Huttentocht Oost-Tirol langs zes meren in het Virgental

8-daagse Huttentocht in het Virgental van Oost-Tirol, door National Park Hohe Tauern, langs heldere meren en de imposante gletsjer Grossvenediger

Vanaf €809,-

Hut onderweg aan het water

  • Oostenrijk
  • 1 juli - 20 september
  • Huttentocht
  • Individuele reis
  • 7 nachten
  • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8-daagse Huttentocht in het Virgental van Oost-Tirol, door National Park Hohe Tauern, langs heldere meren en de imposante gletsjer Grossvenediger

Een heerlijke huttentocht in Oost-Tirol welke je leidt door het prachtige landschap van het Virgental. Je wandelt deels door National Park Hohe Tauern over paden door ongerepte natuur, langs kristalheldere bergmeren en de indrukwekkende gletsjer Großvenediger. Bewonder tijdens de 8 dagen de adembenemende uitzichten. Beleef een echte huttentocht en geniet van de schoonheid van de bergen, de authentieke sfeer in de Oost-Tiroolse dorpen en de gezellige hutten.

Prijs | € 809,-          

  • Prijs per persoon op basis van half pension in een 2-persoonskamer (meerpersoonskamers in de hutten)
  • Toeslag € 70,- voor een 1-persoonskamer (voor 2 nachten in start/eind hotel)
  • Boekingskosten € 25,- per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
  • Aankomst dagelijks van 1 juli tot 20 september

Inclusief:

  • 2x overnachting in 3-sterrenhotel
  • 5x overnachting in berghut (meerpersoonskamers)
  • 7x ontbijt(buffet)
  • 2x driegangendiner (in hotel) en 5x ‘wandelaarsmaaltijd’ in de hutten
  • Routebeschrijving (Engels) en wandelkaart
  • Lokale hulplijn 8.00 – 18.00 uur (ook in het weekend)

Niet inbegrepen:

  • Heen- en terugreis Nederland
  • Verzekeringen
  • Overige maaltijden
  • Toeristenbelasting (€ 1,- tot € 4,- per persoon, ter plaatse te voldoen)
  • Uitgaven van persoonlijke aard

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

Uitzicht op de gletsjer Grossvenediger, foto: Leunert, Pixabay

Omschrijving 8-daagse Huttentocht Oost-Tirol Virgental langs zes meren

De basis voor deze huttentocht is het Virgental. Dit is een van de dalen in Oost-Tirol en tevens een echt wandelparadijs. Je wandelt door National Park Hohe Tauern, een van de grootste natuurgebieden van Europa. Hier zul je ongetwijfeld de nationale bloem van Oostenrijk ‘Edelweiß’ tegenkomen. Je bent omgeven door imposante bergtoppen waaronder de Großglockner, de grootste berg van Oostenrijk. Tijdens de route passeer je zes prachtige heldere meren zoals de Eissee, Steinkassee en Gritzer See. Een fantastische route in hoog alpine terrein en door afwisselende ongerepte natuur.

Service, vervoer & tips
Je reist op eigen gelegenheid naar Virgen of Matrei, dat op ongeveer 1000 km van Utrecht ligt. Kom je met de trein? Dan reis je vanaf Utrecht naar Kitzbühel en neem je de bus naar Matrei of Virgen. Voor meer informatie, kijk op NS Internationaal of op de treinreiswinkel.

De eerste nacht slaap je in een driesterrenhotel. Na de huttentocht overnacht je hier weer. De auto kun je (onbewaakt) parkeren bij het hotel of in de omgeving. Tijdens de wandeldagen slaap je in berghutten.

Fit genoeg voor deze huttentocht?
Deze huttentocht valt in de categorie 3. Een goede fysieke conditie is belangrijk, want je loopt tot 6 uur per dag met bagage. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Onderweg word je getrakteerd op de mooiste uitzichten

Goed verzekerd de bergen in (gesponsord)
De beste reisverzekering voor bergwandelaars met complete bergsportdekking sluit je af bij de NKBV.
Meer info en afsluiten

Programma Huttentocht Oost-Tirol Virgental langs zes meren

Dag 1: Aankomst in Virgen of Matrei
Je reist op eigen gelegenheid naar Virgen of Matrei. Deze traditionele dorpjes liggen in het prachtige Virgental. Ontspan nog even in de rustgevende natuur voordat de wandeldagen beginnen. Je overnacht in een driesterrenhotel.

Let op: Als je in Matrei hebt overnacht, reis je begin dag 2 met de auto of bus naar Virgen.

Dag 2: Virgen – Zupalseehütte, afstand ±7 km, ca. 4 uur wandelen, ↑1252 m en ↓20 m
Je begint in Virgen an der Isel met een klim welke grotendeels door het bos gaat. Eenmaal aangekomen bij Wetterkreuzhütte kun je een eerste glimp opvangen van de omliggende bergen. Er zijn meer dan 60 bergtoppen van drieduizend meter hoog, inclusief de hoogste berg van Oostenrijk; de Großglockner. Je wandelt verder bergopwaarts over de Höllerhöhe. Langs de weg zijn vele Alpine planten te vinden, zoals de Edelweiß. Je komt uiteindelijk aan bij Zupalseehütte (2350 m), een van de mooiste berghutten van het Virgental gelegen bij het meer Zupalsee. In de namiddag is er een mogelijkheid om een extra wandeling te maken op de Zupalkogel en naar de top van Legerle.

