Langs de vennetjes in het Hart van Drenthe

‘In de herfst is dit een prachtige route met heel verschillende landschappen met prachtige bemoste bossen, vennetjes en veel verschillende paddenstoelen’, zo beschrijft Jeanette de Roos de Veenpluiswandeling in het Hart van Drenthe. De wandeling voert langs de mooiste vennen van het gebied waar zomers het veenpluis wiegt en wuift. Ook zonder veenpluis is dit natte stukje Drenthe de moeite waard. In de herfst stikt het er bijvoorbeeld van de paddenstoelen.

De Veenpluiswandeling is een bewegwijzerde route in boswachterij Grolloo met veel open plekken. De ene keer met een volledig dichtgegroeid ven en de andere keer tref je een heuse plas. Het zijn allemaal natuurpareltjes waar een hoop leven is te vinden en waar de herfst volop is te zien. Het geheel behoort tot het stroomgebied van de Drentsche Aa.

Staatsbosbeheer heeft meerdere wandelingen in het Hart van Drenthe beschreven waaronder dus de 7km lange Veenpluisroute. Je kunt de route downloaden (pdf) en ook de ander routes bekijken. Er valt heel wat te combineren.

veen 2

>> Dit artikel is geïnspireerd door een tip van Jeannette de Roos op BestemminginBeeld. Ook de foto’s zijn van Jeannette.

 

 

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?