Bosatlas van de Wadden: Van IJstijd tot zandsuppletie in 224 pagina’s

Foto: Pxhere

De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Honderden kaarten, illustraties en foto’s – van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit – geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.

HET BOEK | Nergens ter wereld is er zo’n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van ‘s werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina’s wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

REVIEW | Joostens81: Mooi en duidelijk naslagwerk over de Wadden. De thema’s zijn duidelijk gerangschikt. De eilanden komen ook allemaal ruim aan bod. De nieuwste ontwikkelingen zoals gemeentelijke herindelingen per 2019 zijn al opgenomen in de kaarten. De foto’s en afbeeldingen hebben een toegevoegde waarde.

Je kunt de Bosatlas van de Wadden online inkijken en bestellen bij: Bol.com

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?