ECKTIV POLL: Vind je deze avontuurlijke wandelreis met privégids in Marokkaanse Atlasgebergte interessant?

Tijdens het zoeken naar nieuwe wandelvakanties kwamen we deze avontuurlijke tocht in Marrokko tegen. We horen graag wat je ervan vindt. Bij voldoende interesse zullen we deze reis aan ons assortiment voor 2024 toevoegen.

Het gaat om een 8-daagse reis door het imposante Atlasgebergte, waar berberfamilies al eeuwenlang hun traditionele leven leiden. De gehele tocht word je vergezeld door een Engelssprekende privégids en een of meer ezels. Je wandelt over muilezelpaden, langs maïsvelden, dennenbossen, jeneverbessen en watervalletjes. Omhoog gaat het door notenbossen waar je de vele schapen en hun herders kunt begroeten. Uiteindelijk klauter je onder een strakblauwe hemel over het rode gesteente richting de maagdelijk witte sneeuwvelden op de top van de Toubkal berg (ruim 4000 meter). Wat deze reis extra bijzonder maakt is dat je deels overnacht in Berberdorpjes waar je kennis zal maken met de hartelijkheid en gastvrijheid van de mensen. De smaakvolle Marokkaanse gerechten die je onderweg zult eten, worden voor je bereid met lokale producten. Deze reis is heel geschikt voor vegetariërs want de Berbers zelf eten meestal zonder vlees. De reis eindigt met een dag in de sprookjesachtige stad Marrakesh, waar je zult slapen in een Riad in de Medina (een oud herenhuis of paleisje binnen de stadsmuren) en een bezoek kunt brengen aan de Souk (markt). ‘s Avonds is het Djemaa el Fna plein een betoverende ontmoetingsplek van muzikanten en waarzeggers. De reis begint en eindigt in Marrakesh, goed bereikbaar met het vliegtuig vanaf Schiphol. Je loopt dagelijkse afstanden van 10 – 15 km met een hoogteverschil van ongeveer 500 meter per dag. Je overnacht afwisselend in Ecolodges en bij Berberfamilies.

VANAF 2 PERSONEN OF EIGEN GROEP | De tocht is al te boeken vanaf 2 personen en ideaal om met een eigen groepje familie of vrienden goed geregeld op wandelavontuur te gaan in Marokko. De prijs voor de reis zal ca. € 750 tot € 900,- per persoon zijn (afhankelijk van de grootte van het gezelschap) voor 7 nachten o.b.v. volpension en inclusief privégids.

Ben je geïnteresseerd in deze avontuurlijke wandelreis met privégids in het Marokkaanse Atlasgebergte, laat het dan weten via het interesseformulier onderaan de pagina, dan houden we je als eerste op de hoogte

Deze avontuurlijke wandelreis begint en eindigt in Marrakech, foto: Frestivo, Flickr

Je begint in de lager gelegen vallei

Je bagage wordt verzorgd door de gids en zijn ezel

Je komt in contact met de lokale bevolking

Op een hoogte van 4000m trek je over de sneeuwvlakte

Onderweg kom je langs watervallen

De laatste nacht verblijf in een fraai stadshuis of -paleis in Marrakech

Ben je geïnteresseerd in deze avontuurlijke wandelreis met privégids in het Marokkaanse Atlasgebergte, laat het dan weten via onderstaand interesseformulier, dan houden we je als eerste op de hoogte

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Avontuurlijke wandelreis Atlasgebergte

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?