Wandelvakantie rondgaande route Eifel met overnachting in Kloster Steinfeld

5-daags wandelarrangement (incl. bagagevervoer) langs Nationaal Park Eifel. Inclusief een etappe van de Eifelsteig en een overnachting in Kloster Steinfeld.

Vanaf €389,-

Foto: Eifel Tourismus

 • Duitsland
 • Hele jaar
 • Wandelvakantie
 • Individuele reis
 • 4 nachten
 • Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Bewaar reis
Prijzen & Boeken
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5-daags wandelarrangement (incl. bagagevervoer) langs Nationaal Park Eifel. Inclusief een etappe van de Eifelsteig en een overnachting in Kloster Steinfeld.

Je loopt door gevarieerde bossen met rotsformaties en open weidevelden die beide doorsneden worden door heldere beken als de Urft en de Olef. Bovenop de heuvels kun je hun loop goed zien en tref je heerlijke uitzichten. In dit rustige gedeelte van de Eifel geniet je van de stilte en een aantal boeiende culturele bezienswaardigheden waaronder het historische centrum van Blankenheim met burcht. In vier dagen ontdek je meer burchten, geniet je van de natuur in de dalen van de Rur en de Olef en wandel je een etappe van de Eifelsteig. Letterlijk hoogtepunt is het uitzichtpunt Kuckucksley (het leisteen van de koekoek) waarbij je een groot deel van Nationaal Park Eifel overziet. In de omgeving vind je mooie stuwmeren als de Rursee en het charmante vakwerkstadje Monschau.

Prijs | € 389,-

 • Prijs per persoon op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Toeslag voor een 1-persoonskamer € 130 (+ € 30 toeslag bagagevervoer bij 1-persoons boeking)
 • Optioneel: verlengingsnacht in Gemünd € 55,- p.p. obv logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
  (prijs voor een 1-persoonskamer € 70,-)
 • Optioneel: meenemen van een hond € 20
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking, SGR Publieksbijdrage € 5,-
 • Aankomst dagelijks – gehele jaar

Inclusief:

 • 4x overnachtingen in middenklasse hotels of gasthoven (waarvan 1 overnachting in Kloster Steinfeld )
 • 4x ontbijt(buffet)
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • GPS-routes
 • Uitgebreide beschrijving van de wandelroute (Duitstalig)

Niet inbegrepen zijn:

 • Vervoer naar startplaats Schleiden-Gemünd (we adviseren met de auto te komen, na Maastricht nog ca. 90km)
 • Overige maaltijden
 • Toeslag meenemen hond
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en/of Kurtaxe

Weiher Blankenheim, foto: Eifel-Tourismus-GmbH, Dominik-Ketz

Omschrijving 5-daagse Wandelvakantie Eifel incl overnachting in Kloster Steinfeld

Bij dit 5-daagse wandelarrangement door de Nationaal Park Eifel loop je middelzware etappes. Daarom is deze reis ingedeeld in categorie 2. Er zijn 4 wandeldagen waarbij je de eerste en laatste wandeldag ca. 15km loopt. De tweede dag kent de langste etappe met 25km. Je loopt over goed onderhouden paden met duidelijke bewegwijzering, afwisselend bovenop de heuvels en in de dalen. Daarbij klim en daal je geleidelijk en kun je pauze houden op speciale rustplaatsen of in de knusse dorpen. Enige wandelconditie is gevraagd mede gezien de lengte van wandeldag 2 en 3. Bekijk hier de categoriebeschrijving Dit arrangement combineert de Rur-Olef-route (beken), de Burchtenroute rond Blankenheim, de Bronnenroute van de Eifel en de Eifelsteig.

Service, Vervoer & Tips tijdens de wandelreis
Je loopt van hotel naar hotel waarbij je bagage wordt vervoerd. Zo hoef je zelf alleen je dag bagage mee te nemen. Het dorp Schleiden-Gemünd is start- en eindplaats van deze rondgaande meerdaags wandeltocht. Je vindt er voldoende parkeergelegenheid. Voor de wandelingen zijn stevige schoenen nodig. Houd rekening met regelmatig klimwerk en een lange tweede wandeldag dus neem genoeg proviand mee. Het lunchpakket is voor alle wandeldagen ingegrepen. Laat je vooraf informeren over het weer. Telescoopstokken (wandelstokken) geven extra steun op de rotsachtige gedeeltes maar zijn niet persé nodig. Je ontvangt voor vertrek een informatiepakket en routebeschrijving van de gehele wandelroute.

