Het Wehebachtal: een stukje Eifel waar de bevers regeren

Foto: Fredrik Holmberg

In het uiterste noorden van de Eifel stroomt een vergeten beek door een bosrijk gebied: de Wehebach. Een gebied waar bevers vrij spel hebben en met hun knaagwerk zelf de loop van de beken in de omgeving kunnen bepalen. De heuvels zijn er iets lager maar het bos nog even prachtig zoals we dat van de Eifel gewend zijn. De Wehebach kronkelt er als een wilde bosbeek doorheen en is naast bevers ook huis voor ijsvogels en wasberen. Op nog geen half uurtje van Aken is dit een prachtig stukje natuur waar je volop kunt wandelen.

Een mooie wandeling is de 9km lange route door de Weheschlucht, het diepliggende dal van de Weisse Wehebach (er is ook een Rote Wehebach). De wandeling start nabij het dorpje Hürtgen en voert je langs uitzichtpunten en de typische veenmossen en broekbossen met dikke bomen langs de beek. Hier voelt de bever zich thuis en tref je een beverdam. Vergis je niet: je gaat nog een flink stuk naar beneden en weer omhoog tijdens deze wandeling.

Kijk voor een kaart van deze wandeling op de site van Outdooractive.com (Duits). Een Nederlandse beschrijving van het gebied met informatie over de geologie, flora en fauna vind je op Eifelnatur.

Bekijk ook onze wandelvakanties in de Eifel

 

aktivum.blogspot.com (900x675)

De Wehebach (foto Aktivum)

WehebachTalsperre010 (900x600)

Het Wehebach stuwmeer (foto wikimedia)

Bekijk onze wandelvakanties in de Eifel

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?