Hoe onredelijk is een toeslag voor een éénpersoons hotelkamer?

Foto: Piqsels

Stel je bent naar een voorstelling geweest en wilt met de taxi naar huis, dan vinden we het heel logisch dat we het bedrag delen over het aantal personen. Per persoon ben je dan voordeliger uit. Zo is het ook met hotelkamers. Hoe meer mensen er in een kamer overnachten hoe voordeliger. Immers, of het sanitair nu door één of meerdere mensen wordt gebruikt, het bad en toilet zal toch schoon moeten, de spiegels gelapt en het tapijt gezogen. Dit is wellicht de verklaring van de trend dat er steeds minder speciale 1-persoonskamers worden ingericht, omdat die in de praktijk nauwelijks goedkoper te exploiteren zijn.

BETAAL IK TE VEEL OF PROFITEER IK VAN KORTING? | Het is maar hoe je het bekijkt. Voor de wandel- en fietsvakanties van ECKTIV trek je van hotel naar hotel. Dat betekent dat er met al deze hotels afspraken gemaakt worden over tarieven, beschikbaarheid en bagagevervoer. Als alleengaande zul je in een 1- of 2-persoonskamer overnachten. Daarvoor hebben we bij de hoteliers, om de toeslag niet te hoog te laten zijn, vaak toch een bescheiden korting weten te bedingen. We begrijpen dat, als je naar de vanaf-prijs per persoon kijkt, je kunt afvragen of die toeslag niet onredelijk is. Maar als je het vanuit de hotelier bekijkt, die zijn hotel rendabel moet zien te runnen, is dat natuurlijk helemaal niet zo gek.

Wij zouden zeggen: zie de toeslag voor 1-persoonskamers niet als onredelijk, maar gun het jezelf en geniet van de luxe om hem helemaal voor jezelf te hebben. Of…als alternatief kan het vinden van een geschikte reisgenoot de ultieme oplossing zijn.

Tot slot, we zien een groeiende groep alleengaande actieve wandelaars en fietsers, die geïnteresseerd zijn in meerdaagse wandel- of fietsvakanties. Heb je ideeën of suggesties laat die dan weten aan: redactie@ecktiv.nl

 

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?