Wandelvakantie rondgaande route Eifel met overnachting in Kloster Steinfeld

5-daags wandelarrangement (incl. bagagevervoer) langs Nationaal Park Eifel. Inclusief een etappe van de Eifelsteig en een overnachting in Kloster Steinfeld.

Vanaf €399,-

Foto: Eifel Tourismus

 • Duitsland
 • Hele jaar
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daags wandelarrangement (incl. bagagevervoer) langs Nationaal Park Eifel. Inclusief een etappe van de Eifelsteig en een overnachting in Kloster Steinfeld.

Je loopt door gevarieerde bossen met rotsformaties en open weidevelden die beide doorsneden worden door heldere beken als de Urft en de Olef. Bovenop de heuvels kun je hun loop goed zien en tref je heerlijke uitzichten. In dit rustige gedeelte van de Eifel geniet je van de stilte en een aantal boeiende culturele bezienswaardigheden waaronder het historische centrum van Blankenheim met burcht. In vier dagen ontdek je meer burchten, geniet je van de natuur in de dalen van de Ruhr en de Olef en wandel je een etappe van de Eifelsteig. Letterlijk hoogtepunt is het uitzichtpunt Kuckucksley (het leisteen van de koekoek) waarbij je een groot deel van Nationaal Park Eifel overziet. In de omgeving vind je mooie stuwmeren als de Ruhrsee en het charmante vakwerkstadje Monschau.

Prijs | V.a. € 399,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 95 (+ € 35 toeslag bagagevervoer bij 1-persoons boeking)
 • Optioneel: verlengingsnacht in Gemünd € 65,- p.p. obv logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
  (prijs voor een 1-persoonskamer € 80,-)
 • Optioneel: meenemen van een hond € 35,-
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks hele jaar (beste wandelperiode van april tot november,  in de winter worden de paden niet sneeuw- en ijsvrij gemaakt).
 • Deze reis kan tot 19 mei 2024 niet geboekt worden met een hond, vanwege verbouwing van een hotel

Inclusief:

 • 4x overnachtingen in middenklasse hotels of gasthoven (waarvan 1 overnachting in Kloster Steinfeld )
 • 4x ontbijt(buffet)
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Uitgebreide beschrijving van de wandelroute (Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Vervoer naar startplaats Schleiden-Gemünd (we adviseren met de auto te komen, na Maastricht nog ca. 90km)
 • Overige maaltijden
 • Toeslag meenemen hond
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe

Weiher Blankenheim, foto: Eifel-Tourismus-GmbH, Dominik-Ketz

Omschrijving 5-daagse Wandelvakantie Eifel incl overnachting in Kloster Steinfeld

Bij dit 5-daagse wandelarrangement door de Nationaal Park Eifel loop je middelzware etappes. Daarom is deze reis ingedeeld in categorie 2. Er zijn 4 wandeldagen waarbij je de eerste en laatste wandeldag ca. 15km loopt. De tweede dag kent de langste etappe met 25km. Je loopt over goed onderhouden paden met duidelijke bewegwijzering, afwisselend bovenop de heuvels en in de dalen. Daarbij klim en daal je geleidelijk en kun je pauze houden op speciale rustplaatsen of in de knusse dorpen. Enige wandelconditie is gevraagd mede gezien de lengte van wandeldag 2 en 3. Bekijk hier de categoriebeschrijving Dit arrangement combineert de Rur-Olef-route (beken), de Burchtenroute rond Blankenheim, de Bronnenroute van de Eifel en de Eifelsteig.

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bagage wordt vervoerd. Zo hoef je zelf alleen je dag bagage mee te nemen. Het dorp Schleiden-Gemünd is start- en eindplaats van deze rondgaande meerdaags wandeltocht. Je vindt er voldoende parkeergelegenheid. Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Houd rekening met regelmatig klimwerk en een lange tweede wandeldag dus neem genoeg proviand mee. Het lunchpakket is voor alle wandeldagen inbegrepen. Laat je vooraf informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet persé nodig. Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket en routebeschrijving van de gehele wandelroute.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Schleiden-Gemünd – Hotel Haus Salzberg | Hellenthal – Gästehaus Im Tal 18 | Blankenheim – Hotel Schlossblick | Kall-Steinfeld – Gästehaus Kloster Steinfeld

