Ontdekkingstocht langs de bezienswaardige zuidwestkust van Turkije

Klooster Afkule

De zuidwestkust van Turkije is naast een geliefde zon/zeebestemming, een niet alledaags wandelgebied. Zodra je hier de bergen ingaat word je opgenomen in de ongerepte mediterrane natuur waarin nogal wat historische schatten verborgen liggen uit de Griekse en Byzantijnse tijd. Zoals het in de rotsen uitgehakte klooster in Afkule of de kindergraven uit de Lycische periode en kerken uit de Byzantijnse periode. Met als hoogtepunt een wandeling door de verlaten stad Kayakoy, waar zo’n 100 jaar geleden de Grieken werden verdreven. (zie video onderaan de pagina).

Hier een week door te brengen met overnachtingen in kleinschalige familiehotels in authentieke plaatsen waar je geniet van lokale gerechten levert je een onvergetelijke wandelervaring op in een totaal andere wereld. We overwegen dan ook om een 8-daags wandelarrangement in dit historische kustgebied van Turkije op te nemen in ons assortiment.

Spreekt dit wandelarrangement ‘Zuidwestkust Turkije’ je aan? Laat dat dan weten via het vrijblijvend interesseformulier onderaan deze pagina, dan houden we je als eerste op de hoogte.

De bossen in de heuvels aan de kust verbergen talloze historische schatten, foto: nenadkostic1975, Pixabay

Een wandeling door de verlaten spookstad Kayakoy zal je niet licht vergeten, foto: Alexey Komarov, Wikimedia

Van tijd tot tijd geniet je van het uitzicht over de Middellandse Zee

De restanten van de Lycische stad Kadyanda, zijn een prachtige pauzeplek om je lunchpakket te nuttigen, foto: Dosseman, Wikimedia

Onder je een van de strandjes aan de Zuidwestkust van Turkije

Spreekt dit wandelarrangement ‘Zuidwestkust Turkije’ je aan? Laat dat dan weten via onderstaand vrijblijvend interesseformulier, dan houden we je als eerste op de hoogte.

VRIJBLIJVEND INTERESSE FORMULIER

Ecktiv 8-daags wandelarrangement ‘Zuidwestkust Turkije’

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?