29 juni: Fietsen door de ‘Nacht van de Industrie-Cultuur’, Ruhrgebied

Foto: Andreas Heuser, CreativQuartier, Furst Leopold

Uniek nachtelijk cultureel evenement in het het Ruhrgebied, dat zich bij uitstek leent om met de fiets te beleven. Deze nacht maak je op een ultieme manier kennis met de metamorfose die het Ruhrgebied heeft ondergaan de afgelopen jaren. Het industriegebied is veranderd in een opwindend fietsparadijs met langs haar routes de oude fabrieksterreinen en -gebouwen die zich hebben ontpopt als ware cultuurpaleizen. Sinds 2001 wordt er eind juni een uniek nachtelijk evenement georganiseerd onder de naam ExtraSchicht, waarbij deze voormalige trotse industriële complexen een eigentijds podium bieden aan tal van culturele activiteiten.

Een van de speciale ExtraSchicht-fietsroutes op de kaart. Je vindt ze alle vijf op: extraschicht.de, waar je ze als kaart of GPS kunt downloaden

Het aantal bezoekers stijgt elk jaar en dat geldt zeker voor het aantal bezoekers dat het evenement met de fiets onderneemt. Logisch, want de afstanden tussen de verschillende festivalterreinen zijn nauwelijks sneller te overbruggen dan per fiets. Vooral als je bedenkt dat je over autovrije fietspaden rijdt.

VIJF SPECIALE FIETSROUTES TIJDENS EXTRASCHICHT 2019 | Voor de ExtraSchicht editie 2019 zijn er een vijftal speciale fietsroutes, variërend van 22 tot 42km, samengesteld die je op een eenvoudige manier van de ene naar de andere activiteit leiden. Een van die routes begint bij het UNESCO-Werelderfgoed Zollverein in Essen en loopt rond over een traject van 30km om weer te eindigen bij Zollverein. Je komt als eerste bij Zeche-Carl in Altenessen, vandaar gaat het naar de oude cokesfabriek van Zollverein om later door het Kaiser Wilhelm Park te fietsen. Volgende stops zijn Tetraëder Bottrop, waar je o.a. acrobaten aan het werkt ziet en vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over het centraal Ruhrgebied. Verder op weg richting Gelsenkirchen Nordstern Park fiets  je door het mooie dorp Wellheim en kom je met zonsondergang langs het Herne-Rijnkanaal. Rond Nordstern kun je oude verhalen horen van de kompels die jarenlang ondergronds hebben gewerkt in de kolenmijnen. Grote hoogtepunt is de laser show met veel vuurwerk in het amfitheater om 22:30.

MEER INFORMATIE, ZOEKEN & BOEKEN | Ga voor meer informatie over het evenement en downloaden van routekaarten en GPS-data naar: extraschicht.de. Ga voor meer informatie over fietsen en korte of meerdaagse fietsarrangementen in het Ruhrgebied naar: ruhrtalradweg.de/nl

 

Foto: Stiftung Zollverein / Jochem Tack

Tetraeder, foto: Flying Led Diamant

Tetraeder Stadt Bottrop, foto: Stadt Bottrop

Nordstern Nielinger, foto: ExtraSchicht / Nielinger

Foto: Stadt Gelsenkirchen / Schmüdderich

 

Ga voor meer informatie over fietsen en fiets-arrangementen over naar: ruhrtalradweg.de/nl

 

Meer fietsroutes in het Ruhrgebied vind je op radrevierruhr.de/nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?