2 t/m 8 sept: Veelzijdig Scottish Border Walking Festival

Met meer dan 30 wandelroutes waar je uit kunt kiezen is het Scottish Borders Walking Festival een evenement dat je eigenlijk niet in 1 week af kunt. Het grensgebied met Engeland, niet ver vanaf Newcastle, is een week lang domein voor wandelaars tijdens een veelzijdig wandelfestival aan de overkant van de Noordzee.

Elk jaar een ander dorp
Het dorpje Coldstream heet dit jaar de wandelaars welkom. Elke jaar is een andere plaats langs de grens uitvalsbasis en leven de lokale bewoners helemaal mee met de zekerheid van een warm welkom. Hier wandelen betekent vooral mensen ontmoeten omdat je elkaar weer tegenkomt in de plaatselijke pub. Coldstream ligt aan de brede grensrivier de Tweed met haar zandbanken en water vol zalm. Ze slingert er rustig door het heuvellandschap dat je tijdens de tochten zult ontdekken. Het Scottish Borders Walking Festival is er dit jaar voor de 22e keer.

Views-26-07-2015-007

The Tweed is grensrivier tussen Schotland en Engeland. (foto Scottish Border Walking festival)

Bos en zee in Schotland en Engeland
Je komt niet alleen in de omgeving van Coldstream te lopen maar reken op een cirkel van zo’n 40km rondom het dorp. Zo kom je te lopen langs de Noordzeekust met o.a. Lindisfare Castle en het bij eb bereikbare Holy Island. Bossen vind je o.a. in het Nationaal Park van de Cheviot Hills in Engeland. Natuurlijk horen kastelen en landhuizen tot de ontdekkingen onderweg.

Informatie
Scottish Borders Walking Festival heeft een eigen website met alle informatie over aanreizen, overnachtingsmogelijkheden en natuurlijk de wandelroutes. Neem je tijd om je favoriete kilometers uit te zoeken. De wandelingen staan per dag aangegeven.

>> Titelfoto Scottish Border Walking festival

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?