Semi-Huttentocht Alpes Côte d’Azur door Val du Queyras

6-daagse huttentocht door de Queyras, een ruige afgelegen regionaal natuurpark met bergweides, spiegelende bergmeren en stille gehuchten

Vanaf €579,-

 • Frankrijk
 • 18 juni tot 12 september
 • Huttentocht
 • Individuele reis
 • 5 nachten
 • Halfpension
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6-daagse huttentocht door de Queyras, een ruige afgelegen regionaal natuurpark met bergweides, spiegelende bergmeren en stille gehuchten

De Queyras is een ruige, afgelegen en authentieke streek in het zuidoosten van Frankrijk aan de grens met Italië. Deze zesdaagse tocht voert je over de mooiste paden door een schitterend landschap van bloeiende bergweides, spiegelende bergmeren en stille gehuchten. Vanaf de passen en bergkammen die je oversteekt, heb je de mooiste uitzichten. De grillige pieken steken af tegen de blauwe lucht; hier voel en ruik je de nabijheid van de Middellandse Zee. Je start en eindigt in een hotel en overnacht in berghutten en gîtes op onvergetelijke plekken, midden in de natuur onder een sparkelende sterrenhemel.

Prijs | € 579,-

 • Prijs per persoon obv halfpension in een 2-persoonskamer (in het hotel) en meerpersoonskamers in hutten en gîtes
 • Toeslag eenpersoonskamer 2 nachten in hotel € 70
 • Optioneel: Bagagevervoer (1 tas pp van max. 15 kg) € 65,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks van 18 juni tot 12 september 2024

Inclusief

 • 3x overnachting gîtes en berghutten
 • 2x overnachting in hotel
 • 5x ontbijt(buffet)
 • 5x diner/avondmaaltijd
 • Transfer terug naar het beginpunt
 • GPS-data
 • Uitgebreide routebeschrijving en praktische informatie Engelstalig (1 per 4 personen)
 • GPS-app met gedetailleerde reisbeschrijving Engelstalig en begeleiding voor mobiele telefoon
 • 24/7 hotline

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, drankjes
 • Lunchpakketten (ter plaatse te bestellen)
 • Bagagevervoer
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting

Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

Omschrijving 6-daagse Semi-Huttentocht Alpes Côte d’Azur door Val du Queyras

Je wandelt tijdens deze vakantie de mooiste routes door de Queyras over goed begaanbare paden die naarmate je hoger komt rotsiger en uitdagender zijn. In dit ruige maar prachtige gebied kun je nog Edelweiss vinden, kom je zeker oog in oog te staan met de gemzen, moeflons en misschien zelfs wel een wolf. Bergmarmotten dartelen er vrolijk fluitend door de alpenweiden vol bloemen. Ingrediënten voor een tocht vol geuren, kleuren en indrukken om nooit te vergeten. Je kunt kiezen voor bagagevervoer, in dat geval wandel je met een dagrugzak waarin je je persoonlijke items, genoeg water en een lunchpakket meeneemt.

Service, vervoer & tips
Vanuit Nederland reis je op eigen gelegenheid naar Molines-en-Queyras. Met de auto is het ongeveer 1.170 km rijden vanaf Utrecht. Je kunt je auto parkeren bij het eerste overnachtingsadres waar je na de wandeling weer terugkomt. Met de trein reis je naar Montdauphin Guillestre (kijk op NS International) waar je de bus neemt naar Molines-en-Queyras.

Fit genoeg voor deze huttentocht?
Deze huttentocht valt in de categorie 3. Een goede fysieke conditie is vereist, want je loopt tot 6 uur per dag. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten tijdens het wandelen.  Zie categoriebeschrijving Huttentochten

Algemene tips en informatie over Huttentochten

Goed verzekerd de bergen in (gesponsord)
De beste reisverzekering voor bergwandelaars met complete bergsportdekking sluit je af bij de NKBV.
Meer info en afsluiten

Programma Semi-Huttentocht Alpes Côte d’Azur door Val du Queyras

Dag 1: Aankomst in Molines-en-Queyras
Je reist op eigen gelegenheid naar Molines-en-Queyras dat in het Parc Naturel Regional du Queyras ligt, in het zuidoosten van Frankrijk op de grens met Italië. Je overnacht in een gîte of hotel, afhankelijk van je boeking.

