232 pagina’s Nederlandse wandelverhalen van Twan Huys

Zoals in een van de recensies wordt geschreven; een beter boek is haast niet denkbaar in deze barre tijden. Het boek wordt goed ontvangen en je merkt dat de schrijver het wandelen met de paplepel is meegegeven. En hij weet ‘Wandelen is het beste medicijn.’ Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt je mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder. 

HET BOEK | Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.
In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.
Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: ‘Wandelen is het beste medicijn.’ Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.
Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken Ik ben een New Yorker, Over geluk en De Clintons. Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.

RECENSIE | VDVVDV: Een beter boek in deze barre tijden is er bijna niet! Voor nu ophokken en zittend wandelen; genieten van goede gesprekken in geruststellend groen. En voor straks, als we weer een lange ‘frisse neus’ mogen halen, louterende routes om zelf meer moois te ontdekken in NL. Win-win!

Je kunt het boek ‘Wandellust’ van Twan Huys bestellen bij: bol.com

Je kunt het boek ‘Wandellust’ van Twan Huys bestellen bij: bol.com

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?