‘The Way of the Roses’. Fietsroute van kust naar kust dwars door Engeland

The Way of the Roses

De Historische Fietsroute ‘The way of the Roses’ loopt van de Engelse westkust dwars door Engeland naar de oostkust. De route is genoemd naar de War of the Roses, een oorlog vanwege een familievete rond 1450 tussen twee strijdende families van het Huis van Lancaster en het Huis van York. Zij vochten jarenlang om de Engelse troon en waren herkenbaar aan de vlaggen met respectievelijk een rode en witte roos. Het spreekt vanzelf dat je tijdens de 250km lange fietsroute, dwars door het groene hart van Engeland, de nodige historische plekken passeert. Je fietst van stad naar stadje door een gevarieerd landschap dat soms ruig en rotsachtig is, maar overwegend weelderig groen.

De historische fietsroute ‘The Way of the Roses’ van kust naar kust dwars door Yorkshire op de kaart

Tijdens deze meerdaagse fietsroute rijd je van de Ierse Zee in het westen naar de Noordzee in het oosten door het prachtige Yorkshire Dales National Park, het Nidderdale ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en de Yorkshire Wolds. Je fietst over fietspaden en nagenoeg verlaten plattelandswegen langs oude hoeves, door tijdloze dorpjes en stadjes die de twee prachtige kathedraalsteden York en Ripon met elkaar verbinden. Al deze plekken hebben hun eigen karakter, die je ook terugvindt in de lokale gerechten en bieren, waarvan je kunt genieten tijdens je tussenstops.

Je rijdt door adembenemende dalen, doorsneden door bruisende beekjes en traag stromende  rivieren.  Je passeert unieke natuurwonderen zoals Malham Cove, Stump Cross Caverns, Brimham Rocks en de weilanden rond Millington. Maar ook kun stil worden bij Fountains Abbey, of de indrukwekkende kathedralen van Ripon en York. Als je het krijtlandschap van de Wolds doorkruist wordt je geconfronteerd met de verschillende periodes in de geschiedenis van de aarde, van prehistorie tot nu. De route en de bezienswaardigheden onderweg zijn optimaal aangegeven en er is een speciale service met volgauto’s voor pech onderweg. Dat en de vele gezellige authentieke pubs en restaurantjes onderweg maken het fietsen van de ‘Way of the Roses’ tot een ware belevenis.

Je fietst hoofdzakelijk over fietspaden en nagenoeg verlaten plattelandswegen

Het uitzicht vanaf Malham Cove, foto: Terry Madeley, Flickr

Even afstappen voor een stukje langs het strand bij Bempton Cliffs

Uitzicht bij Burnsal, landschap en historie lopen in elkaar over

De hotels waar je overnacht zijn typisch Engels. Dit alleen al is een reden om de ‘Way of the Roses’ een keer te fietsen.

 

Hiernaast/onderstaande Fietsvakanties zijn samengesteld in samenwerking met Cycle England

BEKIJK ONZE FIETSVAKANTIES NAAR ENGELAND MET O.A. ‘THE WAY OF THE ROSES’

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?