Wijn uit Zweden, dat verwacht je niet.

Tekst en foto's: Miez Peek

Zweedse wijn, je zou het niet verwachten maar het mini-klimaat van het schiereiland Kullaberg, vlak aan zee, maakt het mogelijk. Annette en Jonas Ivarsson bouwden een van de oudste boerderijen in de regio om tot een heuse wijngaard waar je bovendien lekker kunt eten.

De op het zuiden gerichten hellingen rond de boerderij en het lange groeiseizoen zijn ideaal om de druivenstokken te doen groeien. Annette is vinoloog en laat je vol trots de wijnboerderij zien. Natuurlijk kun je de zelfgemaakte wijnen proeven en een hapje eten in de tuin van Arild Vingård. De witte wijn wordt het meest gemaakt en lijkt op de Duitse Moezelwijnen. De lichte rode wijn neigt naar rosé, een heerlijke zomerwijn. Annette en Jonas experimenteren regelmatig met nieuwe druivensoorten en zelfs het maken van gedistilleerde dranken.

Arild Vingård ligt aan een doodlopende weg net buiten het dorp Arild en heeft ook overnachtingsmogelijkheden aan de binnenplaats van de boerderij. Een historische setting met de wijngaard voor de deur.

Kijk voor een indruk op de website van Arild Vingård

Arild vingard (3)

Zweedse wijn, wit of rood over liever iets gedestilleerd? (foto Miez Peek)

Arild vingard (4)

Annette controleert dagelijks de wijnstokken rond Arild Vingard. (foto Miez Peek)

Arild vingard (1)

De opslag in een oud gedeelte van de boerderij. (foto Miez Peek)

Kijk voor een indruk op de website van Arild Vingård

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?