260 m, ↓ 820 m, duur ca. 6 uur
Tijdens deze ‘vredesetappe’ steek je de grens over naar Italië. De route voert je langs valleien, glooiende heuvels, een openluchtmuseum en een kasteel. De paden waarop je loopt hebben geschiedenis geschreven.

Als je over de heuvelrug de Kolovrat wandelt word je beloond voor je klim met een adembenemend uitzicht over de alpine toppen. Bij helder weer is in de verte de Adriatische Zee te zien. Het Italiaanse deel van de wandeling van vandaag loopt over een deel van de beroemde Sentiero della Pace, het Vredespad . Dit gebied was tijdens de Eerste Wereldoorlog het toneel van bittere gevechten tussen Italiaanse en Oostenrijks-Hongaarse troepen. Bij de Solarie-pas vind je het openluchtmuseum met indrukwekkende getuigenissen van deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Onderweg naar het eindpunt van vandaag kom je nog langs vele geschutstellingen en bunkers. Maar ook de natuur laat zich van een bijzondere kant zien met een grote verscheidenheid aan dieren en planten. In Tribil di Sopra eindigt de etappe van vandaag.

Gedenkteken WW1 op de Solarie-pas, foto: Naturpuur, Wikimedia

Dag 7: Tribil di Sopra – Cividale del Friuli, afstand 24 km, ↑ 440 m, ↓ 940 m, duur ca. 7 uur
Al stijgend en dalend loopt de route van vandaag door kastanjebossen en over oude weilanden naar het middeleeuwse pelgrimsoord Castelmonte. Hier vind je op elke willekeurige dag wel bedevaartgangers van ver en dichtbij. Zo is het een traditie voor mensen uit Friuli om in september een pelgrimstocht te voet te maken vanaf Cividale. Nadat je het klooster achter je hebt gelaten, heb je weer prachtig uitzicht over de laaglanden van Friuli. Cividale,  je eindpunt van vandaag, ligt aan de rivier de Natisone. Het stadje werd in vijftig voor Christus gesticht door de Romeinse keizer Julius Caesar. Hij gaf het stadje een naam met zijn eigen voornaam: Forum Julii. In de loop der tijd verbasterde dit tot Friuli. Karel de Grote, die de Longobarden moest verdrijven, herdoopte de stad tot Civitas Austriae (‘de stad in het oosten’), dat door de eeuwen heen Cividale werd. Tegenwoordig staat Cividale op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een streek vol geschiedenis maar ook beroemd om de heerlijke wijnen. Kortom, een perfecte plek om terug te blikken op een week vol belevenissen en prestaties in de Julische Alpen. Overnachting in Cividale del Friuli.

Het prachtige oude stadje Cividale, foto: Bernd Thaller, Flickr

Dag 8: Cividale del Friuli – Kranjska Gora (taxibusje)
Na het ontbijt eindigt deze wandelvakantie. Je kunt ervoor kiezen om door te reizen naar de Adriatische kust of om terug te keren naar Kranjska Gora. Wil je nog een nacht bijboeken in Kransjka Gora zodat je nog een dag kunt uitrusten en genieten van dit gezellige Sloveense bergdorp, laat het ons weten op het boekingsformulier. Je kunt ook een retourtransfer boeken naar Kranjska Gora of Ljubljana Airport.

Reviews

Hoi, Het was een mooie vakantie. De route staat af en toe niet helemaal goed aangegeven. We hoorden van andere wandelaars dat ze de alpe adria app hadden gedownload. Daar kun je alle etappes downloaden en bekijken waar je precies bent. Dat is echt een aanrader. Verder was alles prima. groeten Hennie Vromans

H. Vromans

Mijn cijfer:

9

Mooie afwisselende wandelreis over de goed gemarkeerde Alpe Adria Trail door het kleurrijke Slovenië, afdalend naar het warmere wijnlandschap van Friuli. Goede, heel verschillende accomodaties: van een afgelegen boerderijtje (alleen met de eigenaresse) tot een compleet ingerichte woning (met ontbijtservice). Een probleem met vermiste bagage werd door de lokale organisatie goed opgelost. Prima georganiseerd, waardoor je alleen maar zorgeloos hoeft te wandelen.

Lees meer

S. Spaan

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €959,-
Land Slovenië en Italië
Regio Julische Alpen
Reisperiode 20 mei - 5 oktober
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 4
Verzorging Logies/Ontbijt
Extra's

Transfers op dag 2 en 3

Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Nee

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=65]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?