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Je overnacht ook 1 nacht in Kloster Steinfeld, waar je als je wilt ook kunt dineren. Foto: Eifel Tourismus GmbH Dominik-Ketz

Programma Wandelvakantie Eifel incl overnachting in Kloster Steinfeld

Dag 1: Aankomstdag Schleiden-Gemünd
Neem de tijd om ‘in te wandelen’ bij de nabij gelegen stuwmeren Urftsee en de Ruhrsee. Bezoek b.v. het rustieke dorp Einruhr dat direct aan de Ruhrsee ligt waar verschillende wandeltochten beginnen. Wil je nog even rustig aandoen? Maak dan een een rondvaart over het stuwmeer en zie hoe natuurlijk dit door mensenhanden gecreëerde water in de omgeving ligt.

Uitzicht over de Ruhrsee, foto: Miez Peek

Dag 2: Etappe Gemünd – Hellenthal (ca. 14,6 km, 4.15 uur, ↑520 ↓450)
Je loopt een deel van de Ruhr-Olef-route en merkt als snel dat in dit brongebied van de Olef het water en de bossen continue samen gaan. Het schilderachtige dorpje Olef heeft een historische dorpskern. Vanuit het dorp klim je omhoog naar de Kuckucksley met een van de mooiste uitzichten van de Eifel. Eenmaal in Hellenthal is het uitgebreide wildpark, met roofvogelshow, een bezoek waard. Overnachten doe je in Hellenthal of het naastgelegen Reifferscheid.

Eifelsteig-Herbst-Kuckucksley bei Olef-11_Eifelsteig-Etappe 5_1680

Uitzicht op Kuckucksley bij Olef (foto: Eifel Tourismus)

Dag 3: Etappe Hellental – Blankenheim (ca. 25 km, 7 uur, ↑460 ↓370)
Je loopt een deel van de Burchtenroute en de Bronnenroute van de Eifel. Je treft drie burchten, namelijk de Wildenburg, de ruïne van Burg Reifferscheid en de niet te missen burcht in het hart van Blankenheim. Daartussen loop je over relatief vlakke paden door het liefelijke beekdal van de Wissel en zal je opvallen hoe hoog de berken in het bos zijn. Je eindigt en overnacht in het historische Blankenheim met haar vakwerkhuizen. Bijzonder is de bron van de rivier de Ahr in één van de gebouwen op de Burchtberg.

Blankenheim,-Eifel-Tourismus

Karakteristiek stadsbeeld in Blankenheim (foto: Eifel Tourismus)

Dag 4: Blankenheim – Kall/ Klooster Steinfeld (ca. 21,8 km, 6 uur, ↑490 ↓540)
Je loopt een groot deel over de Eifelsteig. Vanuit Blankenheim daal je af naar het groene Urftdal waar Romeinen hun sporen hebben achter gelaten. Zij haalden uit deze streek namelijk het water voor de grote stad Keulen. Via een houten pad maak je kennis met de Romeinse geschiedenis. Daarnaast tref je een informatiecentrum en enige grotten waar je een kijkje kunt nemen. In dichtbegroeide bossen maak je een aantal korte maar felle klimmetje voordat je plotseling de torens van het grootse Steinfeld klooster ziet opdoemen. Iets verderop ligt Kall waar je zult overnachten.

Kloster Steinfeld

Dag 5: Kall/ Klooster Steinfeld – Gemünd (ca. 16,6 km, 4.45 uur, ↑640 ↓480)
Vandaag loop je volledig over de Eifelsteig en maak je de meeste klimmeters van alle wandeldagen. Kijk nog even terug naar de 12e-eeuwse basiliek van het Steinfeld klooster voordat je het agrarische gebied rondom Kall in loopt. Dat gaat snel over in bos waarbij je afdaalt naar het dal van de Olef. Uiteindelijk kom je wederom langs de Kuckuchsley en daal je nog een keer af naar beginplaats Gemünd. Hier eindigt je wandelvakantie. Het is mogelijk om een verlengingsnacht bij te boeken in Gemünd. Zie informatie bij prijs.

