Op zoek naar de laatste Wildernis in 334 pagina’s

Achtergrondfoto: conner395, flickr

De laatste wildernis is een intellectuele en een fysieke reis door de tijd en het landschap. Aan de hand van monniken, wetenschappers, filosofen, dichters en kunstenaars onderzoekt Robert Macfarlane onze ideeën over de wilde natuur. Zijn reizen naar de uithoeken van Groot-Brittannië wekken verhalen op van mensen uit heden en verleden die een intense band hadden met hun ongerepte omgeving. De laatste wildernis is een moderne klassieker in het genre nature writing, waarvan Macfarlane een van de meest tot de verbeelding sprekende literaire vertegenwoordigers is. Zijn zoektocht naar waar we tegenwoordig nog wilde natuur aantreffen is verplichte kost voor iedereen die in een boek wil opgaan en verdwijnen als in een landschap.

DE AUTEUR | Macfarlane werd geboren in Oxford en volgde de Nottingham High School. Hij volgde zijn opleiding aan Pembroke College, Cambridge, en Magdalen College, Oxford. Hij begon zijn doctoraat aan Emmanuel College, Cambridge, in 2000, en in 2001 werd hij verkozen tot Fellow of the College. In 2012 werd hij benoemd tot Fellow van de Royal Society of Literature en is hij een van de oprichters van de liefdadigheidsinstelling Action For Conservation.

REVIEW | Simon58: ‘Prachtige beschrijvingen van de natuur, gecombineerd met de eigen overpeinzingen van de schrijver en flarden uit literatuur en poëzie. Het maakt dat wandelen in de natuur een extra dimensie krijgt. Naast de reis in de natuur, maak je ook een reis in je hoofd. Mooi!

Je kunt het boek ‘De laatste Wildernis’ van Robert Macfarlane bekijken en bestellen bij: bol.com

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?