Dag 2: Van Molines-en-Queyras naar La Chalp de Saint Véran, 14 km, 5 uur, ­650 m ¯ 550 m
Als je vroeg bent opgestaan, kun je een wandeling maken door het dorp met zijn houten chalets en de Saint Romain-kerk voordat je door het bos aan de beklimming van de Col des Prés de Fromage en de Bucher-top begint. Hier kun je genieten van een schitterend panorama, de dorpjes in het dal en de hoge pieken rondom. Over een mooi balkonpad wandel je vervolgens het dal van de Aigue Blanche in. Onderweg passeer je de kapel van de Heilige Simon – een kluizenaar die dicht bij een bron woonde met water dat heilzaam was voor de benen. Een inspiratiebron voor de komende dagen? Je overnacht in de gite Baïta Du Loup, in La Chalp de Saint-Véran.

Dag 3: Van Saint-Véran naar Refuge Agnel, 16 km, 6 uur, ­1000 m ¯ 300 m
Vanuit Saint-Véran volg je een eeuwenoud kanaal langs een oude kopermijn en een marmergroeve naar Chapelle de Clausis (2.400 m) aan het eind van de Aigue Blanche-vallei. Je kunt ook de wandeling iets inkorten en (in het seizoen) de pendelbus nemen. Via de alpenweiden klim je geleidelijk naar de Col de Chamoussière, op een hoogte van bijna 3.000 meter. De panoramische uitzichten en de hooggebergtesfeer sfeer zijn fantastisch. Geoefende wandelaars kunnen ervoor kiezen om de Pic Caramantran (3025 m) te beklimmen (150 m stijgen en dalen, 40 minuten heen en terug). Dan voert het pad bergafwaarts naar de berghut Refuge Agnel (2580) schitterend gelegen in een grandioze omgeving aan de voet van de Pain de Sucre.

Dag 4: Van Refuge Agnel naar La Monta, 16 km, 6 uur, ­1000 m ¯ 300 m
Vanaf de Refuge Agnel, wandel je over een geleidelijk stijgend pad naar de Col Vieux, het hoogste punt van de dag. Je hebt een mooi uitzicht op de gladde rotswanden van La Taillante (3197 m) en de zwartglanzende flanken van de Pain de Sucre (3208 m). Dan volgt een lange, mooie afdaling langs de spiegelende bergmeren van Foréant en Egorgéou. Vanaf het plateau van Médille zie je de rotstekeningen langs het pad, gemaakt door voorbijtrekkende herders, boeren en soldaten. Vanaf L’Echalp volg je de rivier de Haut Guil naar La Monta (1.663 m), waar Midden in de bloemrijke alpenweide – het terrein van de Mouflons en de bergmarmotten –de idyllische gîte La Monta ligt waar je overnacht.

Dag 5: Van La Monta naar Abriès, 13 km, 6 uur, ­800 m ¯ 1000 m
Door de weilanden begint je aan je laatste wandeldag naar het gehucht La Monta (1.700 m) en de bergkam Colette de Gilly. Geniet van de prachtige uitzichten over de Haut Queyras, de Mont Viso, die overal bovenuit steekt (3841 m), en de mooie afdaling door de groene weides naar Abriès, een eeuwenoud dorp waar een gemoedelijke sfeer hangt. Aan het eind van de dag volgt een transfer naar Molines-en-Queyras waar je overnacht en kunt nagenieten van je tocht.

Dag 6: Vertrek
Na het ontbijt eindigt deze wandelvakantie.

Overzicht reis

Prijs Vanaf €579,-
Land Frankrijk
Regio Alpes Côte d'Azur
Reisperiode 18 juni tot 12 september
Soort reis Huttentocht
Type reis Individuele reis
Reisduur 5 nachten
Wandelniveau Niveau 3
Verzorging Halfpension
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Optioneel
Hond toegestaan? Nee
or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?