Drie bijzondere overnachting adresjes in Hartje Friesland

Foto: Vaarhuis.nl

Varen over de Friese meren en je huis gewoon meenemen of je comfortabele kamer laten staan maar wel ‘s avonds met de voeten in het water. En wat dacht je van een nacht in een voormalige kerk? We zochten 3 bijzondere overnachtingsplekken uit in het Hart van Friesland. Handig als je de tijd neemt om bv. Nationaal park De Alde Faenen te ontdekken.

Een bungalow met een buitenboordmotor
HouseBoating is de deftige naam maar ScheepsHuisje voelt meer ‘Fries’. Het is letterlijk een varende bungalow die je op steeds meer plaatsen in Nederland kunt huren. Zo ook in Terherne aan het Sneekermeer, niet ver van Grou en De Alde Feanen. Je hebt alle luxe aan boord, het is een compleet vakantiehuis. Houd je liever een voet aan wal dan kun je ook een ScheepsHuisje in de haven huren. Kijk op Vaarhuis.nl voor meer informatie.

 

ievers_yn_fryslan-7

Al eens geslapen in een kerk?
In Easterwierrum hebben ze de dorpskerk omgebouwd tot een ruime vakantiewoning evt. voor een wat grotere groep. Met een grote tuin en zelfs een dakterras met het zicht ver over de Friese weilanden is dit een plek waar je niet meer weg wilt. Bijna geheel energieneutraal trouwens want ‘Ievers’ , zoals het kerkje heet, heeft zonnepanelen en een eigen waterpomp. Het ligt halverwege Sneek en Leeuwarden, niet ver van De Alde Feanen. Meer informatie over Ievers vind je hier.

 

home02

Men zegt dat het de mooiste B&B van Friesland is…
De Wartena Hoeve is een voormalige melkveehouderij en ligt direct aan het water iets ten noorden van De Alde Feanen. Ruime kamers met bedden zo groot dat je er in kunt verdwalen. Intiem in een bedstee kan trouwens ook. Geniet van het uitgebreide ontbijt en droom ‘s avonds weg vanaf het terras over het water.
Kijk op de site van de Wartena Hoeve voor meer informatie.

Lees ook ons artikel over fietsen en wandelen in Nationaal park De Alde Feanen

Bekijk meer wandel en fietsinspiratie over Friesland

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?