Waar vind je dit fjordenachtige landschap in Europa?

Foto: Boris Erg

Nee, dus geen Noorwegen maar waar dan wel in Europa? We verklappen alvast dat het geen zeewater is dat je ziet en we verklappen ook dat het land trots is op dit grootste Nationaal Park van het land. Dat deelt ze overigens met een van de buurlanden. Hier hiken is nog een echt avontuur en mag vanwege natuurbescherming en veiligheid alleen na aanmelding. De wolf, beer, lynx en jakhals komt hier namelijk voor. Nieuwsgierig geworden? Bij elke foto verklappen we steeds een stukje meer…

2048px-Đerdap_rest_stop_2 Željko Jevtić (1024x681)

Geen zeewater maar rivierwater wat je hier ziet. Een rivier die wel gewend is zich zo nu en dan door kloven te persen maar uiteindelijk alle ruimte krijgt… (foto door Željko Jevtić)

 Djordjana (1024x656)

De rivier heeft een meer dan 100km lange kloof gevormd, de langste van Europa. Het nationaal park bevindt zich op de grens van 2 landen. (foto door Djordjana)

Djerdap_04 Leontije mirotvorac (1024x683)

Er wordt volop gevaren op de rivier die uitmondt in de Zwarte Zee. Dat varen kan o.a. door de ‘IJzeren Poort’ die midden in het Nationaal Park ligt. (foto Leontije Mirotvorac)

AstralniHorizonti (960x640)

Het 13e eeuwse fort van Golubac ligt in het Nationaal Park op de grens van Servië en Roemenië. (foto door AstralniHorizonti)

Boris-Erg-1020x680

Dit Nationaal Park is het grootste van Servië en wordt doorsneden door de Donau. Een grote stuwdam (de IJzeren Poort) was al gebouwd voordat dit beschermd gebied werd. (foto door Boris Erg)

We zijn in Nationaal Park Djerap in het noordoosten van Servië tegen de Roemeense grens. Een populaire plek om te gaan wandelen, fietsen, kanoën of een boottocht te maken. Grote delen van het park zijn beschermd, je mag er alleen na registratie wandelen. Ga voor een 4-daagse Hiking Tour door Nationaal Park Djerap naar: serbiaundiscovered.com

Meer wandel- en fietsinspiratie over de Balkan op ECKTIV

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?