 

 

Reviews

De wandelingen waren top. 1 Overnachtingsadres was in Reifferscheid, hier was echt niets te beleven. Taxi terug naar Hellenthal genomen. Ontbijt en ook lunchpakketjes prima verzorgd

M. Oomen

Mijn cijfer:

8

Heerlijke reis met prima overnachtingsadressen! Mooie route door een prachtige omgeving.

j. snijders

Mijn cijfer:

9

Reis, route en overnachtingen waren uitstekend. Het was alleen erg rustig op de route, dus ik heb in 5 dagen nauwelijks iemand gesproken. Niet uw schuld, maar ik zou bij een volgende reis een iets beter bezochte route boeken.

H. Feenstra

Mijn cijfer:

7

Een fantastische ervaring! Ontzettend leuk om elke dag weer op weg te gaan naar een nieuwe plek. Alle top geregeld en zeker voor herhaling vatbaar!

S. Davelaar

Mijn cijfer:

9

Het was allemaal top geregeld: de hotels, de wandelingen, de ene route was nog mooier dan de andere. Het was fijn dat het aantal km's per dag nogal verschilde, van 17 tot 27. Van de vier overnachtingsplekken was het kloosterhotel in Steinfeld de topper natuurlijk. We zouden zelf nooit aan zoiets denken, dus dat was geweldig, ook het eten in de refter, wauw! De hotels waren heel divers, ook de meest simpele was ok, en juist de diversiteit vonden we leuk. We hebben enorm genoten!!

Lees meer

C. Dijk

Mijn cijfer:

9

Samen met onze zoon hebben we deze wandeltocht gemaakt. Wat een geweldige ervaring was dit, in een mooie omgeving en prachtig weer. De wandelingen waren prima te doen en met regelmaat kwamen we een bakkerij of restaurantje tegen. De hotels waren meer dan prima, we werden zeer gastvrij ontvangen en de bagage stond al te wachten als we aankwamen.

Lees meer

P. Versluis

Mijn cijfer:

10

Heerlijk! Leuk ontvangst op de overnachtingsplekken, prima ontbijtjes, goede bedden, mooie locaties, mijn hondje was echt welkom. En dat klooster.... Avond wandeling door de tuinen, en de volgende ochtend de ontbijtzaal zoeken... Geweldig! Gps afstanden klopten prima met werkelijk gelopen afstand.

Lees meer

D. Faasen

Mijn cijfer:

9

Super fijne reis! Goed georganiseerd, fijne hotels met zeer vriendelijk personeel. Overal heerlijke ontbijten en lunchpakketten voor onderweg.

D. Pel

Mijn cijfer:

9

Goed, reis voldeed aan de verwachtingen. Goed geregeld dat bagage bij aankomst op volgende bestemming aanwezig was. GPS klopte niet helemaal met de route.

D. Gilles

Mijn cijfer:

9

Wij hebben zeer genoten van de reis . De routes was een beetje ingewikkeld in het begin ivm omleidingen maar we hebben het wel gevonden. De overnachtings adressen waren super. |Goed ontvangst en super fijne kamers

r. hagens

Mijn cijfer:

9

Prachtig avontuur! Vier dagen wandelen van hotel naar hotel door de prachtige natuur vd Eifel samen met onze lieve hond (juni 2022). De paden zijn goed begaanbaar met hier en daar een klimmetje. Soms kom je lange tijd niemand tegen. Rust, stilte maar wel het mooie gekwetter van vogels. Hier en daar een wegschietend hert of zwijn. Ondanks dat wij rustig gelopen hebben met voldoende pauzes was vier dagen voor onze hond wel maximaal. De hond kan 90% van de tijd loslopen. Alleen bij het oversteken van een weg of in het dorp aan de lijn. Helaas zijn er niet veel beekjes onderweg dus de hond kan niet veel afkoelen in water. Gelukkig loop je wel grotendeels in de schaduw. Wij hadden goed wandelweer. Alleen laatste dag was erg warm (27 graden). De accommodaties onderweg waren prima. Hele vriendelijke behulpzame mensen, overal was de hond welkom. Fijn ook dat je een lunchpakket kan maken. Alleen Gästehaus Im Tal in Hellenthal-Reifferscheid viel tegen. Afgemeten ontbijt en weinig keus voor het lunchpakket. Ook de kosten voor de hond waren hoog: 17,50 euro, elders 10 euro. Muv Kloster Steinfeld kan de hond overal mee de eetzaal in. Wij hebben gelopen op GPS icm borden langs de route. Dat is goed bevallen. Bagagevervoer is top geregeld en alles is verder goed georganiseerd door Ecktiv. Heighlights: plaatsje Blankenheim & Kloster Steinfeld Tips -Boek een nacht extra. Het is erg fijn om nog even te kunnen acclimatiseren, douchen en na te genieten. -Bereid je goed voor, ook voor de hond. Check jezelf maar vooral de hond op teken, geef eventueel van tevoren een pipet tegen vlooien/teken. Zorg onderweg voor voldoende eten en drinken. Soms kom je lange tijd niets tegen. Neem wat mee uit NL. -Neem contant geld mee, je kunt niet overal pinnen of met pin betalen. Toeslagen voor de hond betaal je ter plaatse. -Investeer vooral in goede wandelschoenen en wandelsokken! Minpuntje: weinig tijd voor bezichtigingen. Toeslagen voor de hond (boekings- én overnachtingskosten)

