Wandelevenement van Glasgow naar Edinburgh

Geen loop voor watjes… Tja, zo’n kreet hoort wel bij de stoere Schotten. Voor de jaarlijkse lange afstand wandeltocht tussen Glasgow en Edinburgh moet je stevig in je schoenen staan en stevig kunnen doorlopen in die zelfde schoenen. Een bijzonder evenement tussen de twee grootste Schotse steden waarvoor je inderdaad enig karakter nodig hebt. Het evenement vindt plaats op 22 en 23 juli, je kunt al inschrijven.

dun_deagh

Linlithgow, de belangrijkste tussenstop tussen Glasgow en Edinburgh. (foto Dun Deadh, flickr)

Eenmaal Glasgow uit trek je het groene landschap in richting Falkirk waarbij je een deel langs het kanaal tussen Forth-rivier en Clyde-river loopt. Je komt daarbij langs de indrukwekkende Falkrik Wheel waarmee schepen 35m omhoog worden getild om in het kanaal verder te kunnen varen. In het kleine Linlithgow kom je langs het plaatselijk kasteel. Het coulissenlandschap is open, relatief vlak met enkele lichte heuvels onderweg. Je loopt voornamelijk over (oude) grind- en zandwegen in een weids gecultiveerd landschap en mag (en zo hoort het eigenlijk) de stempelposten onderweg niet missen.

De afstand tussen de beide steden is 96km en je mag er maximaal 30 uur over doen. Voor wie dat teveel is zijn de halve etappes van en naar het plaatsje Linlithgow het alternatief over respectievelijk 56 en 40km. Die laatste betreft een nachtwandeling zodat iedereen kan genieten van de intocht in Edinburgh. Blijf daar vooral nog even hangen en verken de prachtige stad.

Kijk voor alle informatie (engelstalig) op de site van British Heart Foundation. Zij zijn tevens het goede doel van dit evenement.

James West

The Falkirk Wheel (foto James West)

Pieter Edelman

Een schets van de 96km lange route.

Kijk voor alle informatie (engelstalig) op de site van British Heart Foundation.

>> Titelfoto Edinburgh door Kirsty McWhirter, flickr

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?