Per fiets tussen jungle en kust in Maleisië

Fietsen in Maleisië betekent rijden langs kampongs en lokale markten, zwemmen bij watervallen of ‘gewoon’ op een tropisch strand. Verse thee proeven bij de theeplantages of mee helpen op de rijstvelden. Slapen doe je in een homestay en je spot ontelbare dieren onderweg. Een tocht van kust tot jungle laat je het ware gezicht van het mooie Maleisië zien.

En je gaat niet alleen fietsen. Een junglewandeling tussen de boomtoppen en tochten per longboat en trein of een dagje dobberen op de rivier. Je kunt het allemaal meemaken tijdens deze tocht. Je zit dagelijks op de fiets met genoeg tijd tussendoor om noordoost Maleisië op unieke wijze te beleven.

De Kelantan-rivier ontspringt in het oudste oerwoud ter wereld: de Taman Negara. Vandaar slingert ze door een prachtige natuur en langs eeuwenoude rijstvelden naar het rustige noordoosten van Maleisië. Bij de Islamitische stad Kota Barhu raakt ze de zee met aan de horizon de tropische archipel van Pulau Perhentian.

SNP reizen organiseert een avontuurlijke maar breed toegankelijke 16 daagse rondreis waarvan 5 fietsdagen langs de Kelantan-rivier. De tocht begint in Kota Bahru aan de kust en brengt je uiteindelijk in de jungle van de Taman Negara waar je een aantal dagen in dit ongelooflijke oerwoud verblijft. De reis eindigt op de Perhentian eilanden waar je kunt snorkelen en bij kunt komen van het fietsen.
Onze redactie kreeg kriebels bij het zien van het programma. Wat een mooie fietsvakantie!

 

1445-Fiets-Kel-Kuala-Krai-n

Landschap rond de Kelantan river (panoramio)

1445-Fiets-Kel-Malaysia-(ca

Pauze… (Capetocape)

1445-Fiets-Kel-onderweg-mam

Onderweg bij Mambong

1445-Fiets-Kel-River-Kelant

Kelantan rivier (foto dinar09)

1445-Fiets-Kel-Taman-Negara

Fietsen in de Taman Negara (ahpek biker)

1445-Fiets-Kel

Perhentian eilanden (allpointseast)

SNP reizen organiseert een avontuurlijke maar breed toegankelijke 16 daagse rondreis waarvan 5 fietsdagen langs de Kelantan-rivier

Bewaren

Bewaren

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?