OVERNACHTEN ONDERWEG* | Schleiden-Gemünd – Hotel Haus Salzberg | Hellenthal – Gästehaus Im Tal 18 | Blankenheim – Hotel Schlossblick | Kall-Steinfeld – Gästehaus Kloster Steinfeld

*Bij onvoldoende beschikbaarheid wordt een alternatief adres gereserveerd in dezelfde categorie. Dit kan ervoor zorgen dat de route eventueel iets afwijkt.

Je overnacht ook 1 nacht in Kloster Steinfeld, waar je als je wilt ook kunt dineren. Foto: Eifel Tourismus GmbH Dominik-Ketz

Programma Wandelvakantie Eifel incl overnachting in Kloster Steinfeld

Dag 1: Aankomstdag Schleiden-Gemünd
Neem de tijd om ‘in te wandelen’ bij de nabij gelegen stuwmeren Urftsee en de Rursee. Bezoek b.v. het rustieke dorp Einruhr dat direct aan de Rursee ligt waar verschillende wandeltochten beginnen. Wil je nog even rustig aandoen? Maak dan een een rondvaart over het stuwmeer en zie hoe natuurlijk dit door mensenhanden gecreërde water in de omgeving ligt.

Uitzicht over de Rursee, foto: Miez Peek

Dag 2: Etappe Gemünd – Hellenthal (ca. 14,6 km, 4.15 uur, ↑520 ↓450)
Je loopt een deel van de Rur-Olef-route en merkt als snel dat in dit brongebied van de Olef het water en de bossen continue samen gaan. Het schilderachtige dorpje Olef heeft een historische dorpskern. Vanuit het dorp klim je omhoog naar de Kuckucksley met een van de mooiste uitzichten van de Eifel. Eenmaal in Hellenthal is het uitgebreide wildpark, met roofvogelshow, een bezoek waard. Overnachten doe je in Hellenthal of het naastgelegen Reifferscheid.

Eifelsteig-Herbst-Kuckucksley bei Olef-11_Eifelsteig-Etappe 5_1680

Uitzicht op Kuckucksley bij Olef (foto: Eifel Tourismus)

Dag 3: Etappe Hellental – Blankenheim (ca. 25 km, 7 uur, ↑460 ↓370)
Je loopt een deel van de Burchtenroute en de Bronnenroute van de Eifel. Je treft drie burchten, namelijk de Wildenburg, de ruïne van Burg Reifferscheid en de niet te missen burcht in het hart van Blankenheim. Daartussen loop je over relatief vlakke paden door het liefelijke beekdal van de Wissel en zal je opvallen hoe hoog de berken in het bos zijn. Je eindigt en overnacht in het historische Blankenheim met haar vakwerkhuizen. Bijzonder is de bron van de rivier de Ahr in één van de gebouwen op de Burchtberg.

Blankenheim,-Eifel-Tourismus

Karakteristiek stadsbeeld in Blankenheim (foto: Eifel Tourismus)

Dag 4: Blankenheim – Kall/ Klooster Steinfeld (ca. 21,8 km, 6 uur, ↑490 ↓540)
Je loopt een groot deel over de Eifelsteig. Vanuit Blankenheim daal je af naar het groene Urftdal waar Romeinen hun sporen hebben achter gelaten. Zij haalden uit deze streek namelijk het water voor de grote stad Keulen. Via een houten pad maak je kennis met de Romeinse geschiedenis. Daarnaast tref je een informatiecentrum en enige grotten waar je een kijkje kunt nemen. In dichtbegroeide bossen maak je een aantal korte maar felle klimmetje voordat je plotseling de torens van het grootse Steinfeld klooster ziet opdoemen. Iets verderop ligt Kall waar je zult overnachten. (let op: in juni en juli 2022 is Kloster Steinfeld niet meer beschikbaar en wordt voor u een alternatieve nacht geboekt in Gmünd inclusief taxitransfers van/naar Kloster Steinfeld. extra kosten hiervoor bedragen € 25 p.p.)