Lees meer

I. Rutten

Mijn cijfer:

9

De reis was prachtig. Ook voor de hond was het goed te doen. De hotels waren erg netjes en het fijne was dat de bagage overgebracht werd en er stond wanneer we aankwamen. De route zou op de stukken die dubbel zijn, aangepast kunnen worden. Dit hebben we nu dankzij de app zelf uitgevonden en heeft het nog wat extra’s gegeven.

Lees meer

E. den Besten

Mijn cijfer:

9

De routes zijn wat langer maar goed aangegeven en ondersteuning middels GPS is aan te bevelen. De hoogte verschillen en de wandelpaden maken de routes wat zwaarder dan bedacht. De overnachtingsadressen zijn alle goed waarbij Hotel Schlossblick in het totaaldbeeld als beste eruit kwam voor ons. Kan ook aan de vorm van de dag liggen.

Lees meer

P. Groenenboom

Mijn cijfer:

7

De wandelroutes waren goed te doen, wellicht nu iets zwaarder geweest vanwege de overstromingen van 4 weken daarvoor, waardoor enkele wandelpaden wat lastiger begaanbaar waren. De routes waren verder prima, maar voor mij gaan de routes iets te veel door bosgebied, mijn voorkeur gaat uit naar wat meer afwisseling. Overnachtingen allemaal prima en netjes/schoon. Natuurlijk was de overnachting in het Klooster bijzonder met prachtige kamers, maar ook gewoon leuk om op verschillende (ook typisch Duitse) logeeradressen te zijn.

Lees meer

N. Schmidt

Mijn cijfer:

8

Prachtige en afwisselende route en heel gastvrije adressen! Het voetenbadje in Haus Berghof was daarbij het summum. Het winkeltje Krims-Kram in Blankenheim ook erg leuk! Ontbijt en lunchpakketjes top. Het diner in het klooster was minder sfeervol dan we ons voorstelden. Voor de twee kleine dubbel te lopen stukjes in de route kun je -tip- een alternatief zoeken op je navigatie. Extra tip voor de 1e inwandeldag: langs de Rursee eerst lopen 6km route en dan met de boot terug naar Einruhr. Wij kwamen er te laat achter dat dat ook kon :-) En de route heeft bij Blankenheim en aan het begin 2 dubbelingen maar er zijn leukere alternatieven (die wij kozen). Verder superroute en prima geregeld! Helaas was niet alles open ivm de watersnoodramp van juli - erg genoeg natuurlijk voor de mensen daar.en iig goed voor het toerisme daar dat we er waren.

