Griekse ‘Menalon Trail’ langs de historische plekken van Peloponnesos

In het hart van het zuidelijkste Griekse schiereiland Peloponnesos loopt een van de meest indrukwekkende lange afstandswandelingen: de ‘Menalon Trail’. Het behoort momenteel tot de top 10 van cultuurrijkste natuurwandelingen in Europa. De 75km lange bergroute is gekwalificeerd door de Leading Quality Trails-Best of Europe. Een kwalificatie voor goede bewegwijzering en goed onderhoud.

De Menalon Trail is ontwikkeld door vrijwilligers van de lokale bergvereniging en ecologen. De route volgt o.a. de kloof van de Lousios rivier en de flanken en valleien van het Gortynian bergmassief. Een gebied met grote historische waarde en omgeven door natuurpracht. De 75km lange trail start in het Stemnitsa, het dorp van de goudsmeden, en brengt je meteen wat je van het oude  Griekenland kunt verwachten. Een groot aantal kloosters en kerken in de groene Lousios kloof, soms nog in goede staat of als ruïne, die je via oude ezelpaden bereikt. Andere hoogtepunten onderweg: de vele antieke stenen bruggen tussen de dorpen, de groene vallei van de Milaon rivier met haar oude watermolens en de eeuwenoude fonteinen en drinkplaatsen. Verder zijn vrijwel alle paden  onverhard, wat het avontuurlijk wandelgevoel alleen maar versterkt. De route is het hele jaar door te bewandelen.

Momenteel leggen we laatste hand aan een 7-daagse wandelvakantie over de Menalon Trail, waarbij je de hele route in 5 wandeldagen van hotel naar hotel met bagagevervoer kunt lopen.

Ben je geïnteresseerd in de Menalon Trail wandelvakantie? Geef dat dan aan via het vrijblijvende interesseformulier onderaan deze pagina. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

Het oude klooster Philosophou dat je onderweg tegenkomt, foto: Roman Klementschitz, Wikimedia

De Menalon Trail is bijzonder door de oude ezelspaden en de vele historische plekken.

Ben je geïnteresseerd in de Menalon Trail wandelvakantie? Geef dat dan aan via het onderstaande vrijblijvende interesseformulier. Dan houden we je als eerste op de hoogte.

Wandelvakantie Menalon Trail

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?