Zomerse wandeling langs de langste gletsjer van de Alpen: de Aletschgletsjer

Beeld uit interactieve video

De Aletschgletsjer is de langste gletsjer van de Alpen en ligt in het zuidelijke Zwitserse kanton Wallis. De gletsjer was, gemeten in 2006, 23,6 km lang en had toen een oppervlakte van 117,6 km². Het gebied rond de Aletschgletsjer en het Aletschwald en de bijbehorende bergen staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanaf de Bettmerhorn (2647m) kun je een korte trail van 3 km lopen langs de gletsjer die eindigt op de Eggishorn (2869m). Beide toppen zijn met de lift bereikbaar. Op de site van Wallis (Valais in het Frans) vind je naast deze route meer prachtige wandelingen in het gebied.

WANDELEN IN WALLIS | Wallis heeft meer dan 8000 km aan wandelpaden. Zo kun je kiezen uit talloze routes, van makkelijk en vlak door de dalen rond een van de vele meren tot hoog en avontuurlijk over de toppen. Daartussenin kies je voor routes door weelderige alpenweides, langs snelstromende rivieren of door geurige lariksbossen. Met een beetje geluk kom je onderweg marmotten, gemzen of berggeiten tegen.

FIETSEN IN WALLIS | In Wallis hebben ze de fietsroutes ingedeeld naar Tourfietsen of Mountainbiken. De tour fietsroutes leiden je door wijngaarden, en er zijn speciale panoramische routes die over indrukwekkende bergpassen gaan.

WANDELEN EN FIETSEN IN WALLIS OP INTERACTIEVE VIDEO | Op uitnodiging van het Zwitsers Verkeersbureau werden de Belgische presentator/acteur Louis Talpe en wielrenster Puck Moonen uitgenodigd om hun wandel- en fietservaringen in Wallis vast te leggen op een interactieve video. Volg je de wandelaar of de fietser, of allebei?

 

 

De wijngaarden bij Sion, foto: Kosala Bandara, Flickr

Steenbok bij Aiguilles Rouges, foto: Robbie Shade, Flickr

Wandelen rond Lac de-Tseuzier, foto: puffin11k, Flickr

WALLIS, Matterhorn, foto: Lukas Schlagenhauf, Flickr.jpg

In Wallis vind je wel 14 hangbruggen, hier de Niouc hangbrug foto: Jean Louis Pitteloud, Wikimedia

Meer wandel- en fietsinspiratie over Zwitserland op ECKTIV

bekijk ook

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?