Kloster Steinfeld

Dag 5: Kall/ Klooster Steinfeld – Gemünd (ca. 16,6 km, 4.45 uur, ↑640 ↓480)
Vandaag loop je volledig over de Eifelsteig en maak je de meeste klimmeters van alle wandeldagen. Kijk nog even terug naar de 12e-eeuwse basiliek van het Steinfeld klooster voordat je het agrarische gebied rondom Kall in loopt. Dat gaat snel over in bos waarbij je afdaalt naar het dal van de Olef. Uiteindelijk kom je wederom langs de Kuckuchsley en daal je nog een keer af naar beginplaats Gemünd. Hier eindigt je wandelvakantie. Het is mogelijk om een verlengingsnacht bij te boeken in Gemünd. Zie informatie bij prijs.

 

 

Reviews

Super fijne reis! Goed georganiseerd, fijne hotels met zeer vriendelijk personeel. Overal heerlijke ontbijten en lunchpakketten voor onderweg.

D. Pel

Mijn cijfer:

9

De routes zijn wat langer maar goed aangegeven en ondersteuning middels GPS is aan te bevelen. De hoogte verschillen en de wandelpaden maken de routes wat zwaarder dan bedacht. De overnachtingsadressen zijn alle goed waarbij Hotel Schlossblick in het totaaldbeeld als beste eruit kwam voor ons. Kan ook aan de vorm van de dag liggen.

Lees meer

P. Groenenboom

Mijn cijfer:

7

De wandelroutes waren goed te doen, wellicht nu iets zwaarder geweest vanwege de overstromingen van 4 weken daarvoor, waardoor enkele wandelpaden wat lastiger begaanbaar waren. De routes waren verder prima, maar voor mij gaan de routes iets te veel door bosgebied, mijn voorkeur gaat uit naar wat meer afwisseling. Overnachtingen allemaal prima en netjes/schoon. Natuurlijk was de overnachting in het Klooster bijzonder met prachtige kamers, maar ook gewoon leuk om op verschillende (ook typisch Duitse) logeeradressen te zijn.

Lees meer

N. Schmidt

Mijn cijfer:

8

Prachtige en afwisselende route en heel gastvrije adressen! Het voetenbadje in Haus Berghof was daarbij het summum. Het winkeltje Krims-Kram in Blankenheim ook erg leuk! Ontbijt en lunchpakketjes top. Het diner in het klooster was minder sfeervol dan we ons voorstelden. Voor de twee kleine dubbel te lopen stukjes in de route kun je -tip- een alternatief zoeken op je navigatie. Extra tip voor de 1e inwandeldag: langs de Rursee eerst lopen 6km route en dan met de boot terug naar Einruhr. Wij kwamen er te laat achter dat dat ook kon :-) En de route heeft bij Blankenheim en aan het begin 2 dubbelingen maar er zijn leukere alternatieven (die wij kozen). Verder superroute en prima geregeld! Helaas was niet alles open ivm de watersnoodramp van juli - erg genoeg natuurlijk voor de mensen daar.en iig goed voor het toerisme daar dat we er waren.

Lees meer

B. Ippel

Mijn cijfer:

9

Heerlijk gewandeld door prachtige omgeving! Route overlapte veel met bewegwijzerde routes en was daarmee makkelijk te volgen. Elke dag hartelijk ontvangen door hele vriendelijke mensen. Ieder hotel was fantastisch rekening gehouden met onze dieetwensen. Ook onze hond werd overal zeer welkom verwelkomd. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lees meer

B. Roks

Mijn cijfer:

9

Het was geweldig! De routes zijn goed aangegeven en de etappe-duur klopt aardig. De eerste overnachting bij Pension Zum alten Rathaus in Schleiden-Gemünd voldeed aan alle wensen. Misschien is het handig om nieuwe boekers te informeren dat men niet voor 17u terecht kan. Ook Haus Berghof in Hellenthal voldeed, maar kan niet tippen aan Alten Rathaus. Na een lange dag werd er overnacht in Hotel Schlossblick te Blankenheim en, ondanks de vriendelijke en Nederlands sprekende dame, was het overnachtings-technisch niet echt geweldig. Maar dat werd de volgende dag gelukkig helemaal goed gemaakt in het Klooster Steinfeld; wat een plek! Mooie kamer, geweldige ambiance, heel sfeervol. Dit was ook de enige plek gedurende deze week waar het diner kon worden genoten. Op de andere locaties moet je op zoek naar een restaurant. Op de laatste dag kon er niet meer overnacht worden in het Alten Rathaus, dus werd er uitgeweken naar Garni Hotel Haus Salzberg te Schleiden-Gemünd. Niet echt een aanrader; met stip de minste overnachtingsplek deze week. Maar toch, het was een geweldige week en er zal zeker vaker via Ecktiv worden geboekt!

Lees meer

W. van Essen

Mijn cijfer:

9

Mooie route. Rustige wandelpaden.

I. Hoogenstrijd

Mijn cijfer:

7

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. De hotels waren prima, goede kamers, zeer gastvrij. Hoogtepunt was wel het klooster in Steinfeld natuurlijk. Ik heb daar uiteindelijk de kamer iets heb ge-upgrade. Die luxe heb ik mezelf even gepermitteerd....was er aan toe. De wandelingen waren prachtig. Het was soms even lastig om het juiste beginpunt en de juiste richting van de routes te vinden. Eén en ander had ook te maken met het feit dat de navigatie op mijn telefoon niet goed werkte, maar ik wilde eigenlijk ook mijn telefoon zoveel mogelijk uit laten. De volgende keer denk ik dat ik een goed boekje koop met alle wandelroutes in de Eiffel. Ik ben iemand tegengekomen die zo'n boekje had. Dat boekje heb ik wel gemist en daardoor een aantal maal verkeerd gelopen. Uiteindelijk heb ik wel weer de juiste route gevonden, maar daardoor behoorlijk wat extra kilometers gelopen. Op zich vond ik dat niet zo erg hoor. Wellicht kunnen jullie zo'n wandelgids als tip meegeven aan toekomstige boekers. Het was superfijn dat mijn hondje meekon, ook hij heeft erg genoten van de vakantie en werd ook overal zeer gastvrij ontvangen. Ik ga zeer zeker vaker vakanties via jullie boeken. Ik deed het voor het eerst en heb dus ook wel wat geleerd. Volgende keer zorg ik voor betere schoenen en zo'n boekje.

Lees meer

M. Doorn

Mijn cijfer:

9

We hebben heerlijk gewandeld met onze 2 honden. De hotels waren prima. Kamer en badkamer schoon. Ontbijtjes ook voldoende, bij de ene wat uitgebreider dan de ander. De gelopen routes waren wel wat langer dan omschreven. Maar dat was nog te doen. Denk eraan om zelf voldoende drinken (en eten) mee te nemen. Zeker de laatste dag, want dan kom je niets tegen onderweg (tenminste, wij niet).

Lees meer

B. Meijer

Mijn cijfer:

9

We waren heel tevreden over de reis. Alles was goed geregeld en ook de routes waren prima gemarkeerd. Vooral het laatste adres in het klooster was erg leuk.

H. Vorselaars-Rietbergen

Mijn cijfer:

9

Leuke reis geweest. Alles was prima in orde.

K. Verscheure

Mijn cijfer:

9

We hebben een prima reis gehad, hij was wel pittig. Hotels waren gevarieerd maar over het algemeen goed.

H. van der Rijst

Mijn cijfer:

7

Het was de 1e x, en het was prachtig. Super leuk om dit mee te maken! Was allemaal super geregeld ook de lunchpakketjes waren allen super. Men was ook allemaal zeer lief voor onze hond. We hadden dit niet zonder haar gedaan!

A. Klinkhamer

Mijn cijfer:

8

Overzicht reis

Prijs Vanaf €389,-
Land Duitsland
Regio Eifel
Reisperiode Hele jaar
Soort reis Wandelvakantie
Type reis Individuele reis
Reisduur 4 nachten
Wandelniveau Niveau 2
Verzorging Logies/Ontbijt plus Lunchpakket
Vervoer Eigen vervoer
Bagagevervoer Inclusief
Hond toegestaan? Ja

Impressie

[unitegallery gallery1 catid=20]

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?