Lees meer

B. Ippel

Mijn cijfer:

9

Heerlijk gewandeld door prachtige omgeving! Route overlapte veel met bewegwijzerde routes en was daarmee makkelijk te volgen. Elke dag hartelijk ontvangen door hele vriendelijke mensen. Ieder hotel was fantastisch rekening gehouden met onze dieetwensen. Ook onze hond werd overal zeer welkom verwelkomd. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lees meer

B. Roks

Mijn cijfer:

9

Het was geweldig! De routes zijn goed aangegeven en de etappe-duur klopt aardig. De eerste overnachting bij Pension Zum alten Rathaus in Schleiden-Gemünd voldeed aan alle wensen. Misschien is het handig om nieuwe boekers te informeren dat men niet voor 17u terecht kan. Ook Haus Berghof in Hellenthal voldeed, maar kan niet tippen aan Alten Rathaus. Na een lange dag werd er overnacht in Hotel Schlossblick te Blankenheim en, ondanks de vriendelijke en Nederlands sprekende dame, was het overnachtings-technisch niet echt geweldig. Maar dat werd de volgende dag gelukkig helemaal goed gemaakt in het Klooster Steinfeld; wat een plek! Mooie kamer, geweldige ambiance, heel sfeervol. Dit was ook de enige plek gedurende deze week waar het diner kon worden genoten. Op de andere locaties moet je op zoek naar een restaurant. Op de laatste dag kon er niet meer overnacht worden in het Alten Rathaus, dus werd er uitgeweken naar Garni Hotel Haus Salzberg te Schleiden-Gemünd. Niet echt een aanrader; met stip de minste overnachtingsplek deze week. Maar toch, het was een geweldige week en er zal zeker vaker via Ecktiv worden geboekt!

Lees meer

W. van Essen

Mijn cijfer:

9

Mooie route. Rustige wandelpaden.

I. Hoogenstrijd

Mijn cijfer:

7

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. De hotels waren prima, goede kamers, zeer gastvrij. Hoogtepunt was wel het klooster in Steinfeld natuurlijk. Ik heb daar uiteindelijk de kamer iets heb ge-upgrade. Die luxe heb ik mezelf even gepermitteerd....was er aan toe. De wandelingen waren prachtig. Het was soms even lastig om het juiste beginpunt en de juiste richting van de routes te vinden. Eén en ander had ook te maken met het feit dat de navigatie op mijn telefoon niet goed werkte, maar ik wilde eigenlijk ook mijn telefoon zoveel mogelijk uit laten. De volgende keer denk ik dat ik een goed boekje koop met alle wandelroutes in de Eiffel. Ik ben iemand tegengekomen die zo'n boekje had. Dat boekje heb ik wel gemist en daardoor een aantal maal verkeerd gelopen. Uiteindelijk heb ik wel weer de juiste route gevonden, maar daardoor behoorlijk wat extra kilometers gelopen. Op zich vond ik dat niet zo erg hoor. Wellicht kunnen jullie zo'n wandelgids als tip meegeven aan toekomstige boekers. Het was superfijn dat mijn hondje meekon, ook hij heeft erg genoten van de vakantie en werd ook overal zeer gastvrij ontvangen. Ik ga zeer zeker vaker vakanties via jullie boeken. Ik deed het voor het eerst en heb dus ook wel wat geleerd. Volgende keer zorg ik voor betere schoenen en zo'n boekje.

Lees meer

M. Doorn

Mijn cijfer:

9

We hebben heerlijk gewandeld met onze 2 honden. De hotels waren prima. Kamer en badkamer schoon. Ontbijtjes ook voldoende, bij de ene wat uitgebreider dan de ander. De gelopen routes waren wel wat langer dan omschreven. Maar dat was nog te doen. Denk eraan om zelf voldoende drinken (en eten) mee te nemen. Zeker de laatste dag, want dan kom je niets tegen onderweg (tenminste, wij niet).

Lees meer

B. Meijer

Mijn cijfer:

9

We waren heel tevreden over de reis. Alles was goed geregeld en ook de routes waren prima gemarkeerd. Vooral het laatste adres in het klooster was erg leuk.

H. Vorselaars-Rietbergen

Mijn cijfer:

9

Leuke reis geweest. Alles was prima in orde.

K. Verscheure

Mijn cijfer:

9

We hebben een prima reis gehad, hij was wel pittig. Hotels waren gevarieerd maar over het algemeen goed.

H. van der Rijst

Mijn cijfer:

7

Het was de 1e x, en het was prachtig. Super leuk om dit mee te maken! Was allemaal super geregeld ook de lunchpakketjes waren allen super. Men was ook allemaal zeer lief voor onze hond. We hadden dit niet zonder haar gedaan!

A. Klinkhamer

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €399,-
Land Duitsland
Regio Eifel
Reisperiode Hele jaar
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Ja

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=20]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?