Het lieflijke landschap van het Virgental in Ost-Tirol, foto: Aichner Bernhard

Dag 3: Zupalseehütte – Lasörlinghütte, afstand ±12 km, ca. 4-5 uur wandelen, ↑745 m en ↓802 m
Vandaag geniet je van een wandeling waar je wordt omringd door bloeiende alpenrozen. Bewonder de prachtige uitzichten op de gletsjer Großvenediger. Je wandelt langs het bergmeer Steinkassee. De perfecte plek om even uit te rusten. Vervolg de route over het bergpad van de Merschenhöhe richting de Lasörlinghütte. Je slaat af naar Virgentörl en loopt tot Grietzer Hörndle. Je passeert de bergmeren Gumpenlacke en Gritzer See. Als er een goed zicht is, kun je vanaf de top zelfs de Zuid-Tiroolse Dolomieten zien. Je wandelt terug naar de kruising waar je verder wandelt naar de Lasörlinghütte (2350 m).

Dag 4: Lasörlinghütte – Bergerseehütte, afstand ±10 km, ca. 4 uur wandelen, ↑751 m en ↓859 m
De tocht begint met een steile klim naar Berger Törl op meer dan 2800 m hoogte. Bekijk hier het bijzondere stenenlandschap. Vervolgens daal je af en wandel je verder over de Muhs Panoramaweg naar de top van de Muhsköpfl. Misschien zie je er wel een aantal marmotten. Uiteindelijk leidt het pad je tot de Bergerseehütte (2181 m) waar je overnacht. De hut is idyllisch gelegen in weelderige bergweiden aan het meer Berger See.

neerstrijken op het terras van de Zupalseehütte en uitkijken over de Alpenweide

Dag 5: Bergerseehütte – Eisseehütte, afstand ±11 km, ca. 5-6 uur wandelen, ↑1124 m en ↓883 m
Je verlaat vandaag de bergen van de Lasörling Gruppe. Je daalt af via het smalle pad de Zopatnitzenschlucht naar Prägraten in het Virgental. Dit dorpje is een van de weinig overgebleven oorspronkelijke bergdorpen in de Alpen. Tijd voor een tussenstop om te genieten van de authentieke sfeer. Aan de andere kant van het dal bij Timmelbach klim je weer omhoog naar de gezellige Eisseehütte (2521 m).

Dag 6: Eisseehütte – Bonn-Matreierhütte, afstand ±10 km, ca. 4 uur wandelen, ↑614 m en ↓414 m
Om de dag fijn te beginnen, wandel je eerst naar de Eissee. Daarna vervolg je de route. Bij helder weer heb je een prachtig zicht op de Lasörling Gruppe en de route die je de voorgaande dagen hebt afgelegd. Je wandelt verder over de Venediger Höhenweg en komt aan bij de Bonn-Matreierhütte (2750 m). Bekijk onderweg de adembenemende uitzichten. Dicht bij de hut is er een kapel waar je eventueel nog naartoe kunt wandelen.

De Matreier Hütte waar je dag 6 overnacht is uniek gelegen

Dag 7: Bonn-Matreierhütte – Virgen, afstand ±8 km, ca. 3-4 uur wandelen, ↑13 m en ↓1560 m
De laatste wandeldag is alweer aangebroken. Via de beroemde Adlerweg (Adelaarsweg) wandel je bergafwaarts naar het Kleine Niltal. De Adlerweg lijkt van bovenaf op het silhouet van een adelaar, vandaar de naam. Na een rustpauze wandel je naar het centrum van Virgen. Geniet nog even van de rustgevende natuur, voordat je de volgende dag weer naar huis reist. Je overnacht in een driesterrenhotel.

Let op: als je in Matrei overnacht, reis je met de auto of bus daar naartoe.

Dag 8: Vertrek uit Virgen of Matrei
Na het ontbijt is het alweer tijd om naar huis te reizen. Mocht je nog langer de tijd willen hebben om deze prachtige omgeving verder te ontdekken, dan is het mogelijk om extra nachten bij te boeken.

Je overnacht in gezellige authentieke berghutten, op de foto interieur van de Matreierhütte

Reviews

Alles was super goed geregeld. Zowel in het hotel (1e en laatste overnachting) als in de berghutten. Overal werden we verwacht en goed verzorgd. De wandelroutes waren wonderschoon. Prachtig gebergte. Dit was onze eerste huttentocht via Ecktiv en de volgende gaan we zeker bij jullie boeken want jullie organisatie weet wat ie doet!

T. Straathof

Mijn cijfer:

9

Overzicht reis

Prijs Vanaf €809,-
Land Oostenrijk
Regio Oost-Tirol
Reisperiode 1 juli - 20 september
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 7 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?